Hepatita A - help!!!
Sunt intr-o mare, mare dilema..sper sa ma ajutati cu un sfat
Soacra mea a avut o perioada foarte are in care s-a simtit rau, am incercat s-o ducem la dr dar n-a fost chip din motive de incapatanare feroce...in fine, acum vreo 1.5 luni s-a ingalbenit toata, am intrat in priza si am banuit ca e ceva in neregula cu ficatul. Am tras de ea vreo 3 sapt pana cand am reusit sa mergem la dr sa-si faca analizele, si supriza...i-a iesit Hep A - POZITIVA. Toate bune, am sunat repede pediatra copilului care ne-a zis ca aceasta e protejata pt ca ii facusem vaccinul contra Hep.A, ne-am dus de urgenta la medicul de familie care s-a uitat pe analize si ne-a zis ca am venit tarziu, ca a avut hepatita A, dar din ce se vede acum pe analize e vindecata . Si ca nu e cazul de internare. Nu mai inteleg nimic..eu am tot citit altceva pe net, mi-e teama sa nu ne imbolnavim si eu si sotul pt ca ne tot vedem cu ea, aproape zilnic...
Ce e de facut? Ne putem face si noi vaccinul? Ne mai protejeaza cumva? Sau nu avem altceva de facut decat sa stam si sa vedem ce se intampla?
De remarcat este ca de vreo sapt i-a disparut si icterul insa nu e chiar in forma, e tot obosita...nu stim ce sa facem cu ea. Ne puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Raspunsuri
zmotocel spune:
stai linistita... peste 90% din persoanele adulte din romania sunt deja imune la hepatita a. este prezent virusul peste tot in tara si intr-un fel sau altul apropape toti am intrat in contact cu el pana pe la 20 ani. unele persoane fac niste forme foarte usoare (subclinice), adica nici macar nu se ingalbenesc, sunt doar putin mai molesite, adormite, obosaite, ca si cand ar fi o raceala putin mai rea.
heapatita a este usoara, nu devine niciodata cronica. foarte rar da forme fulminante (adica foarte grave, ce pot duce la deces).
nu se face tratament, ci se recomanda doar odihna si regim alimentar usor.
madau spune:
Of, sper din suflet sa ai dreptate si sa fie ok, mi-e tare teama sa nu ma imbolnavesc si eu, ca nu stiu ce facem cu cea mica. La cate belele am avut in ultimul timp, numai asta ne mai lipseste. Am inceput sa luam si noi preventiv Liv 52, asa ne-a zis dr de familie atunci cand am fost, cica sa ne mai ajute nitel ficatul.
O intrebare ramane insa...oare ne mai ajuta cumva vaccinul in momentul asta? Sau il facem degeaba?
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2