Contuzie forte antebrat

Contuzie forte antebrat | Autor: eld

Link direct la acest mesaj

Am fost la insula copiilor din Herastrau, fetita mea de 5 ani a sarit intr-una din saltele iar o alta fetita i-a sarit pe antebratul drept.
I s-a umflat putin incheietura si o durea la anumite miscari.
Am fost la Budimex, i s-a facut radiografie si nu s-a vazut nici o fisura, dar i s-a pus diagnosticul de contuzie forte la antebrat si i-a fost mobilizat in gips pentru 2 saptamani.

Credeti ca e normal pentru o contuzie sa se procedeze la imobilizare totala, prin gips?
Problema e ca trebuia sa plece in tabara la sfarsitul saptamanii si din pacate nu va mai pleca din cauza acestui accident (nu se va descurca cu antebratul in gips) si e tare dezamagita.

Ati avut o astfel de problema? Daca da, s-a procedat tot la imobilizare totala?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Va rog, nu s-a confruntat nimeni cu o astfel de problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu m-am confruntat cu o pb asemanatoare dar copiii erau mai mici(cam 1.5 ani-2 ani), pe amindoi i-am avut cu mina in ghips din cauza de "contuzii forte": fata a avut un soi de fisura iar baiatul o fisura cu tasare, mai mult tasare decit fisura, amindoi cu atela ghipsata doua saptamini si administrare de Osteocare sirop.
nu prea stiu ce sa zic despre imobilizarea asta totala, ca eu la amindoi le desfaceam atelutza ghipsata, ii spalam bine pe dedesubt, ii dadeam cu doua creme(crema de tataneasa si gel de arnica) de trei ori pe zi si le puneam la loc atelutza, asta, cum ziceam la fisuri(cica se vedea pe radiografie, asa zice dr ortoped, mi-a aratat si mie dar io n-am vazut nimik). in doua saptamini nu au avut nimik, foloseau f bine miinile, chiar sprijinit puternic pe ele.
multa sanatate! imi pare rau ca ati ratat tabara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Eld,
Nu-s ortoped dar mi se pare cam mult si diagnosticul si tratamentul.
Daca zici ca e doar putin umflata incheietura si o doare numai la anumite miscari pare a fi un accident mai usor,poate cu ceva masaj cu antiinflamatorii si o usoara gimnastica medicala s-a recupera rapid...nu poti cere si a doua parere?

Fata mea(6ani)a avut luxatie de cot,efectiv a iesit capul din articulatie la o cazatura pe cot.Initial au crezut ca e si vreo fisura(de obicei,la 80%din copii accidentul asta se asociaza si cu fisura)dar slava Domnului,nu a fost.I-a facut anestezie generala si in 5 minute i-au asezat articulatia in pozitie corecta,a stat cu atela gipsata 4 saptamini pt stabilizare.
In astea 4 saptamini am fost la un control si desi totul era ok,medicul sef i-a recomandat dupa scoaterea gipsului gimnastica recuperatorie.In ziua scoaterii gipsului,erau alti medici in spital si nici unul nu a mai recomandat gimnastica medicala,toti au fost de-acord ca in maxim o luna copilul isi poate folosi bratul ca inainte si asa a fost.Am facut doar exercitii usoare acasa,inot si acum totul a intrat in normal,si-a reluat toate activitatile.
Asa ca m-am gindit ca nu-i rau sa mai ceri si a doua parere,poate pleca in tabara.

Sanatate multa va doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri si incurajari.
Educatoarele au spus ca o iau in tabara si cu gipsul, asa ca va merge. Intre timp ea invata sa-si foloseasca si mana stanga
Joi mergem la un alt ortoped, pentru o a doua opinie. Vedem atunci, sper sa fie bine.

Mergi la inceput