anulare autorizatie de constructie

anulare autorizatie de constructie | Autor: winter

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un sfat va rog...
In iunie 2006 am primit un teren in baza legii 15 cu obligatia de a incepe constructia in termen de un an. In momentul in care am inceput sa intocmesc actele s-a constatat ca acea supraf de 300mp figura pe vechii proprietari. A fost nevoie de un proces care a durat pana in mai 2007 dupa care s-a intabulat si primaria apoi si eu.A urmat eliberarea autorizatiei de constructie si inceperea lucrarilor. Datorita procesului autorizatia a fost eliberata cu 2 luni intarziere.
In prezent vecinii mei au deschis proces prin care sustin ca vor ei acea parcela pe motiv ca eu am depasit termenul si ca autorizatia este ilegala.Este posibil sa pierd parcela mai ales ca, casa este in constructie? Asatept un raspuns , va rog.

http://tt.lilypie.com/B5JDp2.png"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

N-am inteles ce inseamna "doua luni intarziere". Intarziere fata de ce? Fata de clarificarea situatiei juridice a terenului? Fata de inceperea lucrarilor? Oricum, un lucru e cert: spui ca vecinii revendica parcela. Cum? Tot pe Legea 15? Daca e asa, nu se poate, pentru ca n-ar indeplini conditiile impuse de acest text (sa nu detina sau sa nu fi detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte, iar parintii sa nu detina in proprietate, in ultimii 10 ani, un teren în suprafata mai mare de 500 m2 in mediul urban #351;i de 5.000 m2 în mediul rural, indiferent de localitatea in care este situat terenul.)

Deci, ce vor vecinii? Pe cine au chemat in judecata, pe tine sau pe Primarie/Consiliul local? Si ce inseamna, in acceptiunea lor, "autorizatie ilegala"?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns winter spune:

Vecinii nu vor terenul in baza legii 15 dar sustin ca acel teren li se cuvine lor .
Ei considera ca autorizatia ar fi trebuit scoasa pana in iunie 2007(sa nu depaseasca un an de la atribuirea terenului)dar in conditiile in care a existat un proces(actiune de constatare) pana in mai 2007 a fost imposibil acest lucru.
Vecini m-au chemat in judecata pe mine si vor ca lucrarile de constructie sa fie suspendate.
Multumesc pentru raspuns!

Mergi la inceput

In ce baza "sustin ca li se cuvine"? Au revendicat pe legile proprietatii? Le-a apartinut vreodata? Au cerere de retrocedare? Daca da, e destul de rau, pentru ca, Consiliul local nu putea atribui pe Legea 15 terenuri revendicabile. Deci, s-ar putea sa castige. Trebuie vazut, in acest caz, care este povestea - au depus in termen, daca da - de ce nu li s-a retrocedat, daca nu - de ce?
Daca nu, si sunt doar niste vecini fara liniste, si prin absurd, s-ar anula autorizatia, cum li s-ar atribui lor? Oricum, greseala a apartinut Consiliului local, care a atribuit prin hotarare un teren fata de care nu avea limpede situatia juridica. Deci, hotararea de atribuire pe Legea 15 trebuia data in mai 2007, nu in 2006, moment de la care se elibera autorizatia si incepea sa curga termenul. Pe de alta parte - exista un termen de atac pentru autorizatie, 30 de zile de la emitere. S-a respectat?
Un sfat: un avocat specializat in drept administrativ. Trebuie vazute hotararile de consiliu si situatia juridica a terenului la momentul atribuirii. Daca vecinii nu sunt direct implicati (fosti proprietari, de ex.), nu cred ca e vreo problema. Altfel...
Oricum, daca prin absurd ramaneti fara folosinta terenului, dar ati respectat autorizatia de constructie, puteti chema la despagubire consiliul local, care a incurcat lucrurile.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns winter spune:

Acest teren nu a apartinut niciodata acestor vecini. Ei au de primit teren ,dar extravilan cf. unei hotarari judecatoresti.

Mergi la inceput

Asa nu progresam. Detaliaza situatia de fapt asa cum este ea. Cine / catre cine/ cum / de ce/ in ce baza/ are/ nu are/cer/ nu cer/ poseda/ nu poseda...
Daca ne vom tot zgarci la cuvinte este greu sa faci o estimare a situatiei. Nu e nimeni ghicitor in stele sa tot intrebe, dar are aia sau are cealalta? si sa tot primeasca trei cuvinte drept raspuns.
Am pus (mult) mai multe intrebari, reciteste-le si daca doresti raspunde, insa asa....
Vrei raspunsuri clare? Ofera informatii clare si muuult mai detaliate. Ok?

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput