*Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(52)*
Raspunsuri - Pagina 21
elilov3 spune:
criss tot pentru tine
Scurgere vaginala
Aceasta poate exista inca din copilarie. Este o secretie a uterului si vaginului ce devine abundenta datorita modificarilor hormonale provocate de sarcina si care in mod normal este mai redusa. Se prezinta sub forma de mucus, cu aspect in general incolor, dar care poate fi uneori si gros de culoare alba-galbuie. Circulatia mai intensa a sangelui, in aceasta zona este cea care favorizeaza secretia, dar cauzele pot fi si altele, unele dintre ele de natura infectioasa. Acestea se pot depista in urma unui examen medical si bacteriologic. Adresati-va medicului si nu asculati sfaturi binevoitoare ce va recomanda diferite remedii ca bai, spalaturi sau pilule. De obicei secretia devine abundenta fara sa implice sensibilizarea zonei cu durere sau iritatii. Dar daca totusi devine iritanta asupra pielii din jur, aplicati in zona genitala un tampon igienic sau bucati de vata invelite in pansament steril pe care le veti schimba des. Nu folositi deodorante vaginale sau sapunuri parfumate. In caz ca simtiti sensibilitate, intepaturi, secretia colorata sau mirositoare, apelati la medicul curant.
Micoza vaginala
Este varianta infectioasa a scurgerii vaginale normale, mai ales in sarcina. Circulatia mai intensa a sangelui si modificarile hormonale cresc sansele de a face o infectie vaginala, o micoza. Aceasta este o scurgere albicioasa, groasa ce se asociaza cu mancarimi violente si eventual, dar nu obligatoriu si cu sensibilitate si chiar durere la urinare. Aceste mancarimi pot deveni chinuitoare, dar evitati sa va scarpinati pentru ca mucoasa poate fi ranita usor producandu-va si alte infectii asociate. Acestea pot duce la abcese sau leziuni purulente, care trebuie tratate obligatoriu inaintea nasterii bebelusului caci ulterior ii pot afecta gura, in cel mai simplu caz, facand astfel dificila alimentarea. Pot ajunge insa pana acolo incat sa puna viata copilului in pericol imediat dupa nastere.
Atentie, spalatul cu sapun poate agrava aceasta problema. Renuntati la sapun, daca simtiti durere. Evitati lenjeria din materiale sintetice, purtarea pantalonilor stramti si deodorantele vaginale. Consultati medicul care va va recomanda anumite creme, unguente calmante, ovule vaginale sau bai speciale.
21+
Dimitrie
Oaanna spune:
quote:
Originally posted by criss703
Felicitari Otiliav ai avut o calatorie destul de dificila dar ai ajuns in final cu bine !
Vin si eu cu o intrebare...poate s-a mai scris dar sunt putin stresata si nu am mai citit in urma : voi aveti sau ati avut dureri in partea de jos chiar sub burta inspre incheieturile picioarelor , daca stau pe loc nu ma deranjeaza dar daca ma misc /pasesc ma doare ??..sa fie si de la tocuri?nu mai port acum dar nu ma incalt nici chiar in slapi adica acum folosesc saboti cu talpa ortopedica .
Criss 18+
Criss aceeasi durere o am si eu...sau cel putin cred pt ca e destul de greu de explicat ce ma doare.
La mine durerea e localizata doar in partea stanga..si mi se pare ca de fapt e de la osul respectiv. Initial am crezut ca am facut o miscare gresita, dar o data la 2-3 zile o mai simt..si tot asa doar cand merg.
O sa-mi intreb ginecologul insa mai am cam 1 saptamana pana ajung la el....Sper sa nu fie nimic grav.
Oana
23s
Amalia spune:
Dandusa iti multumesc mult pentru urari!
Iti doresc si tie tot ce este mai bun, o sarcina cat mai usoara in continuare si un bebe sanatos! Ma bucur mult ca Raducu este bine si in grafic. Mi-au placut mult pozele voastre de la mare. Esti o mamica tare frumoasa si ai o burtica super!
Sper sa ajungem si noi la inceputul lui august la mare vreo 4-5 zile. Sper sa nu fie o problema, oricum mai merg la un control pana atunci la sfarsiul lunii iulie si am s-o intreb si pe doctora daca ma prezint la fel de bine ca acum
Ami, mamica lui David (6 ani si 11 luni)
si
23+
Luca Gabriel