Scoala Ita Wegman-Waldorf???
Raspunsuri - Pagina 3
kleea spune:
Buna Virusela,
Ma bucur ca in sfarsit ai scris!
Da ma intereseaza chiar serios sa imi dau copilul acolo din toamna si vreau sa stiu cat mai multe detalii, din nefericire nu prea stiu cum sa imi deschid casuta de mesaje private si nici cum se dau.
Ce e cu directoarea, ce iluzii vinde si care nu trebuie sa mi le fac?
Pe mine ma interesa germana, daca se face e super bine si ma intereseaza si profii, invatatorii, mediul...
Stii cumva cine a luat clasaI anul trecut, si cine anul asta?
Kleea
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kleea Buna Virusela, din nefericire nu prea stiu cum sa imi deschid casuta de mesaje private si nici cum se dau. Kleea |
Casuta de mesaje private se activeaza de la 'Profil personal', dar nu poti trimite/primi mesaje private decat dupa ce treci de moderare, deci dupa ce scrii minim 12-13 mesaje pe forum.
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
virusela spune:
Buna kleea!!
Nu prea stiu de unde sa incep,sunt foarte multe de spus despre acea directoare si lucruri nu tocmai bune. Absolut tot ce se intampla in acea scoala este dirijat de ea,tot ce misca in scoala misca numai cu permisiunea ei,invatatorii si profesorii nu fac absolut nimic fara ca ea sa nu stie dar mai ales invatatorii care nu sunt liberi deloc la clasa sa predea dupa cum vor sau dupa cum cred ei de cuvinta.
Daca cumva citind aceste randuri iti spui ca tu nu vei avea de-aface cu ea te inseli fara sa vrei ai de-aface cu ea.
Este un om care isi vede propriile interese si isi cam bate joc de oamenii cu care lucreaza si pe care ea are tupeul sa-i numeasca "echipa mea" nu este absolut nici o echipa.
Stiu ca anul acesta profesoara de limba germana de la clasele a-I,II,III,VI si a -VII traditionala (adica cu germana intensiv nu matern) a lasat-o balta la inceputul lunii februarie,nici pana acum copii nu au avut realmente un profesor de germana,au facut cand cu una cand cu alta sau cu sotul directoarei cand mai vine prin tara. Nici nu prea a interesat-o sa caute pe altcineva nu era pe lista ei de prioritati. Si sunt profesorii care sunt nemultumiti de invatatori nu mai spun.
Anul trecut s-au facut doua clase de I-a una matern si una traditionala, cea de germana matern a preluat-o Frau Carol (este super,preda bine ,vb numai germana cu copiii si isi da absolut toata silinta sa le faca orele cat mai placute,care din toamna din cate stiu eu pleaca si ea)
Anul acesta termina clasa a IV-a si preia clasa a-I-a Herr Dan (un personaj ciudat,este si profesor de muzica la restul claselor,vb si el numai germana cu copii,ar fi si la el cate ceva de spus)
Ca sa intelegi despre ce este vb, aceasta scoala practica si "after school" 150-200 Euro in acesti bani
- intra chiria cladirii(cladirea este defapt o vila pe care ea a pus-o la dispozitia primariei,ce inseamna asta,asa i-a fost mai usor sa-si infinteze aceasta scoala deoare ce primaria nu mai era nevoita sa-i dea o cladire pe care nu o avea si asa cererea de a infinta scoala ar fi fost respinsa)si "salariile" profesorilor care stau cu copii. Aici intervine problema,pt absolut tot ce se face suplimentar la clasa se cer bani extra teatru,materiiale pt lucru manual,reparatii xerox,hartie xerox si alte nimicuri care puse cap la cap costa.
-si profesorii care lucreaza la clasa. Profesori pe care uita sa-i plateasca sau mai nou le ia din salariu sustinand ca nu are de unde sa le dea.
Poate te gandesti ca,ce te intereseaza pe tine aceste dedesupturi dar sa stii ca iti afecteaza copilul vrei nu vrei.
Sunt multe dedesupturi care in timp te nemultumesc.
Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
kleea spune:
Virusela,
Multumesc de detalii, sunt foarte bogate.
Ai dreptate, toate acestea influenteaza si copilul. Mai ales daca e o stare de nemultumire generala.
Ceea ce m-a mirat pe mine e cum arata cladirea, adica total nepotrivita pentru o scoala, destul de inchisa, adica nici nu ziceai ca e scoala acolo si cel mai tare mi s-a parut chestia ca am inteles ca directoarea si familia ei louiesc acolo???!!
Mi-e teama sa nu fie prea sectanta scoala asta, si asa Waldorful in Romania are putin tendinta asta.
Pe Herr Dan l-am cunoscut si eu putin cand am fost si mi s-a parut de-a dreptul ciudatel, cam "yoghin" dupa gustul meu. De el ce mai poti sa imi spui, parca el ai zis ca preia clasa anul acesta.
Profesorii sunt scoliti Waldorf? Si de ce sunt nemultumiti de invatatori?
Sistemul de spaga functioneaza si aici, la inscriere si la rezultatele copiilor?
Modelaj, arte, euritmie si alte chestii specifice se fac?
Am inteles ca cei doi copii ai directoarei sunt tot in aceasta scoala.
Nu stiu ce sa zic sunt multe ciudatenii si am multe intrebari care nu prea imi vin acum clar in minte. Sper sa te mai gasesc.
Tu ti-ai da copilul acolo sau nu? Chestii pozitive exista, ti-a placut ceva acolo? Scoala e competitiva, adica daca un copil merge la alta scoala se integreaza rapid ca si nivel, sau are lacune?
Scuze dar am atatea intrebari ca nu prea mai stiu sa le ordonez. Dar mi-e greu sa iau decizii in lipsa de informatii si sunt si departe ca sa le obtin.
Iti multumesc mult pentru rabdare.
Klee
virusela spune:
Buna!!!!
Cum spuneam,ea a pus acea casa la dispozitia primariei. Primaria nu ar fi infintat aceasta scoala pt ca nu ar fi avut sa-i dea un spatiu sau o alta cladire. Ea cica ar vrea sa se mute de acolo dar eu stiu ca are contract de inchiriere pe vreo cinci ani.
La inceput erau doar cateva clase gazduite in scoala elena vacarescu (cea de langa liceul german)directoarele acelei scoli nu au mai vrut sa-i dea dreptul de a mai face in continuare clase I,asta insemna pt ea sfarsitul ,asa ca a fost nevoita sa grabeasca demersurile pt a deveni scoala independenta si asa a luat viata aceasta scoala.
Nu se fereste sa recunoasca ca aceasta scoala a infintat-o pt copiii ei,acum nu mai sunt asa de sigura pt ca ea s-a inbogatit de pe urma acestei scolii. Pe ea nu prea o deranjeaza ca nu are profesori la clasa deoare ce copiii ei fac meditatii unde au nevoie iar ei oricum au un viitor asigurat daca aceasta scoala ar inceta sa mai existe.
Tatal lor este neamt, profesor la universitatea waldorf din bochum (parca)deci ei au dreptul sa frecventeze scoala waldorf din germania gratuit,asa ca .......... ma intelegi ce vreau sa spun,numai ca ea se zbate aici pt ca acolo nu ar avea ce sa faca lb germana nu stie sa vb (intelege tot dar nu vb)deci ar fi casnica, iar ea nu este genul de femeie care sa stea acasa.
Nu mai locuieste acolo pt ca nu mai avea loc,deci ani buni a stat pe spinarea copiilor care platesc chiria.
Sectanta in nici un caz,sunt profesori care vin de la alte scoli care nu au nici in clin nici in maneca cu sistemul waldorf si asa ti-am raspuns si la intrebarea daca profesorii sunt scoliti waldorf.
Da herr dan preia clasa I asta daca simte el ca aceasta clasa ii este predestinata,este foarte ciudat.El traieste intr-o lume a lui cu propriile idei. Nu trebuie sa te sperii,fata de copiii este super ok,vreau sa spun ca nu este nimic ciudat doar ca este el un pic mai anormal,eu nu am mai intalnit un om ca el si cat te-ai chinui nu-l poti intelege. El pt copiii face multe lucruri si munca cu ei este pt el foarte importanta.
