Strumfi de un an (iul-aug 2007) (86)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

La multi ani cu intarziere pt. Lorina si Olguta, sa fiti sanatoase si fericite!!!Uau, Carla, cate stie Sabina sa faca!!! Nici Sarah mea (care are aproape 3 ani) nu face atatea, ce sa mai zic de Ines care in afara de mami, dadi, iaia, papa, pa-pa si dii ...nada. Defapt si barbate-miu mai confunda culorile deci ce pretentie sa am de la fete.Sa aveti o dupa amiaza placuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Carla, sper sa nu se atinga nici un viermisor de SAbi sau de orice strumf. Si eu am oroare de ei. Prefer nici sa nu ma gandesc.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by valen

Uau, Carla, cate stie Sabina sa faca!!! Nici Sarah mea (care are aproape 3 ani) nu face atatea, ce sa mai zic de Ines care in afara de mami, dadi, iaia, papa, pa-pa si dii ...nada. Defapt si barbate-miu mai confunda culorile deci ce pretentie sa am de la fete.

Valen cui spune Ines dii? Cumva taticul face pe calutul prin casa?
Asa ma distreaza imaginea asta. Mi se pare fascinanta imaginea unei familii care se joaca cu copiii mici si se pun la mintea lor.
Adi se joaca cu Daria de-a v-ati ascunselea prin casa. Sa vezi ce chiuie Daria cand il gaseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

DDana, noi ne punem amandoi la mintea lor si petrecem timp tare frumos impreuna; chiar acum 2 seri am fost toti 4 in parc si ne-am alergat cu sarah desculti prin iarba, ne-am trantit, am cules floricele de trifoi m-am dat in leagan cu Ines, barbate-miu a facut castele de nisip. (si toate astea in mireasma unui tei inflorit in apropiere). A fost o zi tare frumoasa.Azi vreau sa mergem intr-un parc pe care l-am vizitat si anul trecut, gen zoo, sa vedem in habitatul lor, caprioare, ursi, lupi, mistreti. Tare frumos acolo ca poti merge cu masina prin padure, iar animalele vin sa le dai de mancare (nu cele periculoase, evident). In plus, pe timpul verii, au reprezentatii cu pasari de talie mare (gen vulturi) si sper sa fie o surpriza placuta pt. Sarah care iubeste mult animalele si alearga dupa toate randunelele. Ca ma intrebai,Ines are un calut de jucarie care se balanseaza si aluia ii spune fericita dii (e si usor de pronuntat pt ea);

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Valen, sunt sigura ca esti modesta si ca fetele tale stiu sa faca foarte multe. Ea prinde imediat tot ce vede, am pieptanat-o o data si apoi a cerut peria si s-a apucat singura sa se aranjeze, deci eu nu mai am treaba. Stiu ca toti copiii la varsta asta fac progrese zilnic, dar noi suntem uimiti de fiecare data. Cel mai mult ne topeste cand ne mangaie sau ne trage la ea si ne pupa pe unde nimereste, atunci uitam de orice altceva.
La chestia cu culorile si barbatul... subscriu

Ufff, da, mi-e teama de viermisori, sper sa-si faca treaba propolisul. Zilele trecute a "gustat" un muc de tigara din parc, am crezut ca innebunesc, dar nu mai aveam ce face, a fost prea rapida.

Din seria "ce mai face fii-mea": zilele trecute am lasat-o la ea in patut sa-si faca siesta fiindca aveam treaba cateva minute in cealalta camera. Langa patutul ei este canapeaua din sufragerie si pe canapea, in coltul cel mai indepartat, era o jucarie cu butoane pe care se apasa si canta. Asa... si eram eu in dormitor de vreo 2 minute cand aud jucaria cantand. Ma gandesc: oare i-am dat-o si nu mai tin minte? Hai sa vad. Fii-mea evadase din patut intr-o liniste deplina si era pe canapea, cu o mana apasa pe butoane si in cealalta tinea litera G. Am luat-o de acolo ca putea sa cada oricand si mi-a intins litera zicand "G". Am ramas traznita. Nici acum nu-mi dau seama cum s-a urcat ea pe jucarii ca sa iasa din patut si cum a reusit sa sara pe canapea fara sa se loveasca si fara sa aud nimic.

