Renuntare la locul de munca dupa CIC
Raspunsuri - Pagina 2
andira spune:
Anasia - din cate stiu eu, contractul de munca fiind suspendat, n-ai cum sa-ti dai demisia inainte de a iesi din CIC.
Faci cerere de reintoarcere la munca, si in prima zi iti si dai demisia, si e la latitudinea angajatorului daca renunta (partial sau total) sau nu la preaviz.
Asta e ce stiu eu.
anasia spune:
andira, marius , multumesc;
nu vad necesitatea preavizului, cand eu am fost in CIC 2 ani de zile, deci nu vad ce prejudicii pot aduce firmei, daca nu onorez cele 15 zile de preaviz, mai ales ca inainte de a intra in CO, prenatal, am instruit om o luna de zile, acesta preluand sarcinile mele;
cererea de demisie sau desfacere prin acordul partilor (la asta ma gandisem, sa vad daca va merge) va avea ca data de intrare "in vigoare" 15 august (data terminarii CIC), dar o depun cu 15 zile inainte;in acest caz, scap de zilele de preaviz?
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
andira spune:
Indiferent de metoda aleasa, angajatorul are dreptul sa te tina in preaviz. Chiar si cu acordul partilor, el poate sa-ti ceara sa stai cele 15 zile.
Pe perioada cat contractul este suspendat, nu poti face nimic. N-are nici un efect daca it depui demisia acum, cu 15 zile inainte sau cu o zi inainte. Efectele incep din momentul activarii lui.
Singura chestie e ca daca le ceri, cu acordul partilor, sa renunte la preaviz si tu esti de 2 ani acasa, banuiesc ca nu mai au de ce sa te mai retina. Daca au un om deja angajat pe pozitia ta, cred ca mai mult i-ai incurca. Cel putin asa a fost cazul la mine.
Dar tu stii cel mai bine care era situatia la servici, eu iti spun doar care sunt drepturile lui.
Asta stiu eu, poate iti confirma si Marius sau Rozi.
anasia spune:
andira, multumesc; saptamana asta voi vorbi cu ei, poate ma scutesc de preaviz;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica