Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (20)
Raspunsuri - Pagina 6

alinuk spune:
vis a vis de interdictii, reguli si de ce tb sa faca sau nu o gravidutza...
eu cred ca o gravidutza trebuie sa fie privita ca o persoana normala...in transformare..nicidecum ca o persoana bolnava sau cu vreo afectiune.
Medicii pe care ii apreciez (la modul de profesionalism, nu pentru ca emit aceste pareri mai mult sau mai putin academice) spun ca trebuie sa faci ce poti. Este evident ca o gravidutza percepe soarele altfel, oboseste mai repede... asadar are un disconfort.
La fel si cu mancarea in timpul alaptarii spre ex - mananci ce iti place si ce iti face tie ca persoana bine...clar ca doua portii de fasole pe zi iti fac si tie rau si posibil si bebelului care ar papa laptik cu ceva toxine.
(Exclud din aceasta discutie pt per de graviditate cremele, vopselurile cu actiune chimica)
Atunci cand exista o sarcina cu riscuri este normala o atitudine mai prudenta.
Dupa ce am nascut,am intrebat medicul la cat timp dupa momentul nasterii pot sa merg la sport (aerobic). Raspunsul a fost: atunci cand poti sa te misti fara sa te doara ceva
Pe timpul alaptarii am avut discutii cu o doamna tare dragutza din Elias care are competente internationale in domeniu. Am urmat sfaturile dumneaei,am mancat de toate iar Teo nu a avut renumitii colici, l-am alaptat exclusiv (fara alte suplimente ceaiuri, apa, sucuri,etc) pana la 6 luni (era un buflei, lua 1-1.5kg pe luna) si apoi cand am inceput diversificarea am continuat alaptatul pana la un an.
Ca si concluzie, parerea mea este ca cel mai sanatos e sa profitam de perioada aceasta minunata de rasfat, sa papam si sa ne lasam alintate si iubite si sa ne comportam natural (nicidecum nu pledez pt neluarea in considerare a ceea ce spun medicii)
PS: noi plecam spre exemplu la mare in 10 iulie si stam cu puciul o saptamana. Anul trecut cand avea 7 luni, de asemenea am fost cu el. Desigur, ieseam dimineatza la 7h30pe plaja si nu depaseam ora 10, iar seara intre orele 17h30 si 19.
www.flickr.com/photos/13087113@N06/1484995040/in/set-72157602260103312/" target="_blank">puciul meu in prima lui vacanta la mare
www.flickr.com/photos/13087113@N06/1484995422/in/set-72157602260103312/" target="_blank">noi doi la mare (pentru vizualizare poze click pe cele doua linkuri de aici)
poop fete cucuiete
Alinuk, Teo si perlutza mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

BillyBilly spune:
Selene esti in sapt a 16-a de la UM sau de la eco? Doctorul meu am vazut ca ia in calcul ecografia la varsta sarcinii... oricum triplul test se face intre 16 si 18 sapt, asa am inteles.
Catalina 14+
Bebelusa

cristi_2003 spune:
bunny da cum ai 16 saptamani? dupa eco sau dupa calculul varstei dupa UM?12+
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

RalucaAlexa spune:
Neata burticutelor!!!
Greu va mai ajunge omu' din urma... daca a pierdut startul, s-a dus!! :)) Si-acu sa incercam sa raspundem la intrebari (mi-am facut conspect de pe ultimele pagini :)))) ):
Ela, habar n-am care-i treaba cu pozele, sorry. Cat despre simptome - nu te speria, nu esti defecta - s-a mai spus o data - eventual norocoasa!!! :)) Nici eu n-am avut cine stie ce simptome, nici cristi din cate imi aduc eu aminte... deci e ok.
Naty- multam de raspuns. Imi faceam niscai probleme ca si pe mine ma mai doare una alta, da' presupun ca-i de la majorarea casutei lu bebe!!! (sper) Ioana ce mai face?? Mai e bolnavioara??
Vio- felicitari pt analizele bune! ca sa scrii cu alta culoare selectezi ce vrei si apoi alegi culoarea, ca sa apara cuvantul intre cei doi [red]!! :))
Ledi, andre_ea, yashy- felicitari pt piticoti!! Sa inteleg ca numa' al meu refuza sa comunice prin semne?? Da' cre ca are dreptate tasu'- la ora 7 dimineata nici iarba nu creste, el saracu' ce-i de vina ca io-l duc la poza asa de dimineata?? Si fiind fiu/ fiica lu tata la ora aia sigur nu-i treaz/a !! :)))
Porumbita- sunt o gramada de bebei mai mici pe-aici! Las' ca va faceti voi mari!! rabdare! :)) De creme de protectie - eu de obicei ma dadeam cu 4-6, acu o sa ma dau cu 15 sau mai mult!!
Cris- 13+ inseamna din puctu meu de vedere 13 saptamani si n zile! Oricum, masurarea pliului nucal si deci eco morfose face la 12-13 saptamani, iar dublutest pana la 13 saptamani si 6 zile (asta stiu sigur), deci e ok pt tine. Eco tre facuta musai inainte de DT ca tre sa mergi cu rezultatul...
mvb- eu voi merge la mare de pe 28 iulie. (poate ne vedem, ce zici?? :)) ). Am tot citit, nimeni nu mi-a zis ca ar fi interzis mersu la mare (presupun ca sunt si cazuri speciale - dar daca tu nu ai pb...), mi-au zis doar sa fiu atenta la soare!!
Si gata!!! PFFFUUUU!!!!! 12+
galmita mea

cristi_2003 spune:
mai eu numai cand aud de DT mor de frica
in ce cazuri te trimite dr sa ti-l faci? daca e pliul nucal prea mare sau cum?12+

Selene_Bunny spune:
Fetelor, de la UM am calculat eu.
Dupa echo, daca in 20 iunie am avut 13 saptamani si o zi, acum am 14 saptamani si 6 zile?
Si dupa care sa ma iau pentru triplu test? Dupa echo?

RalucaAlexa spune:
Cris- nu trebuie sa te sperii de DT. Sunt unii doctori care te trimit sa-l faci indiferent de ce. din cate stiu eu cateogriile predispuse sunt mamicile peste 35 de ani si cei cu antecedente in familie, deci nu ar trebui sa-ti faci probleme (na ca m-am repetat!!!) Si oricum e doar o statistica, nimic mai mult!!
Selene- TT se face intre 14 si 18 saptamani, deci daca vrei sa-l faci ar trebui sa te grabesti un pic!! 12+
galmita mea

BillyBilly spune:
quote:
Originally posted by cristi_2003
mai eu numai cand aud de DT mor de frica
in ce cazuri te trimite dr sa ti-l faci? daca e pliul nucal prea mare sau cum?12+
nu are de ce sa-ti fie frica, este o analiza de sange ca oricare alta
depinde, teoretic asa ar trebui: daca pliul nucal e prea mare, daca conformatia copilul nu pare a fi normala (osul nazal nu apare la eco, dimensiunea copilului este prea mica fata de varsta sarcinii, etc), daca ai varsta peste 35 de ani, daca in familie au mai fost cazuri de malformatii, etc etc... DAR eu am observat alt fenomen: daca apelezi la un doctor de la medlife, medsana, sau orice alta clinica specializata in urmarire de sarcina, care in oferta au si acest test, TI-L RECOMANDA si fara sa aiba vreun motiv. Cat am avut contract cu medlife, timp in care am pierdut 2 sarcini, la prima vizita la doctor (sapt mici de sarcina) mi se punea deja in vedere sa fac si dublu si triplu test. Pur si simplu pt ca depasisem varsta de 30 de ani. Doctorii ori sunt colaboratori ori sunt angajati permanenti si primesc un procent din vanzarile/incasarile pe care le aduc companiei...si au tot interesul sa te trimita sa-ti faci nu's cate analize in cadrul clinicii lor. Doctorul meu actual, care-i doctor intr-un spital de stat si are la activ peste 20 de ani de urmarire sarcini si nasteri, si neavand nici un interes financiar sa vanda produsele nimanui, daca nu am avut nevoie de teste, nu m-a trimis. Si crede-ma ca nu arat ca cineva care nu si-ar permite sa le faca. De aici trage si tu ce concluzii vrei. Eu asta am vazut si observat de cand ma plimb prin clinici pe subiectul sarcina.

Edit: mi-am adus aminte ca prima eco din aceasta sarcina am facut-o la medsana, la o doctorita care face si eco si urmareste si sarcina. Din prima vizita ma pusese deja sa-mi fac programare pt dry test. Fara motiv, doar de verificare. Ori dupa cum a descoperit Alina, verificarea asta nu-i de colea...sunt o gramada bani la mijloc. 500 ron pt o analiza sa vedem daca?

Catalina

Bebelusa

Michelle81 spune:
Andre-ea-si mie mi rau ,am noroc acum ca nu mai vomit ca inainte dar asta este doar datorita pastilelor care mi le-.a dat.As vrea sa iti pot spune ca vor trece dupa sapt12 dr la mine inca sunt prezente.Mai sigur este sa iti acoperi burtika cu un prosop ceva cand stai la soare,eu asa fac!
Cris-cum ti.a spus si raluca este doar o statistica daca te uiti pe net i sa vezi ca au dat de fff multe ori rezultate false.si e recomandat femeilor peste 35 ani si celor cu probleme genetice in familie. 13+
Doamne ajuta!
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png

cristi_2003 spune:
mi frica de DT ca stiu ca da multe rezultate gresite si daca am asa si daca o sa trebuiasca sa fac amnio si daca...12+