Ansamblu rezidential

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebec07 spune:

quote:
citat din mesajul lui dana d

Bebec07, stai sa vezi cand o-ti avea paznic, electrician, gradinar, femei de serviciu, administrator.. etc Am auzit si eu ca la inceput nu prea e intretinere de platit, unii s-au mutat chiar de un an si inca nu platesc decat ce consuma.
Unde te-ai mutat si care sunt primele impresii, satisfactii, nemultumiri....?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Avem "di tatii", adica si portari/paznici, femeie de serviciu si personal administrativ cu duiumul si un dezvoltator de nota 10 care acopera toate cheltuielile pentru moment.Nu poate sa ne puna la plata gunoiul pt ca inca nu s-au mutat toti proprietarii si inca nu s-a terminat santierul.Din spusele agentului de vanzari si a administratorului cheltuielile necesare administrarii complexului vor fi in jur de 1.5 ron/mp construit, ceea ce inseamna pt noi cca. 150 ron/luna.
Noi ne-am mutat la Terra Residence, in Voluntari si momentan balanta inclina spre bine.Suntem multumiti de constructia blocului(are 5 etaje), apartamentul a fost finisat bine, au facut toate modificarile cerute de noi, avem suprafete vitrate mari(1 dormitor si sufrageria au peretii exteriori din geam).
Partea mai putin buna este ca avem vecini nesimtiti(fac gratare in parcare)care infunda ghena in fiecare week-end, nici acum, dupa 4 luni, nu avem liftul functional, se mai opreste curentul electric, misuna muncitorii prin scara si nu ducem lipsa de praf.
Apropos de teava de gaze - si noi o aveam trecuta prin casa, dar pentru ca am inchis bucataria cu usi glisante, am fost nevoiti sa dam o spaga sa putem trece teava de gaze prin baia mica.Altfel imi trecea prin sufragerie.
Una peste alta noi suntem indragostiti de apartamentul nostru ceea ce va dorim si voua.
Zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
citat din mesajul lui dicirstea

Eu am in cladirea "Mac". Suntem cumva vecini? Mi-ar placea teribil.

Nu...deocamdata eu ma plimb prin blocul tau...ca sa vad daca e totul ok Lucrez la firma constructoare.
Blocul tau se numeste B4 (in "jargonul" nostru), are 9 etaje si este fratele celui finisat deja. Momentan se pregateste turnarea placii de la parter, adica mai ai de asteptat...Ti-ai cumparat si garaj?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Suna frumos Bebec07, sa il stapaniti sanatosi! Din tot ce ai enumerat numai locatia nu-mi place dar daca pe voi va aranjeaza asta e tot ce conteaza, noi am vrut sa ramanem in oras pt serviciu, pt scoala, gradinita si toate cele de care are nevoie o familie activa cu copii.
Avem acum o problema mai serioasa decat altele cu termenul de dare in folosinta si plata penalizarilor pt intarziere. Am scris si la legislative dar probabil ca nu intra prea multi acolo, au intarziat si inca nu se stie cand vor fi locuibile apartamentele si cf contractului de construire ar trebui sa ne plateasca niste penalizari pe care mi se pare normal sa le scada din ultima rata pe care o mai avem de achitat la semnarea receptiei finale. Se pare ca nu vor sa ne plateasca penalizarile, nu e chiar clar si nu am primit un refuz hotarat direct dar am fost instiintati ca se chinuie sa scape de plata penalizarilor cumva printr-o chichitza avocatzeasca. Contractul pare a fi clar si fara portite la capitolul asta dar mai stii ce pot gasi avocatii.
Ati fost careva in situatia de a incasa penalitati pt intarziere? le-ati incasat? de buna voie sau a trebuit sa apelati la alte mijloace?

Fetele mele

Mergi la inceput

quote:

Suna frumos Bebec07, sa il stapaniti sanatosi! Din tot ce ai enumerat numai locatia nu-mi place dar daca pe voi va aranjeaza asta e tot ce conteaza, noi am vrut sa ramanem in oras pt serviciu, pt scoala, gradinita si toate cele de care are nevoie o familie activa cu copii.
Avem acum o problema mai serioasa decat altele cu termenul de dare in folosinta si plata penalizarilor pt intarziere. Am scris si la legislative dar probabil ca nu intra prea multi acolo, au intarziat si inca nu se stie cand vor fi locuibile apartamentele si cf contractului de construire ar trebui sa ne plateasca niste penalizari pe care mi se pare normal sa le scada din ultima rata pe care o mai avem de achitat la semnarea receptiei finale. Se pare ca nu vor sa ne plateasca penalizarile, nu e chiar clar si nu am primit un refuz hotarat direct dar am fost instiintati ca se chinuie sa scape de plata penalizarilor cumva printr-o chichitza avocatzeasca. Contractul pare a fi clar si fara portite la capitolul asta dar mai stii ce pot gasi avocatii.
Ati fost careva in situatia de a incasa penalitati pt intarziere? le-ati incasat? de buna voie sau a trebuit sa apelati la alte mijloace?

Fetele mele

Multumim frumos, dana d
Treaba cu penalitatile e complicata.La noi au intarziat cu predarea cam 7 luni( trebuia sa-l primim in septembrie 2007 si l-am luat in martie 2008)si trebuiau sa ne dea ceva banuti( nu mai tin minte cati)si ne-au spus cu nonsalanta ca nu ne platesc penalitatile si daca nu ne convine sa reziliem contractul :(( .Am preferat sa ne bagam picioarele in penalitati si sa ne vedem apartamentul gata.Am trecut cu vederea chestia asta si datorita faptului ca au fost foarte deschisi la modificarile cerute de noi, nu ne-au cerut bani pt ele, am primit banii pe gresia si faianta refuzate(nu ne-au placut modele lor ).
In legatura cu locatia, noi suntem multumiti, nu e departe deloc(Andronache), pe Mara o lasam la bunici in D-na Ghica si suntem familiarizati cu zona.Pana imi vine masina am si un maxi-taxi care ma lasa in fata complexului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

quote:
citat din mesajul lui Iael

Ce suprafata au apt de 2-3 camere , care este pretul de vanzare si unde este amplasat ansamblul despre care vorbesti ?

Apartamentul meu de 3 camere este de 110mp (util), apartamentul Danei este de vreo 150mp (tot 3 camere), deci nu sunt chiar cutii de chibrituri. Deja la 3 camere, peste 150mp este risipa de spatiu. Blocul in care am cumparat eu apartament este la 5 min de mers pe jos de Mall Vitan.

Edit: livingul+bucataria (pt ca vreau sa las deschis intre living si bucatarie) ar fi cam 32.5mp. Dormitorul matrimonial are 19.5mp iar cel mic de copil are 11mp. Aici unde stau acum sufrageria are 18mp iar dormitorul vreo 12 cred. Mi se par rezonabile suprafetele, eu sunt multumita.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui bebec07

Multumim frumos, dana d
Treaba cu penalitatile e complicata.La noi au intarziat cu predarea cam 7 luni( trebuia sa-l primim in septembrie 2007 si l-am luat in martie 2008)si trebuiau sa ne dea ceva banuti( nu mai tin minte cati)si ne-au spus cu nonsalanta ca nu ne platesc penalitatile si daca nu ne convine sa reziliem contractul :(( .Am preferat sa ne bagam picioarele in penalitati si sa ne vedem apartamentul gata.Am trecut cu vederea chestia asta si datorita faptului ca au fost foarte deschisi la modificarile cerute de noi, nu ne-au cerut bani pt ele, am primit banii pe gresia si faianta refuzate(nu ne-au placut modele lor ).
In legatura cu locatia, noi suntem multumiti, nu e departe deloc(Andronache), pe Mara o lasam la bunici in D-na Ghica si suntem familiarizati cu zona.Pana imi vine masina am si un maxi-taxi care ma lasa in fata complexului...

