Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

sunt, sunt.
azi am fo cu inais afara peste 3 ore. Si cu fifitsele. O fo mai putin cald ca alte dati, am stat si la povesti... fifitsele au dormit (au caraiit un pic, io am zis ca au discutat si ele putin). Si dupa aia fifitsa mea a fo nemaipomenita: am dormit impreuna mai mult de 1 ora, s-a trezit, m-a trezit , a mancat, ne-am jucat un pic, si cat am venit sa scot rufele din mashina + sa beau o cana cu lapte...ea a adormit iar!! asha ca am mai dat si cu aspiratoru, strans din rufe, mai am ceva de calcat dar nu se pune.
Deci o zi faina. O fi ca s-a mai racorit afara?
super ideea pt colici: io mai descoperisem asha,din intamplare, si ii ziceam si lui inais azi: o pun cu fatsa in jos, pe picioarele mele, dar nu in lung, ci in perpendicular, sa atarne picioarele de o parte, si capul de cealalta parte (il sustin de picior). si ii fac masaj, si da din picioare liber, si trage la partsuri...mama mama.

vazut poze de bebelone de fecian.
citesc miine povestea nasterii, Miss. acu vad triplu.
miine seara vine tati. Ii pun fata in brate si evadez.

fetelor, gata, ma duc la culcare. Va urez o noapte linishtita, somn lung, si bun, sa manance bebeii bine, si repede , si tot, si fara colici. ne vorbim miine dim. la cafea!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Miss - frumoasa poveste ! Mi-a placut ca ai simtit nevoia sa povestesti si despre relatia ta cu Bogdan, despre viata de dinainte de bebe. Imi pare rau ca ai trecut prin toate durerile - cele de nastere si cele de cezariana ! Chiar mi se pare nedrept - asta era situatia pe care mi-am dorit din toata inima sa o evit.

Sunt prima care te-a comentat ma rog... am scris si io doar vreo doua vorbe caci am ramas cam fara grai dupa povestea ta. I-am citit pasaje si lui Bogdan al meu, sper ca nu te superi In plus, este scrisa foarte frumos si ingrijit ! Nu ca a mea Felicitari !!!!!!!!!

Ce mi-a placut f mult este ca ai reusit sa il alaptezi pe bebic. Avand in vedere esecul meu :((( mi se pare ca toate mamele care alapteaza sunt eroine !!!!!!!!! BRAVO VOUA tuturor ! Bravo si tie Dolores ca inca insisti :) Eu peste o luna opresc alaptarea, imi pare rau, dar nu mai am energie sa o fac... si totusi, cand vad prin ce dureri ati trecut unele dintre voi pentru a alapta, imi dau seama cat de fricoasa sunt eu si cat de ... grrrrrrr... lenesha cred... nu stiu cum sa zic, dar imi pare tare rau ca nu am reusit si eu... Eu atat de tare m-am concentrat pe ideea de nastere etc, incat am neglijat ca de fapt nasterea este nu un final, ci un inceput Iar alaptatul ma gandeam ca este ceva instinctiv si nici prin gand nu imi trecea ca poate fi asa de complicat, dureros, cu probleme etc. Daca pentru nastere am fost f bine pregatita psihic, pentru alaptare = ZERO ! De aceea cred ca nici nu mi-a iesit :) OK, o mostenesc pe mama (de fapt totul incepe cu bunica mea care nu avea deloc mamelon si a fost la un pas de moarte caci laptele nu putea iesi deloc... mama a fost hranita cu APA SI GRIS !!! va dati seama... erau oameni saraci... Apoi mama a fost ca mine, tot fara mamelon, dar s-a pompat 4 luni de zile sa ne dea lapte... eu de asemenea, am mamelon ombilicat), OK, bb a fost mic si fara forta, ajunsese la 2 500 gr si avea un icter de zici ca era morcov... DAR NU AM MAI INSISTAT dupa ce bebe a luat in greutate Asta a fost greseala mea, eram prea obsedata sa imi ia in greutate ! Iar acum... daca imi apropii sanul de fatzuca lui, bebe urla ca disperatul, nici macar nu incerc sa ii bag tzitzi in gura !!! Imi vine sa mor de ciuda, caci lapte am o groaza. Daca ma apropii de el cu fatza sau cu mana, imediat vrea sa suga, ma cauta cu limbutza... dar daca ii apropii sanul - il zgarie In fine, am avut o nastere prea usoara, nu se putea sa fie totul perfect, nu ? :p Asa ca iau partea buna a lucrurilor

Esme - ai dreptate, ieri de-abia puteam repsira eu, daramite el. Azi a fost muuult mai calm, a dormit o groaza, a ras, s-a jucat singur - of! ce bine. Fecian - s-au vorbit bebeii nostri intre ei, toti trei: Robert, Gabitza si printesa Lorelei Hai sa ii chinuim pe parinti !! Yuupiii, ce distractie !! pentru mamici curajoase, care nu cedeaza !!! Haideti fetelor!

