DA sau NU Catedralei Neamului in Parcul Carol?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris spune:

probabil ca toti cei care sintem impotriva risipirii banilor pe constructii megalomane stim cite ceva despre felul in care biserica ortodoxa se / nu se implica in ceea ce ar trebui sa fie mai important pentru ea: ajutorarea reala celor in nevoie; eu tot nu vad rostul unei biserici fstuoase cind cei care vin la ea sint desculti, flaminzi si fara speranta;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by iris

probabil ca toti cei care sintem impotriva risipirii banilor pe constructii megalomane stim cite ceva despre felul in care biserica ortodoxa se / nu se implica in ceea ce ar trebui sa fie mai important pentru ea: ajutorarea reala celor in nevoie; eu tot nu vad rostul unei biserici fstuoase cind cei care vin la ea sint desculti, flaminzi si fara speranta;

iris

Subscriu la cele scrise de Iris, plus ca e ciudat si numele, eu stiam ca hramul bisericilor este dupa numele sfintilor si sarbatorilor religioase, de unde au scos numele asta?
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

NU! Si asa sunt destul de putine locuri verzi in Bucuresti. Si, sa ma ierte Domnul, dar mie mi se pare ca este mai mult o dorinta de epatare! Sunt atatia oameni care au nevoie de ajutor!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
Originally posted by iris

iris

subscriu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

NU categoric amplasarii bisericii in parcul Carol (un parc al carui farmec nu trebuie stirbit prin constructii moderne) si inca un NU costruirii catedralei oriunde s-ar dori amplasarea ei. Bani aruncati in vant, mai ales ca am vazut si macheta(ele) ei. DA pentru reconstruirea bisericilor, construirea caselor de batrani, case pentru copii strazii si pentru sistemul sanitar care e la pamant. Dar ce putem face noi daca totul este hotarat de alte capete?
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuanaStore spune:

Buna,
sunt noua pe acest forum. Imi permit sa raspund si eu la acest subiect... In parcul Carol noi mergem zilnic cu copilul. Mergem de cand avea 2 saptamani de viata. Noua Parcul Carol ne e tare drag.
A-cata, daca as sti sa noi putem face ceva, as fi prima care m-as "inrola". Nu e drept ce vor sa faca!
Pe viitorul meu copil il va chema Carol; nu are nici o legatura cu numele parcului, e o coincidenta. Imi place mult numele. Dar sa distruga parcul Carol.... e prea de tot.
Ar fi mult de discutat pe amrginea acestui subiect, dar ma opresc aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Exact la cuvantul asta ma gandeam si eu cand am deschis acest subiect - "inrolare"! Nu am mai participat pana acum la nici un astfel de demers insa pentru parcul asta as face multe! Mi-e prea drag si stiu ca as pierde o parte din mine daca as sta sa vad parcul altfel decat este.

LuanaStore, daca spui ca mergi zilnic in parc inseamna ca deja am fi doua persoane care sa se "inroleze" in apararea parcului si putem fi mai usor de gasit in cazul in care va fi nevoie de "spirit civic"! ... Poate se vor gasi si alti voluntari, iar atunci probabil va iesi ceva gen "Salvati Vama Veche!"
Sa fii sanatoasa si sa-l poti plimba pe Carol in parcul al carui nume il va purta!

Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuanaStore spune:

Multumesc, e-cata. Si astept sa ne adunam mai multi in speranta ca putem face ceva. Intre timp, ma mai gandesc si eu la "strategii", desi imi este tare teama sa nu ne luptam cu morile de vant, la cata mafie e peste tot... Macar sa nu stam asa, cu mainile in san si sa privim neputinciosi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura V. spune:

Vin cam tarziu cu raspunsul, dar acum am ajuns la el. Eu iubesc Parcul Carol. Este parcul copilariei mele - exista acolo o fantana veche, eu ma consideram printesa acelui loc. Acolo imi place sa ma plimb cu sotul meu. Imi place tocmai pt. ca este totul verde si salbatec. NU as vrea ca nimic sa schimbe asta. Cred cu toata taria in Dumnezeu, dar cred ca banii pt. o noua catedrala ar putea fi investiti pt. a renova bisericile deja existente sau pt. a construi azile pt batrani sau orfelinate. Este ceva crestin sa-i ajuti pe cei care, din pacate in anii acestia, au ajuns cei mai napastuiti BATRANII si COPIII.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

NU, NU si iara NU!!!
De cind ma stiu am stat aproape de parcul Carol, pe care-l iubesc asa cum e!!! M-am nascut pe Magistrala, am copilarit in Berceni si de cind m-am casatorit stau aproape de Cimitirul Belu. Acolo am fost facuta pioniera, acolo m-am plimbat ca adolescenta, acolo mi-am plimbat copiii cu carutul si acum cu bicicleta sau rolele.
Parerea mea este ca acest parc trebuie sa ramina asa cum e. Ce importanta are pentru noi ca acel monument a fost facut de comunisti pentru comunisti? De ce sa-l darimam? Darimam toate blocurile si alte constructii ridicate de ei? Ce s-a mai facut dupa revolutie?
Tara este plina de manastiri care se chinuie prin eforturi proprii sa se infrumuseteze. Oare pentru ele nu s-ar putea aloca din banii Patriarhiei, in loc sa bagam banii intr-o constructie megalomana de tipul celor care le-am hulit atit?
Plus ca acest Monument din Parcul Carol se vede din orice constructie mai inalta din Bucuresti si el este practic simbolul Parcului Carol.

Mergi la inceput