Invatatorii sunt nemultumiti de comportamentul ei,ii pune sa ceara anumite lucruri sau bani pt diferite inspectii iar parintii se plang bineinteles pt ca nu li se pare corect si bineanteles ca se plang si trag invatatorii la raspundere ceea ce pe ei ii deranjeaza.
Nu se da si nu se cere nici o spaga cum sa faca asta cand ea are nevoie de copii pt ca altfel nu poate face clase. Am uitat sa spun pe parcursul anului sunt copiii care pleaca pt ca parintii ajung la concluzia ca nu se face ce s-a promis la inscriere.
Euritmie nu se face pt ca nu are cine, modelaj se face in cadrul orelor de lucru manual iar arte nu stiu sa-ti spun nu am auzit ca vreo clasa sa faca arte.
Nu cred ca as face fata cerintelor materiale, iar daca l-as da l-as da la clasa doamnei Raluca (clasa de romana cu intensiv germana)este o femeie si o invatatoare extraordinara.
Eu nu am fost acolo si nu am nici copil acolo dar am o sursa din interior care ma informeaza si stiu multe lucruri,de la parinti nemultumiti care au plecat de acolo si toti au marturisit ca au plecat din cauza doamnei directoare.
Oricand se poate adapta la alta scoala pt ca programa este aceasi ca la celelalte scoli nu se face nimic in minus ba chiar se mai face in plus cate ceva (mai rar dar se face).
Iti raspund cu placere si nu ma deranjeaza.
alina74 spune:
Draga Virusela,
Sursa ta secreta din interior nu te informeaza prea corect! Aceasta scoala functioneaza in vila din Sf. Petru Tei din 15 sept 2007, moment in care fiica mea cea mare a inceput acolo cl.I. Da, e adevarat ca timp de citeva luni d-na Wineken a locuit acolo impreuna cu cei 2 copii ai dumneaei dar deja de anul trecut acest lucru nu mai e valabil. Deci nici vorba de "ani buni in care a trait pe spatele copiilor ce platesc after school". Pretul de la after este de 650 de ron, incepind cu februarie anul asta aproximativ, pina acum a fost 600 de ron. Carte se face chiar mai multa decit la o scoala obisnuita, am drept comparatie o nepotica de aceeasi varsta si clasa. Da, se scrie pe caiete cu foaie velina, cu culori, pt a invata copii sa scrie corect, drept dar fara constringeri. La clasa intii cu predare intensiva in limba germana, cum a fost fetita mea anul trecut,
totul s-a predat sub forma unei povesti, atit la romana cit si la matematica, foarte usor de digerat de niste pici de doar 7 ani. Au facut germana atit scris cit si citit, franceza doar vorbit, muzica, sport, abilitati practice, religie ...Germana se aprofundeaza si la after, se fac diverse activitati placute copiilor, sint destul de des scosi in parc . La clasa a II-a toate notiunile de gramatica si literatura se invata prin intermediul fabulelor, lucru indragit de copii, care la stimuleaza in mod deosebit si memoria. Da, se cer bani pt coli de scris, materiale pt lucru manual, culori etc dar cumva o scoala obisnuita le ofera gratis toate acestea copiilor??? La Scoala Ita Wegman nu se incurajeaza in nici un fel spaga sau cadourile, lucru de admirat, si asta nu pt ca alfel nu ar avea elevi. Da, e un sediu destul de mic, dar eu consider ca spatiul e suficient pt nr de elevi din fiecare clasa. In nici un caz nu e vorba de banci pe hol!!! Din sept 2007 cind si-au inceput activitatea au facut in pemanenta transformari in bine referitor la sediu, lucru de apreciat. Cine vrea sa emita pareri pertinente despre aceasta scoala ar trebui mai intii sa vina la o serbare si apoi mai vorbim despre cum evolueaza copii, despre profesori ciudati si altele ...Ar mai fi multe de scris asa ca stau la diospozitie oricui pt intrebari si lamuriri in limita cunostintelor mele.
kleea spune:
Alina,
Stii cumva cine are clasa I acum? l-a germana intensiv?
Mai zi-ne detalii e bine sa avem mai multe pareri.
Klee
virusela spune:
Buna Alina!
Sursa mea din interior este foarte buna crede-ma,eu nu am zis nimic deranjant despre profesori si invatatori am zis doar de Herr Dan ca este ceva mai "ciudat" un om care traieste in lumea lui din care nu este chip sa-l scoti nici macar daca ii aduci toate argumentele din lume ca nu ar avea dreptate,cateodata afecteaza si copii. Herr Cristian este absolut ok chiar daca si el a avut ceva probleme la clasa cu parintii unui elev care de altfel la si mutat de la scoala,dar dupa parerea mea Herr Cristian nu a avut nici o vina copilul ala era o figura iar parintilor le era greu sa recunoasca ca are probleme de comportament si atunci de ce sa rezolvam problema copilului cand este mai usor sa-l muti si sa dai vina pe invatator,presupun ca stiti despre cine este vb.
Referitor la locatie am dreptate, clasele care sunt acum mai mari au functionat sub "aripa" scolii Elena Vacarescu cum am spus,dupa ore acesti copii se indreptau catre aceasta locatie unde se tinea after-ul pentru care se percepea si atunci o taxa. D-na Wyneken locuia in acea locatie din 2004-2005,locatie pentru care se percepea bani pt chirie,gaze,lumina si apa deci cine platea?
Daca nu ma insel eu prea mult nu vi se cere taxa pt aceleasi lucruri si acum? Daca da, tin sa va informez ca din decembrie 2007 de cand scoala a fost oficial recunoscuta si a fost preluata de centrul bugetar racovita au fost preluate si cheltuielile cladirii asta inseamna ca dumneavostra platiti doar chiria si profesorii si de acest lucru sunt absolut sigura. Stiti de ce tin sa va informez pt ca parintii de la Herr Dan din clasa stiu ca platesc utilitatile ,chiria si profesorii la clasa lor,profesori care li s-a spus ca sunt platiti cu sume mari de bani,ceea ce nu este adevarat profesorii care lucreaza la clase nu sunt platiti toti la fel nu sunt platiti la timp si mai nou li s-a luat din banii de after pe motiv ca nu are sa le dea ca ar avea cheltuieli. Acum va intreb eu ce cheltuieli are aceasta doamna directoare cand ele sunt suportate de primarie si de parintii de la fiecare clasa? Cumva covorul si dulapiorul din clasa fiicei dvs. le-a platit doamna Wyneken?
Nu contest metodele si nu contest profesorii si invatatorii aceeasi care predau si la after cel putin invatatorii sunt aceeasi si dimineata si dupa amiaza,invatatori care intra in categoria " nu sunt platiti la timp, nu li se dau toti banii" nu sunt motivati sa mai presteze pt ca ea sa se imbogateasca pe spatele lor,ii duce de fiecare data cu presuletul iar ei au prea mult bun simt ca sa isi ceara drepturile pt care muncesc zi de zi cu acei copii si pt care parintii stiu ca sunt platiti sa munceasca pt ca asa li se spune de catre acea "doamna".
Stiti de cate ori Herr Cristian a trebuit sa se umileasca in fata ei sa-i dea macar banii de drum sa poata pleca acasa?
Acesti invatatori si profesori sunt criticati si certati la sedinte de catre parinti ca nu se face ,ca de ce se face ,ca li s-a promis nu stiu ce s.a.m.d si ei saracii nu au nici o vina pt ca oridinele vin de sus.
Stiti din ce alte motive se mai duc si in parc? Pt ca nu se tine nu stiu ce ora pt ca nu a venit profesorul si uite asa inchidem gura la parinte ca a fost in parc sa se recreeze, copiii dvs au nevoie de aer dar de sport nu au nevoie? Se chinuie in subsol sa faca sport.
Cu riscul de a ma repeta ,nu am nimic impotriva predarii sau a metodei si in nici un caz a profesorilor dar tot ce se intampla cu acestia se rasfrange asupra copilului. Credeti ca le convine sa fie trasi la raspundere ca nu se face ce s-a promis la discutia avuta cu Directoarea la inscriere?
In acea scoala nu se misca nimic fara ca ea sa nu stie sau fara ca ea sa nu comande, unii profesori nu sunt liberi sa faca ceea ce ar vrea sau ceea ce au invatat.
