Evacuare chiriasi

Evacuare chiriasi | Autor: kim222

Link direct la acest mesaj

Ma poate lamuri si pe mine cineva(pt ca avocatii gasiti de mine,au pareri diferite) daca un contract de inchiriere (a unui apartament)cu valoare de titlu executor(specificat in contract) poate fi considerat suficient pentru evacuarea chiriasilor (cu contract de inchirere expirat si care oricum nu-si achita chiria, intretinerea,etc)prin executorul judecatoresc sau /si politie?
Sau este inca necesara actiunea judecatoreasca care sa hotarasca evacuarea?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Evacuarea se face prin intermediul executorului judecatoresc, nu a politiei. Reprezentantii politiei pot doar sa-l insoteasca pe executor, daca acesta solicita.

Daca spui ca acest contract de inchiriere are valoarea unui titlu executoriu, mergi cu el la executorul judecatoresc, iar acesta il pune in executare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Contractul meu nu are titlu executor...dar intre timp am aflat ca si daca avea..tot la proces trebuia ajuns..si nu cum am crezut prin executor judecatoresc.
Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Kim, intra si pe avocat.net , sigur vei primi raspunsuri avizate !

La Bucuresti, ai pe cineva care sa se ocupe de problema, gasiti un avocat care sa stie ce are de facut ???

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Daria nu este vorba de Bucuresti:(

Pe avocatnet.ro...nu vrei sa stii ce-am aflat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Poate stim vreuna un avocat acolo unde ai tu nevoie ... as vrea sa te pot ajuta cumva

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu, contractul de inchiriere trebuie investit cu titlu executoriu.
Si pentru evacuare - actiune in evacuare pe art. 1410 si urm. C.civil.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Actiune in evacuare...poate dura pina la 2 ani...Singura solutie este sa se judece cazul sub ordonanta presedintiala, iar judecatorul sa nu se fi sculat cu fata la perete in dimineata respectiva...Ingrozitor sa nu poti locui in propria casa....incredibil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Ce legi avem in Romania
Chiriasul nu isi plateste chiria,intretinerea si cu contractul de inchiriere expirat si sa nu ii poti da afara...
Si noi era sa o patim in iarna cu un roman "american" si cu sotia lui care au stat doar 2 luni si schimbasera incuietorile, nu a platit intretinerea, pleca de acasa si lasa centrala termica la maxim cu geamurile deschise ca sa consume gaze, lasa apa sa curga non stop, a vorbit la telefon de peste 1000 lei. Numai dupa o luna depasise garantia pe care ne-o lasase si tot el ne zicea ca nu avem dreptul sa il dam afara si ca sta cat vrea el in casa noastra.
Ne-am tot rugat de el sa plece, dar nu vroia.
Intr-o zi ne-am strans toata familia (tata are 1,95 si 120 de kg), impreuna cu cativa prieteni mai masivi, am taiat usa cu flexul, am intrat peste ei si au fugit mancand pamantul. Nu a fost o solutie legala, dar alta solutie nu vedeam ca in rimul asta am fi avut pierderi de peste 1000 euro lunar.

Mergi la inceput