Nevroza
Raspunsuri - Pagina 5
blue eyes spune:
Danke, Lore.
Ma simt bine, desi cazusem din nou in groapa binecunoscuta. Buba mea cea mai mare e lipsa de afectiune, o mare lacuna din copilarie pe care tot incerc sa o umplu; parintii mei nu mi-au aratat dragoste, din contra m-au abuzat psihic si fizic. Aceeasi poveste a fost si cu fostul sot. Dar acum stau si ma intreb: de ce ma agat asa de tare de aceasta lacuna, in conditiile in care multi alti oameni ma iubesc, ma admira? Doar nu s-a sfarsit lumea, nu am 100 de ani, nu sunt nici urata, nici proasta, nici rea... Ia sa fac eu inventarul oamenilor care tin la mine, pentru care eu insemn ceva pana la mult! Am asa: 2xpui cu care am vorbit aseara si care vin la mine maine pana vineri dimineata (eu plec in Finlanda, ei sunt la tatal lor - abia astept sa-i iau in brate si sa fiu mama lor), rudele din tara, o caruta de prietene aici, cativa fosti iubiti plang dupa mine. In plus, mai e un "el" aparte, cu care am un foarte frumos raport de prietenie, nascut dintr-o poveste de dragoste, dragostea vietii mele; sentimentele sunt vii de ambele parti, dar fiecare dintre noi trebuie sa continue pe drumul sau.
Cad cam des in groapa tristetii ca nu am o poveste de dragoste si uneori ma apuca disperarea, ca nu o sa o am. Sa nu-mi spuneti, ca nu imi trebuie, ca se poate trai si singura. Eh, eu nu pot trai la infinit fara un partener, fara afectiune; sunt o romantica incurabila.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
Teodora D. spune:
Blue eyes, stii ca dragostea apare cand nu o cauti, cand nu te cramponezi de ea, cand esti relaxata si ajungi la concluzia ca poti trai bine doar tu cu tine. Asa ca nu te impacienta, esti tanara, frumoasa, ingrijeste de tine, de copii, de cariera si va aparea si dragostea, cand te astepti mai putin. Eu, desigur, tin pumnii stransi sa se intample cat mai repede!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
blue eyes spune:
Multumesc, Teo si la multi ani.
Da, sunt constienta ca nu ar trebui sa fiu asa de disperata si rea cu mine insami; trebuie sa le iau pe rand. Acum am asa de multe pe cap, trebuie sa rezolv o caruta de situatii ca nu-mi pot permite sa risipesc niciun gram de energie. Trebuie sa fiu puternica, realista si optimista.
Stiu ce trebuie sa gasesc in mine forta de a ma ridica, dar si sa raman asa cum sunt. Eu cam pierdusem contactul cu mine insami, am ajuns la criza de identitate; imi reprimasem asa de tare toate necesitatile mele, cu increderea in propria persoana in beci, cum zic germanii. Am vrut intotdeauna sa ma adaptez la cerintele oameniilor din jurul meu si rau am facut, deoarce in jurul meu erau numai oamenii gresiti, cei care nu-mi dadeau voie sa fiu eu insami. Nevroza ia nastere din reprimarea unor nevoi primordiale, care sunt de obicei cele afective, intime, de personalitate libera. In fine, eu, mai ales aici, ma simt ca o maimuta intr-o cusca. M-a costat mult sa decid sa ma mut, o miscare mamut, in conditiile in care sunt singura.
