Pozitia Oficiala Desprecopii.com in legatura cu fe
Pozitia Oficiala Desprecopii.com in legatura cu fetita cu sarcina
Cazul fetitei de 11 ani din Neamt - insarcinate la numai 11 ani din cauza unui viol, a starnit foarte multe controverse in cadrul Comunitatii Desprecopii.com. S-au scris sute de mesaje pro sau contra avortului, s-au sugerat solutii si in final, s-a trecut la fapte concrete de ajutorare a acestei fetite. Este un lucru foarte normal intr-o comunitate atat de dinamica ca Desprecopii.com.
Filozofia Desprecopii.com este bazata pe o serie de principii morale foarte bine definite.
Chiar daca fiecare copil are dreptul la o copilarie frumoasa, in acest caz - al Florinei, Desprecopii.com considera ca un avort la varsta de 21 de saptamani al fatului reprezinta o incalcare a dreptului la viata a unei fiinte. Vorbim aici de un copil al carui organe si sistem nervos www.desprecopii.com/info.asp?id=sap21" target="_blank">s-au format.
Desprecopii.com este asadar in favoarea unei solutii in spiritul vietii, spre exemplu prin darea in adoptie al copilului - imediat dupa nastere. In felul acesta, fetita mama isi poate continua copilaria, iar pruncul se poate bucura de dreptul la viata, in sanul unei alte familii.
Diversitatea de opinii
Desi actiunea pro-avort este o actiune ce nu se incadreaza in opinia oficiala a site-ului nostru, am respectat insa actiunea pro-avort - ca semn al diversitatii si libertatii de opinie. Tocmai de aceea, nu am interzis sau blocat actiunile sau discutiile care nu coincid cu punctul nostru oficial de vedere. In plus, am acceptat ca o actiune de colectare de fonduri pentru acest scop sa se desfasoare pe forum. Orice solutie in cazul fetei este mai buna decat indiferenta!
Gandind putin mai departe, se strang bani pentru consiliere de specialitate a fetitei – in cazul in care ar pastra copilul dar si dupa ce ar avea loc un avort. Pentru ca in ambele situatii fetita trebuie ajutata.
In aceste conditii, desprecopii.com a hotarat sa contribuie financiar la fondul de ajutorare. Ii indemnam pe toti membrii acestui site, indiferent de punctual lor de vedere, sa se implice in acest caz.
Despre relatia cu presa:
Mentionarea discutiilor aprinse de pe forumul desprecopii.com a fost facuta promt de ziarul Evenimentul Zilei in editia online www.evz.ro. Deoarece adresa site-ului era scrisa incorect (cu .ro in loc de .com) am intrat in legatura cu ziarista autoare si am rugat-o sa corecteze, ceee ce s-a intamplat.
Apoi i-am sugerat sa mentioneze corect faptul ca persoanele care o vor ajuta pe Florina - sunt membre ale comunitatii www.desprecopii.com (si nu de forumul lor cum se lasa de inteles). Aici nu vorbim de promovare (cum ar putea sa creada unii) ci de o recunoastere a efortului pe care il faceti voi, membri cu suflet mare. Oameni care se implica si sunt responsabili pentru faptele lor. Ajutorul acestei fetite (pe mai multe planuri) s-ar alatura altor succese de solidaritate pe care le-am mai avut in cadrul comunitatii, si ar consolida mai mult spiritul deosebit al acestei comunitati.
De multe ori, presa a preluat si comentat actiuni ale comunitatii desprecopii.com - fara a mentiona sau credita sursa. Pentru un jurnalism transparent si corect, este important ca ziaristii sa respecte curentul puternic de emotie al acestei comunitati. E un gest de recunoastere al comunitatii care nu ramane indiferenta. Poate in acest fel am putea fi mai puternici prin glasul nostru, atunci cand incercam impreuna sa luptam anti-spaga pentru mai mult respect in spitale, pentru drepturile femeilor gravide, gradinite mai curate si copii mai sanatosi.
