Pensie alimentara
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
?!
Nu
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
lorellay spune:
Da..m-a sunat aseara si a zis ca lui nu-i convine sa stea lunar cu grija pensiei.Si ca s-a gandit sa ne dea banii pe 15 ani (240/luna) si nu mai vrea sa vina sa-l vada..sa nu mai stie nimic. Din partea mea e ok.Dar eu cred ca nu prea poate sa scape asa usor de tot, adica totusi e o sentinta definitiva si irevocabila.
Nu vreau sa ma trezesc peste 5-10 ani ca vrea copilul o sapt ca asa are dreptul.
Daca de ex nu mai vine sa-l vada asa cum e programul eu ce pot face ?Adica pot face ceva sa-i scad mult programul sau sa nu- mai aiba deloc?
Sorana 26+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
lorellay spune:
Ultima data a platit in luna mai si nici atunci tot.
Unde "exact" ma duc sa fac plangere?La politie?
Am inteles ca pot face plangere penala conform unui articol din codul familiei parca.Dar unde ma duc sa fac plangerea?
Sorana 26+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
tumpi spune:
Este vorba despre abandonul de familie, art. 305 Codul penal (neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.)
Plangerea o faci la judecatoria de care apartii.Politia prea putin are de-a face cu asa ceva.
Citat: |
citat din mesajul lui lorellay Ultima data a platit in luna mai si nici atunci tot. Unde "exact" ma duc sa fac plangere?La politie? Am inteles ca pot face plangere penala conform unui articol din codul familiei parca.Dar unde ma duc sa fac plangerea? Sorana 26+ si Codrin 3 ani Where there's a will there's a way! www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin] Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1. |
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
marius spune:
Titularul actiunii penale este statul, reprezentat de procuror, nu partea vatamata. Sesizarea instantei se face prin rechizitoriu, asadar.
In cazul infractiunii de abandon de familie, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate. Deci plangerea se depune la Parchet, cel indrituit sa cerceteze faptele prezentate si sa dispuna trimiterea in judecata sau nu.
Adresarea cererii direct catre instanta poate avea ca efect ori respingerea din start, ori trimiterea cauzei spre cercetarea Parchetului, ceea ce ar prelungi timpii.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
pintilei spune:
buna marius
am si eu aceeasi problema acum pe 14 am primit hotararea de la tribuna sizice asa:
incredinteaza minorul la mama
obliga paratul reclamant la plata pensiei in favoarea minorului in cuantum de 205 ron incepand cu data introducerii actiunii 18-06-2008 si pana la majorat
vizita paratului
cu apel in 15 zile de la comunicare
Voiam sa te intreb de cand incepe sa o plateasca caci luna asta nu plateste nimic ,cum sa fac sa ii opreasca pe statu de plata am vazut cererea pe care iai scriso doamnei am luat si eu notite dar as vrea sa o trimita tribunalu ,ce trebuie sa fac ,unde sa ma duc acum cat e termenul de 15 zile de recurs .
Dupa astea 15 zile trebuie sa ma duc cu hotararea asta la tribunal sa o fac definitiva si irevocabila sau imi trimit ei acasa
Mai am o fraza pe care nu o inteleg:in ceea ce priveste cererea reclamantei parate de obligare a paratului la plata cheltuielii de judecata ,instanta o va respinge ca nefondanta,in temeiul art 275 c.proc.civ.avand in vedere ca paratul a achiesat la pretentiile reclamantei dinainte de primul termen de chemare in judecata .
ce inseamna fraza asta eu am platit avocata caci asa se procedeaza si iam cerut avocatei sa ceara cheltuielile de judecata caci am rupt de la gura copilului si voiam sai recopar.
copilul meu are un an si 3 luni si nu ia permis sal ia la piatra neamt acum da mai scrie aici caciconform art 44 c .fam paratul reclamant ii va ramane deschisa posibilitatea formularii unei noi cereri de acest gen in cadrul careia sa poata propune un program corespunzator de pastrare a legaturii personale cu copilul inclusiv prin luarea acestuia la domiciliul sau.De la ce varsta ar putea sami ia copilul la el
Iti multumesc ca ai rabdare si citesti astept raspuns de la tine
pintilei spune:
si inca ceva eu am deschis proces de pensie de intretinere si apoi am anexat incredintarea copilului ,divortati suntem dinainte sa raman insarcinata (nu mia ajuns ce am tras pana la divort a trebuit sa ma impac sa mai fac si un inger de copil)