Se vede ca mi se simte sotul mai bine si se ocupa si de ea, am si eu timp sa mai povestesc una, alta. Acum, el mananca o piersica si ea tipa la el "da, da!" adica da-mi! Asta dupa ce acum cateva minute si-a bagat limba in gaura de la butonul de la usa dulapului (Saby, nu sotul).
Va pup si fug ca mai am de aranjat diverse prin casa si de terminat papa.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

UIte unul din motivele pentru care sa nu iti para rau ca ai plecta din tara: parcurile. La noi nu gasesti asa ceva, dupa cum prea bine sti.
Am fost si noi intr-un astfel de parc - zoo in Stutgard. Era fascinant. Te plimbai o zi intreaga si tot nu il vedeai pe tot, am atins chiar si pinguini.
In gradina zoologica din Ploiesti ti se face mila de bietele animale. Parca trag sa moara.
Pupam intreaga familie.

PS Si daria leagana un calut din acela de jucarie caruia i-am bandajat cu scoci toata coada sa nu inghita par . II face uta uta de coada.

Mergi la inceput

Am incarcat un filmulet cu primii pasi ai Dariei. La trei zile dupa ce si-a dat drumul singurica.

http://www.youtube.com/watch?v=JWmlabSi5zU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Dana, e asa frumoasa daria!!! Mai, voi cu fetitele voastre minunate ma faceti sa mai vreau sa fac sex si a treia oara, poate-poate...

Carla, ce sa spun! Adevarate performante. Sabina ma uimeste. Sincer. De la faza cu pepenele (o, eu ma murdaresc si pe urechi!) pana la cea cu litera, trecand prin cele 50-60 de cuvinte recunoscute si cateva culori. Recunosc, eu eram tare mandra ca fiul meu cunoaste literele, dar specific: e vorba de cel mare! Cel mic inca e la mama, dada, ham, alo, pa. Dar eu zic ce f bine asa. (si spun asta dupa ce am stat o tzara pe ganduri: sa-l trimit undeva la "educat" sau e cazul sa renunt definitiv la alte ocupatii si sa regandesc propriul meu sistem de educatie)

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Valen .... imi era dor de tine!

Felicitari Daria pentru primii pasi singurica!

Felicitari si Sabinei care se vede ca ori o lauda mama prea tare , ori e copilul perfect ... acu' pe bune, bravo ei ca stie sa faca atatea! eu una nu am stat sa numar cate cuvinte intelege Adeluta, insa cred ca fac si eu o proba saptamana asta si va voi da aici si micul ei dictionar ; de recunoscut recunoaste pe mama, pe tata , iepurasul de pe perete, mingea de pe jos, nasul oricui... catelul cand latra si ii spun eu "cutu-ham ham".... si deja m-am concentrat prea mult.... ar mai fi, dar v-am zis, ca o sa ma gandesc saptamana asta si va scriu (si-asa ca am ramas datoare cu povestea nasterii adelutei.... o s-o scriu eu candva si pe aceea ... nush ce farmec o sa mai aibe, dar o scriu sigur!) .... e si tarziu, ma duc sa ma culc! ca treaba sau de gatit nu mai am, am scapat!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Am uitat sa spun: Dana, uite, pentru parcurile de "afara" as peca si eu de aici.
In caz ca nu stiti, Iasi-ul are doua mari parcuri: Copoul si Gradina Botanica. Da, e drept, Copoul ca zona e in sine un parc. (si de altfel marea fala a orasului. si cred ca si singura) Insa alt parc acceptabil (a se citi "macar cu alei umbroase si banci nerupte") nu exista. De 16 ani de cand stau aici eu nu am gasit.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput