Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008
Raspunsuri - Pagina 11
Nicole1980 spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Fetelor, ma iertati daca vin cu intrebari despre chestii pe care voi le-ati fumat demult, dar ce ati facut ca sa scape bebe de sughitat? Ca al meu sughita in draci aproape de fiecare data dupa ce-l mufez. Am inteles ca e bine sa-l tin cu capsorul mai in sus, am facut si asta, dar ce alte solutii mai stiti? El nu plange, saracul, cand sughita, dar uneori se ineaca de-a binelea si ii vine lapticul inapoi, fiindca nici nu prea poate sa ragaie... In schimb are o digestie de racheta, umple 2-3 pampersi de kk zilnic.
Azi e o arsita cumplita la noi, a cerut mai des ca de obicei tzitzi, cred ca murea si de sete, am reusit sa-l "dobor" abia la al doilea san si acum l-am lasat doar in body in patut... sper sa se odihneasca putin...
Ylari, bebeluna ta e o grasuta si o frumoasa!!Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David
Poze cu noi
Miss eu am 2 metode: ori il pun la san inca putin ori i-am luat vitamina c pt copii si ii dau 2 picaturi (e lichid), este acra si ii trece. Dar oricum sughite foarte des, iar doctora ne-a zis k e normal si il pot lasa in pace, insa mie mi se rupe sufletul
Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008
Andree27 spune:
Fetelor,
Vin si eu cu o problema!!Ericutu meu parca are picioarele strambe!Adica de la genunchi in jos parca sunt asa putin mai rotunjite nu sunt drepte!E normal???
Miss nu iti fa probleme de sughitat ca trece!!In burtica nu sughita des?Multa lume zice ca sa ii dai lamaie daca sughite,dar nu sunt de acord sa obisnuiesti asa de mic copilul cu gusturi asa de tari!!
Fetelor cat despre ce poti si ce nu poti manca pe perioada alaptarii!Mie din spital mi s-a zis ca e o mare prostie!E o chestie de pe vremea lui Ceausescu luata de la rusi!CA asa mi s-a zis ca gasele nu trec prin lapte si ca pot manca orice ca nu pateste copilul nimic!Multa lume imi spunea sa nu mananc fructe,am mancat copilul nu a avut nimic,altele imi spuneau sa nu mananc prajeli si am mancat!Cand am mancat exact ca la regim atunic ii apareau colicii la bebe!Si daca va ganditi logic,cele are nu au lapte si dau lapte praf si copii au colici ,atunci laptele praf e facut cu fasolica?Oricum fiecare crede ce vrea!![]()
Poze
Andreea ,
de un Bondarel !!!!
Nicole1980 spune:
Noi am fost azi la doctor la controlul de 2 saptamani. Am luat in greutate cat ar fi trebuit sa luam intr-o luna. Avem 3800 grame si am iesit din spital la 3160 grame. In rest ne prezentam bine.
Sunt foarte mandra de grasunelul meu.
Ne-am hotarat si cu botezul, il facem pe 16 august la Tulip Inn, pana la urma.
Laura park voi mai doreati sa faceti acolo, v-ati hotarat ?
INtrebare:
noi mergem la control la dr neonatolog, care il urmareste lunar si vreau sa ii faca si vaccinarile. Doctorul de fam ne cheama lunar si el si deja imi vorbeste de vaccinari parca ar fi un super pediatru.
Voi cum ati procedat cu vaccinarile, cine vi le-a facut si cum ati rezolvat problema dintre doctori ?
Poze
YLARI spune:
quote:
Originally posted by Nicole1980
Noi am fost azi la doctor la controlul de 2 saptamani. Am luat in greutate cat ar fi trebuit sa luam intr-o luna. Avem 3800 grame si am iesit din spital la 3160 grame. In rest ne prezentam bine.
Sunt foarte mandra de grasunelul meu.
Ne-am hotarat si cu botezul, il facem pe 16 august la Tulip Inn, pana la urma.
Laura park voi mai doreati sa faceti acolo, v-ati hotarat ?
INtrebare:
noi mergem la control la dr neonatolog, care il urmareste lunar si vreau sa ii faca si vaccinarile. Doctorul de fam ne cheama lunar si el si deja imi vorbeste de vaccinari parca ar fi un super pediatru.
Voi cum ati procedat cu vaccinarile, cine vi le-a facut si cum ati rezolvat problema dintre doctori ?
Poze
Ce sa iti spun, nu mai pot eu de doctorul de familie (care are cabinetul intr-un dispensar dintr-ala ceaushist!) Eu voi merge cu bebeluna la Medicover ca avem abonament acolo, facem controlul, facem vaccinurile si apoi il voi suna si pe medicul de familie sa ii spun sa nu se streseze ca i-am facut vaccinurile bebelunei. Si cu asta basta.
YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
aelita spune:
FECIAN-multa sanatate !
SOCRAtE-HAHAAAAAAA da bebe cu capul in milkbaguri ???
MISS-ma bucur ca azi esti mai odihnita ! zici ca operatia e ca un dosar? 
eu am tras cu sanii si la Sofia si acum,ca aveam prea mulv lapte si faceam febra si ma dureau,nu puteam sa dorm ,se faceau pietroaie,si era si mai mult la un san
si acum mai e din cand in cand ...Eu scoteam cu pompa,dar nu te sfatuiesc ,ca cica nu e buna,eu nu mai rezistam si scoteam,dar cu aia de ce scoti de-aia produce mai mult lapte.
apoi,sfatuita de fetele de suferinta de la alte odisee,am rezistat fara pompa...copilulplangea ca nu apuca bine,sanii erau balon-pievroi,pamela anderson era mic copil,
eu explodam...dormeam cu prospel ud rece pe sani,ma trezeam si iar il udam...ma ridicam in fund cand nu maiputeam si apasam pe sani si curgea siroaie in prosop,se uda prosopul tot
si curgea din el...Noroc ca nu a mai tinut asa mult ca la Sofia,care nu era in stare sa suga si ma lasa cu ele cimpoaie. noroc cu Andres care e cu foamea-n gat mereu si a reusit sa goleasca.
ce voiam sa itispun: se regleaza in timp,sanii incep sa fabrice atat cat li se cere.
ai tendinta sa iidai de la sanul ala care se umple rau,ca doare,dar daca rezisvi cateva zile se regleaza.
eu ,cand nu maiputeam,apasam usor pe el,inainte sa suga el,ca sa poata apuca,si curgea lapte cat sa ma mai eliberez...si il puneam la sani in mod egal .
desi si acum vrage mai bine dintr-unul,dar tot nu iifac pofta sa il las doar acolo...
eu nu pastram laptele pt ca oricum aveam prea mult..si am .
cu presiunea...panala urma mai bine sa fie canalele asa desfundate,ca sunv mamici care au probleme si li se infunda canalele,ca trage bebe prea incet si e rau asa. la noi vine laptele cu putere si bebe trage lacom si se ineaca si ii curge pe botic...se obisnuieste el !
auzi la ea,sa o scuzam daca vine cu chestii fumave de noi de mult !!! Bataitzaaaaaaaaaa !
cu sughitul: nu se da nimic,lamaie si alte chestii...poate apa cine tine neaparav sa dea la bebe,eu nu dau.schimbata pozitia lui bebe,oricum nu se chinuie,e ca stranutul,e natural si normal.
umplutul scuvecelor de cave ori mananca la fele normal.
NICOLE-svai linistita ca nu sufera cand sughite,e ca si cand stranuta !
ADRIANA-sa-ti traiasca fetitele !Lara si Anikka ,foarte frumoase nume !
ANDREEA27-l-am vazut pe Eicutu mic !
ai drepvave,fructele sunt chiar indicate cand alapvezi,si oricand,nu se poate sa lipseasca zilnic din alimentatie !
la spital ne-au dat orice,nu e probat stiintific ca ce mancam il afecteaza la burtica.
DANAH-nu te speria de reactia lui Alexandru,nu e neaparat gelozie,e mai mult ca isi doreste si el dragalasenii
dar fara sa fie gelos.adica daca cere si el ce vede la teodora,nu e neaparav gelozie,si daca primeste imediat,nu va avea nici oproblema.
Si Sofia mea face la fel,pune si obrazulpe tzitzi,crede ca e gest de iubire . imi ia mana si ma pune sa iitin si ei falcile cum il tin pe bebe sa ragaie.
la fel,ea crede ca ne iubim ...dar cand a vazut ea ca o tin asa si ca nu e mare scofala,nu a mai vrut.
ii fac tov ce cere ,tov ce vede la bebe,si se plictiseste singura..i-am lasat si suzeta lui,apoi o refuza,o ia pe a ei..
daca nu i-o dadeam cred ca ar fi furat-o mereu.
cum ii dau lui sa suga,hop si ea la sanul celalalt,sa pupe odata.
dar in rest nu manifesta gelozie,il iubeste rau,alearga la el cand plange,il pupa,il mangaie,il calareste...
il arata la toata lumea mandra ! E AL EI !!!
incerc sa nu il dragalesc "in cuvinte" pe bebe de fata cu ea,si daca ma prinde ca ii zic ceva lui bebe,imediat iizic si ei ,ce fava frumoasa are mama,si ce cuminte e Sofia mea,si lalalaa siii cant si ii inventez ,in timp ce sunt cu el in brate.si ea danseaza si rade!
fac niste versuri cu numele ei de razi de faci pe tine !
ALINA ANtO-bine ai revenit cu scortisoara cea frumoasa !multa sanatave Sarei !
LORICH-
Ai scos-o pe Mlika-n parc .
YLARI-eu zic ca e bine ca doarme,fiecare copil are ritmullui,unii mananca des,altii noapvea nu servesc,e ok daca manaca bine ziua.
eu dau de aceleasi poze cu rozalina ,da link direct la ultima poza pusa.
vad ca incepeti sa va pregatiti de botez ![]()
noi cred ca prin septembrie,sa fie elmai mare si afara mai racoare . cu rima ![]()
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
aelita spune:
scuzati daca pe alocuri e v in loc de t , am tasta stricata de Sofia si pun litera cu ctrl+v,si din graba iese doar v...
invelegeti voi ,in lipsa de ttttt ![]()
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
Doloress spune:
Aelita tare scumpa Sofia ta! Desi e greu o sarcina una dupa alta, ajung la concluzia ca e mai bine asa, diferenta mica intre cei doi bebei, ma gandesc ca poate sentimentul de gelozie e mai putin pronuntat.
Ylari am vazut bolfosica ta, imi vine sa ii pap obrajorii! Mi se pare ca iti seamana perfect!
Miss stai linistita, poti intreba orice, oricand! Si mie de la spital mi-au zis sa nu ma stressez deloc cu sughitul. Eu ii mai dau cate o lingurita de apa, ca el papa si formula. Tu poti sa ii dai un strop de laptic.
Cand va aud fetelor ca aveti prea mult lapte
! Eu ma storc cate 40 de minute, pana la ultima picatura, ca simt ca imi iau foc sanii si sfarcurile si abia abia ajung la un 60 de ml! Daca ma storc la intervale scurte, atunci scot abia 30. Si atat de mult imi doresc sa ii dau numai lapte de al meu! Si fac tot ce trebuie: beau cam un litru de ceai de chimen-anason-fenicul, ma storc regulat, acuma mai suge si el din cand in cand, cand are chef, mananc bine ca am inceput sa ma ingras (noroc ca mi-am luat doua rochite de botez ca niste saci, ma incap oricum!), beau apa, lapte, ba chiar si cate o berica si tot aceeasi productie slaba o am...
Andree27 de acord cu tine, si eu pap de toate, aici nu exista asa ceva, regim de alaptat
Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)
Povestea nasterii
aelita spune:
DOLORES-poate se regleaza si la tine cantitatea de lapte,daca tot stimulezi si cu pompa si cu bebe . sper sa ai atat cat iti doresti !
eu il astept acum pe bebe ca pe painea calda ...sa se trezeasca....doarme cam mult azi si eu sunt cimpoi ,sa ma goleasca ca pleznesc ! aproape ca imi vine sa il trezesc ,pai ma lasa asa?? ![]()
ce usurare cand ma lasa si pe mine in firea mea !!! ![]()
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
lcazangiu spune:
Bine v-am gasit la clubul scutecelor!.. parca nu-mi vine sa cred ce repede au trecut cele 9 luni...ma uit acum la Davidutzul meu cum doarme si nu-mi vine sa cred ca 9 luni a stat la mine in burtica
Asa cum v-am promis am reusit in sfarsit sa scriu povestea nasterii lui, sper sa va placa, sa va aduca si voua aminte chit ca unele dintre voi ati nascut mult mai demult nu ca mine doar de o sapt:)
Era luni 23.06.2008 dimineata, cu o zi înainte de termenul final al sarcinii, eram programai la spital la un ultim consult. Eram atat eu cat si tati destul de emotionati, curiosi sa vedem cat mai are David chef sa stea la mami in burtica.
Toate bune si frumoase, mi-a monitorizat burtica, aveam contractii usoare nedureroase, copilul nu era inca angajat, nu dadea semne sa iasa, era destul de sus. Astfel dct. decide sa ne vedem joi pt. cezariana.
Ajungem acasa la prietenii unde deja statusem o sapt si ma apuc sa mananc pepene rosu la greu si cirese, afara era cuptor. Se face ora 17, incepe sa ma doara burtica, ma gandesc ca e de la prea mult pepene, nici prin gand nu mi-a dat ca incepusera contractiile dureroase.
Se face 7 seara si deja am inceput sa cronometrez, erau initial la 15 minute, apoi la 10 ca apoi sa ajunga la 7 minute. Se facuse ora 12 si eu deja cronometram la greu, ideea era ca nu erau sustinute, nu durau decat maxim 20 de sec.
Am decis sa mergem la spital pe la ora 2 noaptea cand am constatat cu stupoare iar sange destul de rosu si mult, m-am speriat groaznic. La 2.15 eram deja la urgenta, si aveam dilatie 4
L-am sunat pe doctor, care a vb. acolo sa-mi faca epidurala si sa-l chemam cand am 7 dilatie. Zis si facut, urc eu la etajul 5, ma controleaza iar cineva care imi spune ca am dilatatie 6!!!!
Eu ii zic ca e imposibil caci doar la parter aveam 4, deci pa-pa epidurala…
Il sun iar pe doctor, care nici lui nu-i venea sa creada, pana la urma a venit intr-un sfert de ora, noroc ca sta aproape de spital
M-a controlat si el de data asta finut, nici macar nu m-a durut, a zis ca e ok sa nu ma sperii ca mi s-au rupt membranele si sa asteptam sa pierd si apa, in 10 minute gata si apa.
Se facuse ora 3 si ceva cand au inceput contractiile de final, doctorul mi-a spus sa incercam normal cu toate ca bebeul era destul de sus iar eu aveam contractii f. scurte nesustinute.
Era 3.30 cand dct a plecat sa faca rost de anestezist ca sa intram la cezariana, pt ca si-a dat seama ca indiferent ca ajunsesem la dilatie maxima, capul copilului nu era agajat, fiind destul de sus.
Acum vine partea cea mai urata, dct era plecat si o doamna binevoitoare vroia ea sa ne arate noua ca eu pot sa nasc normal, si dai si impinge, ma rog am simtit si eu ce inseamna durerile nasterii.
Cand a venit dct si a vazut ca eu eram varza, imi pusese acea moasa o perfuzie (ca sa am contractii mai dese), iar eu saraca de mine le aveam la fiecare 2 minute dar erau prea scurte si pana apucam eu sa imping, ele se terminau…asa sa revin, cand a vazut dct perfuzia i-a spus acelei moase sa ma lase in pace ca in 15 minute ma baga la cezariana.
Zis si facut la 4.30 m-au dus in sala de operatie, eram varza, contractii garla, abia au apucat sa-mi faca rahia. Dar la 4:50 cand i-am auzit glasciorul lui David, parca totul s-a uitat, am inceput sa lacrimez de fericire, iar cand mi l-au dat sa-l pup, pluteam de fericire, acum cand scriu il tin in brate caci tocmai a terminat de supt si sunt asa de fericita incat imi e greu sa ma exprim in cuvinte.
Deci concluzia, am avut parte atat de o nastere naturala (fara expulzie) cat si de una prin cezariana.
Sper ca nu v-am rapit prea mult timp, oricum povestea am scris-o in reprize, pt ca David este un super papacios, m-a rupt de tzatze, cand nu suge doarme si invers si credeti-ma ca am impresia ca nu se mai satura:)
Lori si
David