Puiuti de Randunici 2008!! (48)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

naty Iulia vaccinata si cuminte!
sovi, da stiu, sunt o nerusinata cu dulciurile astea, ma opresc, jur!:))) am vazut pe net corturile de plaja si cred ca unul d-asta vom lua, cele in forma de semicerc..stiu ca au la Gipo, aia cu undite si chestii ptr pescuit..
maria si Mufa isi mai trage cate-o jucarie in cap si urla dupa aia, ca se sperie..
ariel arata ff misto hotelul, ce sa mai, ai ales bine!!:))
stela, eu iti inteleg frustrarea cu pediatra, ptr ca prin ceva asemanator am trecut si eu cu prima dr, statul pe la usi era frecvent...offf..sistem de cacat!!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Kitzy, atunci e ok...
II ramasesem datoare lui Flore...am facut Infanrix hexa, dar cum am zis, la Iulia e o varza pt ca in maternitate i-au facut anti-HB mai devreme si atunci ea a facut invers, la "2 luni" Infanrix penta si acum hexa. Nu stiu daca are vreo legatura, dar o vad f bine acum, dupa hexa, asa cum au zis toate fetele la vremea respectiva. In schimb acum 2 luni la penta mi-a plans ore in sir, o durea piciorusul si a facut subfebra...Acum n-are nici pe naiba.

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Ma duc sa fac scrumbie la tava.
Maria, cum a mancat Tudor?

Naty
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Salutare! Celor interesate, despre diversificare:

http://www.pampers.ro/ro_RO/le_read_article.php?artid=2319#

Scuze, nu am timp de povestit acum, dar promit sa revin in forta!

Sa aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

aoleu naty ma sperii cu vaccinul ,si eu care credeam ca nu va fii nimik in neregula ,l-am cumparat mergem maine sa il facem ,ea plange acum f tare nu stiu ce are nu ii convine nimka ,ca de obicei nici nu stiu de ea .

http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/concurs/participant/Oprescu-florentina-233.html click pt un vot va rugam mult. multumim
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)

Mergi la inceput

Unde ati disparut? Va plimbati?

Naty
Iulia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Noi pe aici.Abia acum iesim la plimbarik.
Mda,multumiri fetelor pentru incurajari.Mi-a trecut,fiindca exact cum a perceput Naty a cam fost si nu am de ce sa-mi fac eu acum procese de constiinta in van.
Doar ca,intr-adevar,pediatra asta are un caracter cam uracios,asta am simtit,in schimb,e prima oara cand se comporta asa,e clar,cum zice Naty,ca a fost ranita din cauza aluziei mele cum ca nu se respecta randul.Dar,de ce,frate,mai pui si pe usa scris mare:SUGARII AU PRIORITATE,daca ii lasi sa astepte 1 ora la rand,si chiar si cand ti-e randul sa nu poti intra cu un copil de 3 l?Dar,mama masii,nu te comporti asa si nu vorbesti cu oamenii in cel mai urat hal,fara sa-i cunosti macar!Mama ei de Romanik..la particular nu s-a purtat urat niciodata vreun medic cu mine,dar cum sa-ti permiti cu 6 mil amarati primiti, sa mergi acolo?
Naty,daca te hotarasti sa treci la Aptamil (poate nu ar fi rau sa incerci),eu cred ca,postand un sb cum ca vinzi Humana,care mai e adus si din Germania,sigur il vei da rapid si-ti recuperezi banii.Si vezi ca ma omori cu scrumbia ta la cuptor!!
Pe mine ma strapunge o intrebare cu privire la diversificare:daca se stabilesc ore fixe de masa solida,iar copilul vrea dupa 2 ore sa manance,ii dai lapte,presupun,nu-l lasi sa zbiere de foame,dar oare,nu-i dai orele de hrana solida peste cap??
Mimo,cu teoria linguritei m-ai dat gata.A fost mai ceva decat mucul din elementul B.

Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.2008)
Pozici
Drumul vietii
"Domnul ne-a ajutat!!Multumim,Doamne!!"

Mergi la inceput

Stela, se presupune in general ca incepi diversificarea cand copilul nu se mai satura cu lapte; si, la fel, e de presupus ca diversificand va ajunge sa se sature si sa manance mai rar. Orele pe care mi le-a dat pediatrul a si spus ca sunt aproximative; si la ele ii dai mancarea "solida" si apoi, am zis, lapte, cat vrea bebe!. Deci, la naiba, nu prea cred ca mai are cum sa tipe dupa 2 ore de foame...Intamplator, la noi coincide fix cu programul actual, deci cred ca va fi usor.
Mey, am avut un feeling sa arunc cutia actuala de Humana, din care nu mai era mult oricum, dar pe care am avut-o saptamana asta proasta. Mi-a mancat acum, la ora 18, 200 , e drept tot f incet, pt ca a adormit cu bibe in gura , dar nu s-a mai luptat DELOC cu biberonul, a prins tetina in gura si pana n-a terminat nu s-a lasat. Oi fi tinut eu cutia aia prea la cald, Dumnezeu stie...

Naty
Iulia mea

Mergi la inceput

si eu p-aici..
Pe zi ce trece, Mufa ma solicita mai mult, e tot mai curios si mai energic, se pare ca se plictiseste repede, nu are stare si se maraie daca nu gasesc rapid ceva nou sa-i atraga atentia..eu cred ca greul cu ei de acum incepe, de indata ce incep sa fie mai curiosi, sa proceseze mai bine ce-i in jur, si au mai multa incredere si mobilitate fizica! pana acum, unde-i puneai, acolo-i gaseai, nu vociferau la multe lucruri, acum deja incep clar sa aiba preferinte, fite si figuri!nu-i mai place sa stea la el in pat sa se joace cu proetenii, singurel..sa fie lume in jur non stop!!..

Mergi la inceput

uitati ce am gasit, cica bebeii sub 6 luni sa nu fie unsi cu creme de prot. solara..

* Conform unor studii americane recente, bebelusii sub sase luni nu trebuie dati deloc cu crema protectoare, pentru ca aceasta le face rau, din pricina componentelor sale.
* Unii bebelusi sunt sensibili la acidul paraaminobenzoic, un ingredient activ in multe creme de soare. Citeste etichetele inainte de a cumpara produsul.
* Atentie: Dupa sase luni chiar si un bebelus mulatru trebuie ferit de soare sau dat cu crema protectoare pielea celor mici are dezvoltat stratul protector.
Vara, bebelusii pana in sase luni trebuie protejati si cand iesiti in parc sau prin oras la plimbare. La fel, daca stati inauntru, langa o fereastra sau cand mergeti cu masina.

Calculeaza riscurile:
Orele Risc Ce poti face

Pana la 8 a.m. Minim Bebe se poate juca afara fara sa fie dat cu crema
8-10 a.m Mediu Bebe poate sta la soare 10 minute, dar nu mai mult.
10 a.m - 4 p.m Maxim Fereste-l de actiunea soarelui!
4.p.m - 6 p.m. Mediu Poate sta 10 minute la soare, dar unge-i pielea cu crema protectoare.
Dupa 6 p.m. Minim Se poate juca afara, dar nu uitati de crema.

Mai sensibili
1. Un bebelus este mai usor de supravegheat, dar are nevoie de mai multa grija decat oricine. Sub varsta de sase luni, nu-l expune deloc la soare fara a-l proteja cu o hainuta alba de bumbac subtire si racoros, cu o bonetica din acelasi material si fara a-l da cu crema.
2. Dupa 10-15 minute de stat la soare, copilul intre sase luni si un an nu ar trebui sa mai iasa de sub umbreluta. Chiar si asa, ai grija sa pui pe el un maiou si o palariuta lejera pe cap. Dupa „baia de soare“, ai grija sa-i hidratezi pielea cu o crema speciala pentru bebelusi sau chiar cu un pic de apa calduta, cu care il ungi. Da-i si apa sa bea, cat mai des.
3. Razele soarelui trec si prin panza umbrelei, iar o parte dintre ele sunt reflectate de nisip. Asa ca nu uita sa-l dai pe bebelus si cu o lotiune de protectie pe portiunile de piele expuse.

Medicii ne avertizeaza:
- O expunere directa la soare nu este recomandata pentru bebelusi, mai ales pentru cei sub sase luni.
- Pielea lor e foarte sensibila la radiatiile UV si se poate arde usor, chiar si intr-un interval scurt.
- Un alt risc al expunerii la soare: insolatia! Un bebelus care sta cu capul descoperit in plin soare se poate imbolnavi in numai 20 de minute!
- Varsaturi, febra, roseata pielii – sunt semne ca insolatia s-a instalat si starea bebelusului e grava.

Mergi la inceput