Azi am iesit la posta si la cumparaturi in oraselul meu, de zece mii de locuitori. Aici lumea sa imbraca teribil: barbatii nu au nimic masculin in ei, femeile nu au nimic feminin in ele. Eh, am iesit eu pe tocuri de 8, cu sandale cu baretuta in jurul gleznei, cu o rochita maro ciocolata cu maneci pana la cot si cu volanase finute si chic la maneci si la poalele rochiei. M-am simtit asa de bine in pielea mea, am mers dreapta, lumea m-a privit cu admiratie si cu uimire; au fost si cei care nu m-au recunoscut. M-am simtit foarte bine, am fost eu insami. Eu sunt foarte feminina, sunt un rac. Pentru mine a fost moarte interna a nu-mi putea valoriza potentialul feminin si intelectual. De aceea sunt si fluturas coconas. Am fost atatia ani pe stand by... Cum sa nu te inhate nevroza? Mie imi plac frumosul, culorile, viata, muzica, femeile feminine, barbatii masculini si copiii care mai pot fi copii.
blue eyes spune:
Noutati: am o stare care seamana cu inceputul unei indragostiri. Iuhui si valeu! Nu e elvetian, ei nu au acces la mine, e belgian. Ne-am cunsoscut in tren, veneam amandoi de la Helsinki.
Nevroza merge pe drumul ei, dar simt ca incet incet o sa fie bine; cu sau fara un babat in viata mea. Mai am stari de neliniste, atacuri de panica, ceata in creier, somn agitat (ma trezesc dimineata devreme, usor deprimata si nelinistita). Toate aceste simptome sunt mai putin intensive, simt cum capat puteri si claritate in gandire. De mutat tot o sa ma mut, chiar daca ar incepe acum o poveste de dragoste aici. Si asa, nici lui nu ii place aici. Eu merg pe drumul meu...
pitzinuca spune:
blue eyes. iti tin pumnii!
eu am o prietena in belgia pe care a lovit-o mai mult decat nevroza cand a nascut copilul si a realizat ca va trebui sa stea acolo mult si bine...
e acolo de 7-8 ani si inca nu s-a adaptat. intre timp a divortat. de-abia a reusit sa faca o scoala.
sper sa capete incredere in ea si sa se mute. acolo nu ii e bine.
mult noroc si ai incredere in tine!
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
blue eyes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitzinuca blue eyes. iti tin pumnii! mult noroc si ai incredere in tine! |
multumesc, pitzinuca.
Nevroza o tin in frâu, am invatat sa-mi gestionez cat de cat dezamagirile si dificultatile din viata.
Am cautat pe internet apartamente in noua localitate, in iarna intetionez sa ma mut. Baietelul a fost foarte bucuros cand i-am spus de mutare, fetita a avut un soc insotit de o ora de plans. Apoi s-a impacat cu ideea si isi face ganduri cum va fi viata la soare. Ei incep azi cursul de italiana.
maru spune:
ochi albastri, multa putere, mult curaj sa traiesti viata cu bune si rele in noul loc...
si asteptam vesti despre flamandul din viata ta...(scuze daca n-am nimerit-o cu belgian=flamand, dar suna atat de bine incat nu m-am abtinut)
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
blue eyes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru ochi albastri, multa putere, mult curaj sa traiesti viata cu bune si rele in noul loc... si asteptam vesti despre flamandul din viata ta...(scuze daca n-am nimerit-o cu belgian=flamand, dar suna atat de bine incat nu m-am abtinut) Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Multumesc, Maru
Ma facusi sa ma intreb "care flămând?" Dupa aceea am inteles la cine te referi. Belgianul... 'om trai s'om vedea... Nu prea imi fac eu sperante: el e tanar, atragator, om cu cariera; nu e compatibil cu programul si obligatiile unei mame cu doi copii de 9 ani. Dar cu ocazia asta am luat si eu franceza la desprafuit.
coltofeanu spune:
blue eyes, ai grija de tine si de copii!
Ce pot sa-ti mai spun....ai grija si cu belgianul. Poti incepe o relatie atunci cand esti convinsa ca este atractie, iubire, ci nu datorita lipsei de afectiune. Iti doresc putere sa poti face diferenta intre cele doua.
blue eyes spune:
Am priceput si perceput. Iti multumesc, ai pus punctul pe i.
Da, ma rog sa fiu sanatoasa, sa pot fi in stare sa am grija de mine si de puii mei, de mica mea familie. Fericirea noastra consta in dragoste, sanatate, stabilitate financiara si sociala.