Clubul cititoarelor (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arina80 spune:

Salutare din nou

As dori sa va recomand ceva mioritic...Petre Cimpoiesu si al sau Simion Liftnicul. E o carte excelenta ce face trecerea tranzitiei sa fie resimitita mai usor.
Spor la citit si weekend placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui CORNELIAP33
Multumesc Carmina, desi dupa parerile tale nu merita niciuna a fi citita. Conjuratia imbecililor am citit-o si nu e pe gustul meu. Acum citesc Gunter Grass -Decojind ceapa si Ingeri si insecte de A.S. Byatt, in paralel, prima - seara in pat si a doua dimineata pe drum spre serviciu, in ambuteiaje, la stopuri, etc.Grass scrie foarte frumos, dar cartea este relativ greoaie, mai ales ca e prima carte de Grass pe care o citesc. Cred ca ar fi trebuit sa incep cu Toba de tinichea, dar...Cea de-a doua Ingeri si insecte, e chiar simpatica, din categoria romanelor englezesti clasice, dar sunt inca la inceput...Am remarcat ca in timpul acelei ore sau chiar mai bine pe care o pierd dimineata in trafic(fie ca sofez, fie ca sunt in autobuz) pot citi serios - e un timp pretios pe care de obicei il pierdeam.Mi-am mai comandat cateva carti Atentatul, Yasmina Khadra; Barbati care urasc femeile, Millenium 1, Stieg Larsson si Jocurile destinului, Douglas Kennedy, dar trebuie sa termin ce-am inceput, mai intai. Dar abea astept sa ma apuc de ele.Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)Fotografii Grecia2008www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
Aceeasi greseala am facut-o si eu. Citeste intii Toba de tinichea, o sa-ti placa daca deja te-a captivat stilul lui Günther Grass. Mi-am comanadat de la polirom si Anestezie locala tot de a lui.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Si eu sunt captivata de Salman Rushdie, imi place pur si simplu stilul lui de dezradacinat de nici din India nici din Anglia ci de parca ar apartine altei tari suspunedate, stilul asta se revarsa in tot ce scrie.Copiii din miez de noapte e superb scris, Versetele satanice mi-a placut iar tare mult cu toate ca am trait aceeasi impresie ca dupa Decojind ceapa a lui G Grass, carti discutate parca dintr-un motiv publicitar de care pina la urma nu aveau nevoie. Avea dreptate cineva mai sus, Versetele satanice prinde mai bine la atei. Acum citesc Pamintul de sub talpile ei, imi place si mai am cite ceva comandat de la polirom scris de Rushdie.Nu am reusit sa citesc Etruscul a lui Mika Watari asa o carte care nu m-a prins, mai rar am intilnit. Cu toate ca "Egipteanul" tot a lui a fost o carte citita pe nerasuflate in timp record chiar daca grosuta, o carte care mi-a placut mult.Am citit si Vinatorul de zmeie, mi-a placut povestea, o tema care a prins, o poveste emotionanta insa stilul lui ca si scriitor nu e ceva de picat pe spate. Am simtit din primele pagini prea pregnant stilul americanizat al frazelor si al conversatiilor pt un roman cu actiune si personaje arabe, astia-s mai "adinici" dear! nu se vb in "ok"uri plus alti termeni de conversatie simpla in stil american. Dar in fine m-a prins, am citit-o f rapid.Nu se compara cu un Rushdie de ex, care in Pamnitul de sub talipile ei are niste fraze lungi, grele, pline(chiar daca tema la prima vedere e usor frivola, mondena), de uneori ma intorc din drum sa mai citesc odata sa fiu sigura ca am prins feelingu' ori pt ca doar mi-a placut ideea, m-a surprins.Spor la citit!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

N-am mai trecut pe aici de un veac...

Citesc Ismail Kadare si m-a fascinat de-a dreptul. Am terminat Umbra si acum citesc Palatul Viselor.

Umbra e la suprafata povestea unui cineast din Albania comunista caruia i se ofera prilejul de a vizita Parisul de mai multe ori, prin programe de schimb cultural. Dar e mai mult decat atat. E o calatorie inainte si inapoi intre doua lumi. Atat de diferite incat nici timpul nu curge la fel in ele. E o poveste despre asuprire, despre conditia intelectualului in comunism. Dar si despre intrebari care fac parte din noi din timpuri ancestrale. O intrebare cum ar fi: poti fi mantuit (eliberat) prin dragoste?

Palatul Viselor este o alegorie despre asuprirea absoluta. Despre un imperiu care controleaza pana si visele supusilor sai. Despre mecanismele prin care se pot instaura regime autoritare/dictatoriale in lume. Mai am pana la sfarsit, dar m-a prins foarte tare.

Urmeaza la citit Barbati care urasc femeile, de Stieg Larsson.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Vikinga, 'O mie de sori splendizi' e mai frumoasa decat 'Vanatorul de zmeie' si nu mi s-a parut artificiala in conversatii. Fiind a doua lui carte probabil isi facuse mana.
DanielaG si la Makine reprezentanta libertatii, a Occidentului e Franta. M-ai facut curioasa sa-l citesc si pe Kadare. Eu am 'Generalul armatei moarte', cum e asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Imi scapa ceva???!!! S-a tradus in romana "O mie de sori splendizi"? sau ati descarcat-o de undeva ??? Vreau si eu, dar in romana

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Crini, n-am citit Generalul armatei moarte. Daca o citesti, sa ne dai cateva informatii despre ea.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Cornelia, eu am citit sorii in italiana, dar acum mai bine de un an, deci cred ca a fost timp suficient sa se traduca si in romana. Informatii precise insa n-am.
Daniela, va povestesc dupa ce o citesc, dar momentan vreau sa termin cartile pe care le-am inceput. Ca eu nu citesc cum trebuie, cate o carte, ci mai multe, in paralel.
Am terminat 'Nume de toreador' a lui Sepulveda, o carte care vorbeste intre altele despre trecerea de la comunism la democratie, caderea valorilor care a avut loc atunci, cautarea altora noi... interesanta, cu un ritm alert, am citit-o pe nerasuflate, n-am intercalat-o cu altele. 2,5*
Acum citesc 'Micuta infanta de Castilia' si nu prea imi place. E un fel de jurnal de calatorie, presarat cu analize despre dragoste, dorinta, pasiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

foarte mult mi-a placut "profetiile de la celestine" ... mi-a raspuns la multe "de ce-uri" ...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Retrag ce am spus despre "Leon Africanul". S-a dovedit a fi un roman bun pana la urma ...placut mai bine spus.

Ariel,buna, te rog sa-mi spui despre ce se vorbeste in "Celestina" asta? e roman sau ce? Multumesc!

Eu am fost de parere ca "Versetele satanice" este o carte foarte buna pentru atei...ma intreb daca Rushdi e ateu?

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008

Mergi la inceput