Dvs sunteti unul din parintii multumiti deoare ce fetita dvs este buna la toate prinde din zbor este atenta si nu este nici copil problema, dar sa fi avut probleme cu ea nu stiu ce parere ati fi avut atunci.
Stiti ca exista un copil in clasa a 7-a cu sindromul adhd care este tolerat din simplu fapt ca tatal lui "doneaza" materiale de constructii pt scoala si pt apartamentul ei personal in care s-a mutat din acest an si pe care la renovat cap coada?
Copil care este periculos,copil care in clasa a 4-a a infipt creionul in spatele unui coleg,da ati auzit bine infipt,copil care a aruncat de afara pe geam un fier,noroc ca era pauza si nu se aflau copii in banci. Moment in car einvatatoarea a facut act la notar ca se elibereaza de orice raspundere. Cei drept pe atunci era in scoala elena vacarescu la actuala clasa a 7-a ,si tu ce faci ca directoare il primesti in scoala ta care nu are usi inchise care nu are bodyguard care nu are profesor de serviciu doar pt ca preluam cheltuielile?
Pt curatenia de vara si unele modificari nu vi s-au cerut bani extra?
Modificari ce le face pe spatele acestui parinte de la materiale pana la mana de lucru.
Revin cu aceasi intrebare ce cheltuieli are de nu isi permite sa-si plateasaca oamenii care lucreaza la after cu fetita dvs?
V-ati interesat ce fete mai pleaca din acest an,sau de ce fetita dvs face limba germana cu niste studente care nu sunt angajate oficial sunt pur si simplu "umplutura" ca nu a gasit profesor la limba germana pt ca i-a plecat profesoara fara sa o anunte?
Pardon, nu ca nu a gasit pt ca nu si-a dat interesul sa caute pt nici o clasa.
Clasa a 6-a si a 7-a au facut germana ocazional cu sotul dansei cand mai venea prin tara.
Profesorul de religie a fost mustrat pt ca a indraznit sa dea nota 9 unei eleve din clasa unde directoarea este diriginta si asta nu pt ca asa a considerat ea (directoarea habar nu are ce se intampla la clasa ei pt ca nu prea da pe acolo)nu pt ca a primit telefon de la parintele fetitei ca este inadmisibil ca fiica lor sa i-a nota 9 la religie si de ce ca nu a stiut niste Sfinti.
Nu exista spaga dar parintii comanda.Stiti ce spune Wyneken cand vine un asemenea parinte? " Mai fa ceva, mai asculta-l mai dai o lucrare si marestei nota sa nu mai avem probleme cu parintii ca ne pleaca"
Fiica dvs are o colega blonduta si dulcica,in clasa 1-a ce varsta avea, stiti?
Va spun eu ,5 ani sa va spun si de ce a fost acceptata,pt ca nu se facea clasa ca si numar si daca venea un control se desfinta.
Invatatorii sunt aproape obligati sa-si gaseasca elevi in locul celor plecati ca altfel li se desfinteaza clasa,pai vin si te intreb din nou cine este de vina? Invatatorul face inscrierile el da inspectoratului nr de clase pt anul viitor,si vi cu un tupeu fantastic sa bagi frica in om ca daca nu gaseste elevi isi pierde locul de munca!!!!
Mai sunt multe de spus din pacate ce este bine in acea scoala este umbrit numai de minciuni si nesimtire de care parintii habar nu au sau prefera sa taca pt ca o optiune mai buna nu au.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni sau sa supar dar ce se intampla acolo cu profesorii si invatatorii este de necrezut si credeti-ma ca frustrarea lor se rasfrange asupra muncii.
Va doresc o zi buna!
virusela spune:
Clasa 1 de germana matern ar trebui sa o aiba Herr Dan teoretic ,practic nu se stie niciodata.
ruxandra_sb spune:
.. pe mine ma cam nedumereste de ce cineva consuma atata energie avertizandu-i pe ceilalti ce naspa esta asta scoala..
.. imi suna mai mult a platit de polite..
.. cam multe informatii, chiar si cu o sursa buna din interior.. eu cred ca este chiar sursa. Normal, numai parerea mea.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)