Voiam sa va intreb, de Stefany mai stie cineva ceva?? Parca ramasese ca inchide ea odiseea si face curat :p

Gabitza - Multumesc de info cu povestea nasterii Nu stiam ca se publica asa... habar nu aveam. Deci, aviz amatoarelor Sigur or sa publice povestea lui Miss - o sa stau cu ochii pe prima pagina de acum

OK, fetelor, raportam un bebe mai calm, care doarme deja... eu in loc sa calc/spal vase/fac dush/trag lapte/petrec o seara mai romantica cu sotul... uite ca stau pe forum Mai... chiar e o seara frumoasa hmmm... fir-ar sa fie de muls, imi taie toata dispozitia !!!!

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by iulia83

fetelor, mie nu mi se mai trage burta ce ma fac? parca sunt in luna a 4-a. ma intreaba lumea daca sunt gravida pe la cozi

Pozici Iulia

Mami de Mufitza Elena Ariana

Da' sa vezi ca eu nascusem de 3 zile si m-a intrebat una pe holul maternitatii daca sunt in travaliu....................

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Bine ati venit la scutece mamici!

Am inceput sa va citesc pentru ca sunteti colegele de odisee ale prietenei mele MissParker insa acum va citesc de placere, sunteti un grup tare frumos (si daca de curiozitate o sa cercetati de cate ori a ajunz la ZZ topicul spiridusi de ian-feb 2006 o sa intelegeti de ce apreciez atmosfera placuta de aici )

Am intrat sa-i raspund special lui Simonix: iubita mea, te rog sa nu te simti vinovata pentru alaptare. Chiar daca vezi mame care fac eforturi mult mai mari decat tine, gandeste-te ca pragul de toleranta pentru durere este mult diferit de la o persoana la alta!
Chiar inainte de nastere mi-a fost frica de alaptat si apoi am descoperit ca am avut si motive! Mameloane ombilicate, f putine canale (mai exact 2 san drept, 2 san stang) - mai citesc pe aici ca stai sub dus si tasneste laptele hello, eu ma invineteam ca sa scot 10ml de lapte, off!
Am avut ragade mai bine de doua luni, de cate ori se apropia ora de masa mi se strangea carnea pe mine de groaza si uite asa am ratat momente importante de apropiere cu Carla, de incantare, de frumusete! Si nu a meritat!

Nu vreau sa se inteleaga ca este un mesaj anti-alaptat, din contra, cred ca e foarte bine sa incercam sa alaptam cat mai mult, insa va rog sa nu va sititi vinovate daca nu reusiti sau nu suportati.

Am citit si despre ideea geniala cu cuburile de lapte in congelator. Nu stiam de chestia asta!

In final mesajul incurajator: veti UITA (promit, jur, cross my heart) de aceste prime saptamani din viata copilului, de tot chinul, eu acum citind mi-am adus aminte amuzata de sughit si de strabism :)
Iar copii cresc si sunt din ce in ce mai fermecatori, eu va urez sanatate si multe bucurii alaturi de cei mici!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

JGmultumim de aprecieri! Si mie mi se pare ca formam un grup minunat, mai sunt divergente de opinii insa nimeni nu incearca sa-si impuna punctul de vedere, exista mult respect si multa civilizatie, de aceea si stau cu placere aici, mie la orice discutie mai aprinsa mi-ar pieri cheful de vorba

Miss inca o data iti zic felicitari pentru asa o nastere, meriti o medalie de mama eroina, ai experimentat toata gama : dureri de nastere naturala, epidurala,anestezie rahi, anestezie generala, etc., dar toate trec cand te uiti la minunea ta mica, nu? Bravo si lui Bogdan ca a fost acolo langa tine, asa a fost si al meu sot, stiam eu de ce imi plac Varsatorii! Daca nu era sa fie langa mine cred ca cedam psihic sigur.

