Accesul la gradinita-conditionat de vaccinari?
Buna! Am 2 bucatzi shtrumphi care din toamna vor merge la o gradinita de stat. Suntem deja pe liste, avem locul asigurat. Problema este ca nu am apucat sa facem vaccinul DTP de la 2 ani jumate si ei au implinit deja 3 ani. Din mai multe surse am aflat ca dupa 3 ani este riscat acest vaccin din cazua efectelor secundare dezastroase odata cu innaintearea in varsta( de fapt am inteles ca e doar una din componente, 'pertusis', care poate da reactii alergice f. grave dupa 3 ani). Idee e ca acum nu prea as vrea sa le mai fac vaccinul. Mai bine nevaccinati decat cu probleme
. Daca nu avem acest vaccin in septembrie, ne pot interzice prezenta la gradinita? Sau pot face o hartie ca imi asum responsabilitatea si nu vreau sa fac vaccinul 'pe barba mea'?
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
Raspunsuri
Lala_D spune:
Mie mi s-a cerut copie dupa carnetul de vaccinari atat la gradinita cat si la inscrierea in scoala .
Nu stiu ce informatii ai tu despre DTP dar el se face in rapel nu numai la 2,5 ani cat si in clasa I ( il face asistenta scolii ) apoi din nou in clasa a V a si in a VIII a .
Deci acest vaccin este facut bine merci si dupa varsta de 3 ani . Plus ca daca era sa fie alergic la 'pertusis' ar fi fost de la prima administrare , cea de la 2 luni ( ori la 4 luni, ori la 6 luni ori la un an ).
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Laura25 spune:
Lala, uite aici de ex. http://www.medfam.ro/books/abcvaccin/ se spune despre efectele componentei 'pertusis' si ca dupa 3 ani se face doar DT, deci si in scoala tot fara pertusis fac. De asta ma si gandesc ca nu ar fi o nenorocire daca sarim un rapel, din moment ce o sa mai faca 3 in scoala. Daca nu se poate altfel, o sa caut sa cumpar doar vaccinul DT si o sa-l fac la pediatra. Dar eram curioasa daca te pot obliga, daca chiar iti conditioneaza mersul la gradinita de vaccinuri.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Lala_D spune:
Laura scuze .
Asistenta noastra de la scoala a trecut in carnetul de vaccinari in clasa I : vaccinare DTP .
Acum sincer, mi-ai bagat un cui , chiar nu stiu cu ce or fi injectat copilul 

O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
loryi1974 spune:
In clasa intai se face DT-ul si antirujeolicul.
DTP-ul,cel putin in carnetul meu de vaccinari,scrie ca se poate face intre 30-35 luni,deci si aproape de 3 ani.
Presupun ca si numarul rapelurilor a fost stabilit in functie de ceva.Nu stiu in ce masura functioneaza chestia asta cu sar peste unul,ce conteaza?
Un medic este cel mai in masura sa -ti spuna.
roxanaz spune:
Laura, le poti dace doar DT-ul si gata, nu e bai. oricum nu cred ca va interzice intrarea in gradinita din lipsa unui rapel.
Roxana
Laura25 spune:
Multumesc pt raspunsuri. O sa programez o intalnire cu pediatra copiilor sa ma sfatuiesc legat de vaccinuri. Si cred ca cel mai bine e sa ma duc si pana la gradinita cu pricina, sa intreb exact cat de obligatoriu e fiecare vaccin, sa nu am surprize in toamna.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
adialex spune:
ma intereseaza si pe mine raspunsul pediatrei in legatura cu nefacutul acestui vacc; nici eu nu as vrea sa-i mai fac acest vacc alexiei, cu toate ca acum facem 2 ani jumatate; poate postezi, te rog, si ce hotarare ai luat;
multumesc