Desi viitorul pruncului ne-nascut poate fi altul decat cel dorit de acest site, este importanta solidaritatea. Desi pot fi viziuni sau puncte de vedere care ne despart, putem gasi in fiecare moment un lucru care ne uneste: copiii. Indiferent de varsta lor.
Pentru a evita interpretari gresite publicam mai jos conversatiile de pe email intre Evenimentul Zilei si Desprecopii.com:
From: Mirela Popescu Zoita [mailto:mirela@desprecopii.com]
Sent: Monday, June 23, 2008 10:13 PM
To: mihaela.naftanaila@evz.ro
Subject: urgent te rog
Draga mea, ai facut o greseala in articol = este vorba despre forumul www.desprecopii.com si nu .ro
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123018&whichpage=34
S-a ajuns la pagina 34.
Te rog sa faci corectura de rigoare in articol.
Cu stima
Mirela Zoita Popescu
From: Mihaela Naftanaila [mailto:mihaela.naftanaila@evz.ro]
Sent: 24 June 2008 16:06
To: 'Mirela Popescu Zoita'
Subject: RE: urgent te rog
Ok, am facut si acea modificare. Scuze, dar la bucata aceea de text a lucrat o colega, care m-a ajutat ieri. Imi pare rau de confuzie. Eu stiu site-ul foarte bine si il urmaresc de ani buni. Faceti treaba foarte buna. Am fost ei eu inscrisa, dar nu am mai postat.
From: Mirela Popescu Zoita [mailto:mirela@desprecopii.com]
Sent: Wednesday, June 25, 2008 9:04 PM
To: 'Mihaela Naftanaila'
Subject: UPDATE: stiri
Importance: High
Buna Mihaela,
Despre cazul fetitei insarcinate:
Cred ca - pentru a respecta adevarul - trebuie ca ziarul vostru sa precizeze ca persoane de pe forumul www.desprecopii.com ii asigura transportul in Marea Britanie.
Deja biletele au fost cumparate. Cred ca este necesar sa nu induceti lumea in eroare si sa precizati exact CINE sunt cei care s-au implicat in aceasta actiune. Nu foloseste nimenui faptul ca voi sunteti foarte vagi in articolele voastre. Nu ziarul vostru face asta ci site-ul www.desprecopii.com !
vezi in pagina 48 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123018&whichpage=48
De asemeni - www.desprecopii.com o va ajuta pe copila - indiferent ce se va intampla: cu bani pentru consiliere.
Va rog sa fiti corecti si sa scrieti exact ce se intampla. Din ceea ce se publica in ziar - este uneori foarte greu de inteles ce se intampla.
iti multumesc si te tin la curent
Mirela Zoita Popescu
www.desprecopii.com
From: Mihaela Naftanaila [mailto:mihaela.naftanaila@evz.ro]
Sent: 26 June 2008 15:08
To: 'Mirela Popescu Zoita'
Subject: RE: UPDATE: stiri
Buna Mirela,
Pti sa imi spui cati forumisit de la voi s-au implicat in strangerea fondurilor si ce suma au donat?
Multam.
Mihaela
Buna Mihaela –
Persoana care s-a oferit sa plateasca este membru www.desprecopii.com - si peste 30 de personae au inceput sa ii plateasca in contul personal – bani = pentru a o ajuta cu aceasta cheltuiala.
Vezi aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123236 (este din UK)
Pe de alta parte – pozitia oficiala a forumului www.desprecopii.com este anti-avort si tot pe site-ul nostru se strange inca un fond – pentru consiliere de specialitate – pentru Florina – in cazul incare ar pastra copilul dar si dupa ce ar avea loc un avort. Pentru ca in ambele situatii – fetita trebuie ajutata.
La acest fond si-au anuntat participarea peste 50 de persone. Vez aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123228
Te tin la curent
Mirela
Sper ca toate informatile pe care ti le-am trimis – sunt clare din punctul de vedere al faptului ca doresc foarte mult ca toti cei care o ajuta pe aceasta fetita sa fie protejati. Nu conteaza nimic decat ca totul sa se termine cu bine pentru aceasta fata.
Cu drag,
Mirela
www.desprecopii.com