Cum sa rezolv problema??
Raspunsuri - Pagina 2
crisseis spune:
o sa incerc de acum inainte sa pastrez relatiile cu tatal prin intermediul avocatului, inclusiv vizitele- predat/primit copil, fara sa fiu nevoita sa-l vad
Eu am inteles ca luarea si aducerea copilului de catre tata sa se faca prin avocat, sa nu fie ea de fatza.
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by jojonel
...o sa incerc de acum inainte sa pastrez relatiile cu tatal prin intermediul avocatului, inclusiv vizitele- predat/primit copil, fara sa fiu nevoita sa-l vad.Oricum nu are nici o influenta asupra copilului... Cit despre nevoia de a avea un tata...multumesc,dar are un TATA real,partenerul meu,care efectiv il creste de un an.....nu are nevoie de tatal biologic...
Gabriela si bebe Freddy
Gabriela, poate ca nu exista sau daca exista, nu va mai exista... o "necesitate" dpdv legislativ ca Freddy sa-si intilneasca tatal (daca vei face de asa maniera incit vizitele astea sa nici nu mai fie posibile) dar te-as ruga sa te gindesti la urmatoarele lucruri ( cu precizarea ca am luat in calcul ca motivul pentru care tu nu mai doresti contactul fiului tau cu tatal acestuia este unul foarte serios!).
Un copil, oricare, al tau sau altul, de pe Terra... vrea sau va dori la un moment dat sa stie al cui e, de unde vine, cine-i sint parintii, care-i sint radacinile. Exista o atractie extraordinara a omului catre cunoastere in general si cunoastere a radacinilor sale in mod special. Cind ai doar citiva ani nu prea intelegi lumea, cresti ...traversezi copilaria, adolescenta si te indrepti spre tinerete si maturitate. Cine dintre noi, dintre toti cei care scriu aici nu si-au pus intrebari despre originile sale, despre parintii lor, despre echilibrul pe care il cauti/il poti cauta in familie, chiar si daca parintii iti sint linga tine?
Daca as fi gasit subiectul asta la "legislative" n-as fi scris un rind, nu ma pricep.
Dar, pentru ca l-am gasit aici si ( mai ales) fiindca prin forta lucrurilor ( a destinului, sa zicem) am intilnit adesea copii carora unul dintre parinti le-au fixat CE SI CUM sa faca in legatura cu relatia cu celalalt ( cind sa-i vada, daca sa-i vada, cum sa se comporte cind ii intilnesc, cum si ce sa stie despre "momentul" in care acestia au plecat, i-au parasit, au gresit, au fost indepartati, au fugit cu o "artista" etc...) si care copii acum sint adulti cu probleme comportamentale, cu dureri fundamentale legate de plecarea din familie ( in conditiile respective, dramatice) m-am gindit ca ar fi bine sa-ti dau si eu o sugestie.
Sugestie
Fa de asa maniera incit sa pui linistita, mai tirziu, capul pe perna. Fa asa incit sa nu-ti reproseze Freddy, pe la vreo 15 ani ca nu "l-ai lasat" sa-si intilneasca tatal si ca de aia este el...suparat, framintat, rebel.
Sau, daca nu se poate altfel, pregateste-te inca de pe acum pentru furtuni emotionale, nervi adolescentini ( absolut normali), manifestari de protest ...
Drobul de sare, stii...
Si daca ai avea cele mai bune si corecte intentii ( si motive) din lume, mai tirziu tot te vei confrunta cu situatii in care vei putea fi acuzata ca ai impiedicat relatia tata-fiu.
Daca esti absolut convinsa ca vei face fata acestei situatii si daca intr-adevar esti impacata cu tine ca ASA ( fara tatal biologic in preajma ci doar cu un tata, suficient deocamdata pentru Freddy) se poate doar, atunci fa demersurile, scoate-l pe tatal care a gresit din viata voastra.
Nu iti stiu povestea dar daca tatal pe care nu-l mai doresti a gresit DOAR fata de tine, nu si fata de copil, eu cred ca ar trebui sa te mai gindesti daca, printr-o "miscare legislativa" , ii poti cu adevarat anula rolul de tata.
Daca a fost ostil fata de copil, indiferent cu el, neglijent, stiu si eu...poate agresiv...habar nu am, abia atunci putem vorbi de un interes absolut de inteles, un interes pentru care as vota "pro".
Iar daca a fost abuziv, deja putem discuta de o prioritate in a-l tine pe Freddy departe de tatal lui.
In concluzie, pentru linistea ta ( poate nu cea de acum ci cea de mai tirziu) dar in primul rind pentru cea a copilului, lasa, macar pentru o perioada, supararile voastre de adulti ( neintelegerile, certurile) sa treaca in planul secund si interesul copilului ( inclusiv acela de a fi, selectiv, in preajma tatalui) sa fie primul.
Repet, daca nu exista suspiciuni ca prezenta tatalui sa fie una nociva, de neacceptat!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii