Copil catolic, nasi de botez ortodocsi???
Buna tuturor,
Ieri, niste prieteni francezi, catolici, ne-au rugat sa le botezam copilul.
Desi mi-ar face mare placere sa il botezam, nu stiu daca e acceptabil ca nasi ortodocsi sa boteze copil catolic, in biserica catolica.
Ar as vrea sa stiu daca e acceptabil si corect dpdv religios.
Pe deasupra botezul e pe 15 august, de Sf Marie.
Va multumesc !
Cristina
Raspunsuri
martie spune:
Cred ca este, noi de exemplu suntem ortodocsi, dar nasii copilului au fost catolici si a fost ok, personal nici nu mi-am pus problema ca ar fi vreun impediment, era culmea sa-mi zica cineva ceva in biserica. As fi zis, acum... asta e, mergem cu nasii astia, ca altii n-avem..
liliana_28 spune:
Buna,
Noi am botezat pe finutul nostru la catolici desi noi suntem ortodocsi. Nu a fost nici o problema.
O zi placuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Cristina_C spune:
Sunt surprinsa sa aflu ca se poate. Deci se poate!! In 2002, cand mi-am botezat copilul catolic, preotul de la o biserica catolica mi-a spus ca trebuie neaparat nasi tot catolici. Uite ca nu-i chiar asa. Ce sa inteleg din asta? Ca depinde de preot, nu?
E OK si cu nasi catolici, dar ne-ar fi fost mult mai usor sa gasim ortodocsi (noi suntem asa: sotul- catolic si eu ortodoxa).
ama1357 spune:
depinde de preot si la botezul ortodox si la cel catolic.
am o prietena care la ortodoxi cand a botezat copilul i-a comentat ca nasa era protestanta si asa baietelul a avut parte de nasi de imprumut alesi pe loc dintre invitati.
eu catolica am botezat un baietel in roma, am avut nasa ortodoxa, nu au fost probleme, la botezul celui de al doilea baietel in sibiu ne-au cerut pe langa nasii ortodoxi o persoana cu adeverinta ca este catolica care sa fie prezenta la botez.
e mai des la ortodocsi sa nu accepte nasi de alta religie
maru spune:
din cauza crezului pe care il citesti la inceputul slujbei ca nas...nu se poate
noi tocmai am botezat un puiut, si preotul ne-a explicat clar si fara ranchiuna de ce e bine ca nasii si copilul sa faca parte din aceeasi deminatie crestina: ca nas marturisesti crezul in numele copilului, ma rog, nu stiu eu sa explic, dar fiind catolic, nu poti marturisi crezul in numele copilului, tu fiind ortodox
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/