Gelozia - boala psihica sau psihologica?
Buna ziua,
Gelozia (cu violenta) este o boala ce tine de psihologie sau de psihiatrie? Se transmite genetic la copii?
E recomandat avortul sau nu? Sint foarte derutata....
Va multumesc pentru sfaturi...
Roxana
Raspunsuri
betiana spune:
Tiparul geloziei se naste pe fond psihic.Nesiguranta, neincrederea in propria persoana, stima de sine scazuta ... sunt cativa dintre factorii ce nasc monstrii.Nu am inteles intrebarea cu avortul. Sunteti geloasa pe fat ? Sau sotul ? Un copil nu face decat sa sudeze un cuplu.
Ingrid S spune:
Eu am impresia ca ea intreba daca sa avorteze copilul, pt ca se poate transmite gelozia la fat. Si fiind o boala grea...naspa situatie!
Multe imi fu dat sa citesc pe forum, dar asta le depaseste pe toate!
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Principesa spune:
Gelozia nu este o boala. Si oricum genetica nu garanteaza transmiterea genelor bolnave, atunci cand exista boli implicate. Si atunci cum sa fie recomandat avortul? Eu stiu ca se recomanda doar in caz de malformatii f grave sau cand viata mamei ar fi in pericol. Ti se pare ca se incadreaza? Atat de usor se contesta si se pune la indoiala dreptul la viata? Iei in considerare perspectiva separarii/divortului?
Cheia vindecarii este in relatie
kariguld spune:
tu vrei sa faci avort si nu stii cum??? gelozia e o trasatura de caracter...nu mostenire genetica!!! si nici boala psiho/psihi.
dupa parerea mea, sunt ganduri care invaluie mintea unei persoane, atat de tare si pe termen lung incat bietul om devine rob unei gadiri false si bolnave!
daca esti insarcinata si vrei sa faci avort...e alegerea ta!
dar nu din motivul geloziei!
Kari
lorellay spune:
"Multe imi fu dat sa citesc pe forum, dar asta le depaseste pe toate!"
Sorana 18+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Clover spune:
Sarcina asta a rezultat din viol conjugal? Cum se manifesta violenta lui?
Daca vrei sa faci avort e dreptul tau legal. Cred insa ca esti intr-o relatie in care trebuie sa te intrebi de ce mai stai si sa folosesti pe viitor mijloace contraceptive daca nu iti doresti un copil.
rory76 spune:
Rsce2003, daca nu vrei copilul asta poti sa mi-l dai mie, ca si eu sunt geloasa si o sa ne intelegem just fine!!! Serios vorbesc,eu mai vreau un copil si nu pot sa il fac!!!
"sky is the limit!"
rsce2003 spune:
Buna ziua,
vad ca sub emotiile din acele momente n-am reusit sa ma fac inteleasa....
Sint insarcinata in luna a doua, copilul l-am vrut, n-a fost intimplator, dar intre timp el a facut o criza de gelozie cumplita.
Decizia am luat-o deja, dupa ce am discutat cu un psiholog. Imi pare rau pentru tine rory76, dar nu fac un copil ca sa-l dau.
In fine, am hotarit sa pastrez copilul, mai ales ca mai am deja unul care isi asteapta cu nerabdare surioara sau fratiorul... Asa ca vor fi in casa doi copii varsatori care vor face numai ce vor vrea ei... O spun din proprie experienta...
Va multumesc...
MirelaV spune:
si ideea care a fost? ca io tot n-am inteles
oricum...felicitari pt decizie!
MirelaV
pupicei pe burticei