Don't go the way life takes you.Take the life the way you go.
Oana si Marutza-Gargaritza(04.08.2005)

Ma sperii cu asta, cum adica sa reziliati contractul? Pai ce ne jucam dea cumparatul de case cum nu ne mai avantajeaza regulile jocului ne luam jucariile si plecam? Regulile sunt aceleasi pentru toti si mai ales sunt facute doar de unii iar noi le-am acceptat fara sa comentam. Acum sa respecte regulile facute chiar de ei.
Puteti oricand sa-i dati in judecata pentru banii aia, cred ca in 7 luni de intarziere s-a adunat o suma frumoasa, e pacat sa renuntati la ei.

Fetele mele

Mergi la inceput

Dana d, iti dai seama ca a fost praf in ochii nostrii.Cum puteam sa reziliem cand noi am semnat pe 72.000E si acum costa un apartament in jur de 140.000E?!!?Au mizat pe chestia asta...si noi nu eram intr-o situatie prea roza.Am facut consiliu de familie, am vb cu prietenii avocati si am inghitit in sec.Am luat in calcul si faptul ca au facut destule modificari fara sa le platim si am mers mai departe.
Nu vreau sa te intristez, dar,toti cunoscutii nostri care s-au mutat in case/apartamente noi nu au mai primit nici un ban...
Stiu, suna a mentalitate pur romaneasca, ei ne dau si noi inghitim, dar ce sanse aveam???Sa mor cu dreptatea-n mana...

Sper ca ,in cazul vostru, sa se respecte ad-literam contractul.

Mergi la inceput

Vrei sa spui ca avocatii cu care v-ati sfatuit nu v-au dat sanse sa castigati procesul? sau ati preferat sa nu va complicati cu tribunalul? Cred ca de aia isi permit si ei sa ne sfideze si sa ne fure pentru ca nici noi nu suntem dispusi sa ne aparam drepturile, pacat.. e drept ca un proces e cheluiala si bataie de cap, timp pierdut.. iar pt noi cei neobisnuiti cu tribunalele e si mai rau dar daca scrie negru pe alb ca avem niste drepturi nu cred ca avem cum sa pierdem.

Fetele mele

Mergi la inceput

quote:

Vrei sa spui ca avocatii cu care v-ati sfatuit nu v-au dat sanse sa castigati procesul? sau ati preferat sa nu va complicati cu tribunalul? Cred ca de aia isi permit si ei sa ne sfideze si sa ne fure pentru ca nici noi nu suntem dispusi sa ne aparam drepturile, pacat.. e drept ca un proces e cheluiala si bataie de cap, timp pierdut.. iar pt noi cei neobisnuiti cu tribunalele e si mai rau dar daca scrie negru pe alb ca avem niste drepturi nu cred ca avem cum sa pierdem.

Fetele mele

Timpul si cheltuielile de judecata nu erau acoperite de suma datorata.Eram cu nervii intinsi la maxim si nu ne mai ardea de tarat prin tribunale...Ma crezi ca, pana sa-mi vad amaratul ala de apartament gata, am imbatranit 5 ani???Au fost momente cand imi venea sa-mi cumpar un ap. intr-un bloc vechi, sa scap de toata tevatura!!!

Zi buna!

Mergi la inceput

Te cred, eu sunt doar de o luna pe drumuri, am vandut apartamentul vechi si am crezut in termenul lor ca fraierii. Acum stam la parintii mei si copiii la tara la bunici ca nu incapem 6 oameni intr-un apartament cu 2 camere. E incomod, stresant, ne calcam pe bataturi si am ajuns cu nervii in pioneze, de aia cred ca meritam acei bani si oricum ni se cuvin, asa ca o sa ne luptam pentru ei...cel putin deocamdata atat timp cat nu ne sfatuieste un avocat sa ne vedem de treaba ca nu avem sanse.
Oricum, in primul rand ne dorim sa ne putem muta cat mai repede, noi am receptionat apartamentul si am dus mobila si o parte din lucruri, nu am facut receptia finala ca nu au bransat apa, gazul si curentul asa ca nu se poate locui acolo dar ultimul termen pe care ni l-au dat ar fi 15 august....cine stie daca asta va fi ultimul.

Fetele mele

Mergi la inceput