Simonix nu ai de ce sa te simti vinovata! Decat sa te chinui si tu si bebe, mai bine asa. Eu mereu mi-am zis, cel mai important e sa fii calma si senina, asta conteaza cel mai mult pentru tine si pentru bebe. Este o experienta minunata, sa ai un copil, de ce sa o stricam pentru ca asa zic cartile, asa zice mama sau asa zice gura lumii... de ce sa te stressezi cu niste lucruri care poate suna bine in teorie dar mai rau in practica. De exemplu, mereu am zis ca de ce sa stressez bebe cu baita in fiecare zi daca lui nu ii place si urla ca din gura de sarpe? Bine, al meu e fan baita, insa ziceam asa, ca exemplu. Si la spital mi-au zis, sa am incredre in instinctul meu si ca ce cred eu ca e bine aia sa fac. Cu ce decizie ma simt eu impacata pe aia sa o iau. De multe ori ajungeam la spital si il luam pe bebe in brate si intrebam cum mai este si ele imi ziceau, pai dv sa ne ziceti cum mai este, opinia mamei e cea mai importanta, ea singura stie cand e copilul fericit
Eu am mameloane foarte bune si tot voiam sa renunt. Insist pentru el, ca singur s-a hotarat sa suga, daca nu se cobora el cu capsorul sa ma suga prin tricou, nu mai incercam. Insa daca il vad ca ar fi dispus...
Deocamdata prima zi de supt la tzatza a trecut cu bine. Formula acuma ultima data nu a luat decat 60 de ml, ceea ce inseamna ca a crescut productia mea.
De Stefany nu stiu nimic, i-am dat numarul meu insa nu m-a sunat. Sigur a nascut, asteptam de acuma sa revina la scutecele...

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

IULIA-eu dadeam lapte anticonstipatie,dar daca de la farmacie dau din umeri inseamna ca in Ro nu au.eu nu sunt in tara,dar poate totusi in bucuresti au,daca ai pe cineva sa caute acolo.ceaiul era facut din kiwi ,prune..laptele era aceeasi marca pe care o foloseam ,dar aveain plus niste uleiuri vegetale.nu era medicament.sper totusi sa fie si in Ro,eu ma gandeam ca exista.
sper sa gasesti,mie tare bine mi-a prins !

cu basicutele alea..sa sterilizezi bine biberoane si tetine .trece,dar se chinuie,mititica

BRAtE. nu va speriati ca nu ii invatati asa,nu sunt rasfatati,ei vor in brate cand ii doare burtica,acolo le trece,pare miraculos,dar le trece . explicatii sunt destule. uneori ei tac doar cand ii ridici,pt ca stiu ca le faci ceva si le va trece,nu mai sunt singuri cu durerea. o mangaiere le e uneori de ajuns sa le aline durerea.
pe ei ii doare acum si o basinutza,si ar vrea si atunci sa fie mami langa ei sa ii ia in brate,sa ii tina la cald,sa ii apere de basinutzele rele !
luati-i in brate ,gasiti-le pozitia preferata,nu ii tineti mult,incercati si ii puneti la loc cum se linistesc,si daca iar plang,iar ii ridicati..pana la urma le trece.(cu ceva noroc ca sunt mamici care stau numai asa )
nu va fie frica,nu vor fi rasfatati ! au nevoie de voi!
ei nu plang degeaba .

SOCRAtE-ti-ai pus babele in cap cu aerul conditionat !!!!
mie mi-au zis ca nu l-am scos prea devreme din casa? ca nu se scoate 6 saptamani. daca ma prindeau la aer condi ca pe tine ma linsau
si sa te lase sfatuitorii aia cu "nu invata copilul in brate" ca au toti aceeasi boala. asa imi ziceau si mie continuu la primul copil,cum ma vedeau ca ridic copilul,si daca il tineam sa scoata aerul,tot asa ziceau ,ca sa am grija cu rasfatul. mai tarziu,cand plangea de vreo durere(doar mama stie cand il doare ceva),de dinti,de kk...si venea si punea capul pe picioarele mele si o mangaiam,la fel ziceau ca " esti cam rasfatata" ...Stii cum iti vine cand vezi ca pe copilul tau il doare ceva si altii ii zic asa ??
Ei,asa cum am luat-o eu in brate,cu masura,dar nelasand-o sa urle,ci intelegand-o ,fata nu s-a invatat in brate;ba vreau eu sa o tin mai mult si nu sta ea .
asa ca fa ce iti dicteaza inima,ca mai bine ca tine nu stie nimeni ce se intampla cu copilul tau .doar tu o sa stii,daca esti atenta doar la el si nu la lumea din jur,cand il doare,cand are nevoie de tine.

DOLORESS-sigur ai sa reusesti cu sanul !! ma bucur ca te-ai hotarat sa ii dai doar san . plange ca il doare burta.intr-adevar,la bibe nu il doare,de-aia o sa vrea doar bibe si va refuza san.dar daca insisti cu sanul,va trece si perioada asta de colici si veti fi bine amandoi. cand tipa la san,ridica-l in fundulet ,pe genunchii tai,nu il lasi cu greutatea lui pe coloana,il sustii cu o mana si cealalata mana sa ii sustii falcutele ,degetul mare pe un obraz,celelalte degete pe celalalt si barbia in podul palmei,asa ii sustii si gatul, asa scoate repede aerul.apoi sus pe umar,dar sus,cu mainile date peste umarul tau.cand nu se mai agita,iar la san,va trage iar,probabil iar va plange si tot asa. e obositor la inceput,ai mei amandoi au facut asa,dar pe la 3 luni le trece si apoi adorm singurei la san fara sa mai scoata aer,fara dureri si lacrimi..
bafta cu alaptatul !!

MISSPARKER-da ,si pozitia aia o stiam de la Sofia din spital,am uitat sa o spun, cu genunchii la gura Sofia facea o moaca asa de miloaga cand ii faceam asa..ii luam durerile.lui Andres nu ii place.
cel mai mult ii palce sus pe umar,dar sus,cum am spus si fetelor,cu bratele pe spatele meu.

SIMONIX-tu stii mai bine prin ce treci si e decizia ta,nimeni nu are dreptul sa te judece. fiecare e un alt caz,nu vrebuie sa te simti tu vinovata si pe alta sa o vezi eroina. cum zice si JG ,fiecare are pragul ei de toleranta pt durere . atat ai putut,atat ai facut ,o sa fii o mama buna oricum !

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aelita

...Stii cum iti vine cand vezi ca pe copilul tau il doare ceva si altii ii zic asa ??

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

o, Doamne, bine ai zis. Si fiecare mama are o responsabilitate, o tensiune, o grija fantastica pt puiul ei, pe care ceilalti nu o pot intelege- ei dorm linistiti, pun seara capul pe perna si ce le pasa. De aceea consider ca e lipsit de bun simt sa iti dai cu parerea gratuit si neavenit despre ceilalti. Ca nu ai de unde sti ce probleme au si ce griji.

Simonix, nu te simti iresonsabila. Pur si simplu asha e fizicul tau, iar de la lapte praf cresc copiii! Oho! Fiecare solutie are avantaje si dezavantaje, variind de la pers. la pers. , de la mama la mama si de la copil la copil. Ce merge la mine, nu e neaparat sa mearga la tine. Iar decat sa te doara, sa sdtai sa plangi de durere in loc sa te bucuri de copil... cred ca mai mult rau ii faci copilului. Da? Si nu iti mai fa alte idei...

doloress, daca afli ceva de stefany...

J G, multumim de aprecieri. ASta am simtit si io, ca suntem un grup neomogen, dar dragostea pt minunile din viatsa noastra ne-au facut sa trecem peste toate diferentele, si chiar am invatsat de la celelalte f. mult. Mai avem divergente, dar certuri nu sunt, forumul are functia de "psychic support", si desi unele fete au trecut prin situatii f. grele (spitalizari, copii prea mici, copii cu probleme etc), am reusit sa ne pastram buna dispozitie, si sa ramanem unite. De aceea mi s-a parut nemaipomenit sa pun pe prima pajina poezia lui Doloress, care a trecut prin momente grele, si uite ca a reusit si nu s-a lasat doborata, si a ramas si cu un zambet dupa 'aventura odiseei'!

povestea nashterii

Mergi la inceput

a fo mesajul de la o bucata de noapte.

Am hranit fifitsa, mi-am baut laptiku, sper ca imi vine si mie somnu pana se trezeste, si pun de o pt cine mai doreste, cine mai pofteste.

Brrr....am ramas cu sechele de la invocatul berzei

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Neata mamici fara burtici (na, aproape ). O asteptam in continuare pe stefany_p cu vesti bune!! Cred ca are nevoie de inca putin timp sa se refaca! Bafta, draga noastra, ne gandim la tine si-ti tinem pumnii sa-ti revii pe picioare cat mai repede!!

Azi-noapte am reusit mai multe premiere: bebe a dormit in mai multe etape fara repriza de oracait de seara, l-am alaptat pentru prima oara in pat si am reusit sa dorm si eu o data 3 ore si o data 2,5 ore, acu’ pot sa ies la taiat copaci

J G, ai mare dreptate cu alaptatul, si eu in perioada de la inceput, cand aveam durerile alea cumplite, aveam impulsul de a ma feri de bebe, ma uitam la ceas ca la cel mai mare dusman al meu, nici eu nu stiu cum am rezistat fiindca inainte de sarcina eram deja sensibila cu sanii si nu prea suportam bine “tandreturile” putin mai dezlantuite ale lui Bogdan, tot aveam impulsuri de retragere… Acum efectiv mi-am pus toata ambitia in joc si m-am incapatanat sa suport durerile alea nasoale, tocmai pentru ca speram sa am noroc si sa le depasesc cu bine. Norocul meu a fost ca am dintotdeauna sfarcurile usor proeminente si deci suptomatul s-a dovedit a fi productiv si nu am facut rani, nimic… Mi-am dat cu Lansinoh, f. bun… Daca as fi facut rani sau bebe nu ar fi supt productiv, nici nu vreau sa ma gandesc cum as fi reactionat, deci o inteleg si pe Simonix, dar ii trimit un si o anunt ca asta n-o face o mama mai putin fantastica!!! Ah, si la mine a mai intervenit – of course – si factorul psihologic: pe mine mama mea m-a alaptat f.f.f. putin (parca doar cateva saptamani), pentru ca – zicea ea – ramasese fara lapte. Eu intuiesc insa si alte motive acolo, de natura psihica (ea provine dintr-o familie incestuoasa, iar de la tata stiu ca ea isi tinea sutienul pe ea cand faceau ), deci probabil ca s-a produs un blocaj psihic din cauza ca nu mai voia ca eu sa-i ating sanii… Poate de aceea eu m-am indarjit si mai tare sa alaptez ca lumea, sa-mi dovedesc ca imi pot depasi limitele sau ca nu sunt ca mama… Of…

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata, fete!

Notez progerse in alaptatul la san.Chiar daca stam iar martisor, ieri nu i-am facut decat de 2 ori cate 90 ml - dimineata si la 18:00.
Eu care inainte ii dadeam 130 pana la 180 ml formula la o masa, dupa san!!
Aseara iar mi-a mancat des (la o ora) de aceea notez prima noapte cand l-am luat cu mine in patul mare. Miss, coincide cu a ta, tu ai fost mai curajoasa! Asa trebuie, sa ne usuram cumva chinul de noaptea.

Ah, aseara, sotul a luat un examen important si am comandat de la chinezesc, sa ne cinstim si noi, asa ca am mancat condimentat si bb nu a avut nimic... i-a placut chinezescul.

Doloress, vad ca si tu vrei sa insisti pe san. Felicitari!
Pelerina aia de alaptat e geniala ca inventie...pacat ca nu avem si noi!

Fecian o sa -ti mai cerem sfatul daca tu ai trecut deja prin episodul asta.
Eu acum am mai capatat curaj pentru ca-l vad mai grasunic si a luat in greutate, la 2 sapt eu tocmai, i-am bagt lapte praf ca mi se parea slabut...fara sa vad pe cantar cat crescuse din laptele meu...Nu stiu daca a fost o alegere buna, dar nu mai rezistam atunci.

Simonix, in nici un caz sa nu te simti vinovata, fricoasa sau lenesa!Unii oameni suporta anumite dureri mai usor. Ieri prietena mea imi spunea ca nu a durut-o la op cezariana, ca a fost f ok recuperarea...eu nu vreau sa-mi amintesc cum eram in spital...credeam ca nu o sa-mi mai revin niciodata.

Nicole, merci de informatii. Pai e bine 55 de euro daca aveti si bautura si tort. Pe mine ma ducea la 50 EUro fara bautura si tort si ziceam ca nu renteaza, dar inseamna ca la o discutie, aranjezi altfel. O sa dau si eu bice sapt care vine.

Alysh, misto idei ai pentur botez...Nu stiu din pacate cat costa actrittele de inchiriat, dar ce nu ai putea sa rogi 3 prietene? sau 3 prietene de ale surorii tale (in caz ca ale tale sunt toate prezente la botez)? Eu asa as face, sa nu-mi mai bat capul cu actritele! Abia astept pozele...si abia astept sa vii pe 13 sa ne plimbarim impreuna.

Miss hai ca ma duc sa-ti citesc povestea ca mor de curiozitate.

JG iti multumim ca ne citesti si apreciezi comunitatea noastra! nu suntem noi subiective deci, chiar ne-am nimerit norocoase!!

Cine intreba de lapte impotriva constipatiei -Iulia, Alina_anto folosise, ea a dat numele de cateva ori pe forum: Milchutzen parca, Alina, confirmi tu, ca parca nu asa scriai..

Aelita, exista prin urmare si la noi laptic contra constipatiei. Bun pontul cu tinutul lui bb de falcute sa regurgiteze...mi se mai pare si dragut...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput