Translucenta nucala
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
roli25 spune:
Draga Anda, sa-ti traiasca bebelusa, sa fie sanatoasa, sa creasca mare si frumoasa si sa va bucure fiecare zi din viata!
Si eu am trecut prin 2 amniocenteze in urma rezultatelor proaste de la dry test/ triplu test. Este cea mai sigura analiza. Testele astea sunt niste prostii pe care am aruncat bani inutil si daca ar fi s-o iau de la capat nu le-as mai face, ci direct amniocenteza.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
SabouRoxana spune:
Buna!Ma numesc Roxana,sunt din Baia Mare,am 22 de ani si sunt o viitoare mamik foarte emotionata pentru ca e primul copil.Sunt in saptama 13 pe 14,sarcina monofetala in evolutie,CRL 69mm,DBP 27mm,lichid amniotic in cantitale normala,placenta anterioara cu placenta jos inserata si tranlucenta nucala 4 mm.Precizez ca am fost la ecograf la unul din cei mai buni doctori din Baia Mare care a spus ca totul e bine si asteapta sa merg peste o luna cu analizele de sange si ce mi-a mai dat sa fac.Dupa ce am ajuns acasa,am intrat pe internet si am cautat sa vad ce inseamna acea translucenta nucala si m-am speriat foarte tare cand am vazut ca nu e de bine din ce ati scris voi si mai ales a mea e de 4 mm cica exact la limita.Toata noaptea nu am dormit si m-am gandit ce inseamna asta,oare copilul meu e bine cum zice domnul doctor???Sunt programata pe 24 martie la analize,dar pana atunci nu pot sa stau in stresul asta.Ce sa fac??Va rog sa imi dati un sfat dak puteti.Va multumesc!Multa sanatate tuturor mamicilor si copilasilor lor!!
dedeea spune:
eram insarcinata in 10 sapt cand m-am dus la un control la ecograf sa vad ce mai face bb,la giulesti...dr care mi-a facut ecografia mi-a zis ca bb e malfomat-translucenta nucala e 3,3-risc de sindrom down,edwars,turner,malformatii cardiace majore.am zis ca o iau razna.mi-a zis senina sa fac avort,ca sunt tanara,am timp sa mai fac copii(am 22 ani).i-am zis ca n-am sa fac niciodata asa ceva-nu sunt de accord cu asa o crima.am mers sa ma consult si cu alti medici la maternitatea bucur-mi-au zis acelasi lucru.nu imi venea sa cred.am mers si am facut bitest-mi-a iesit foarte ok.am inceput sa ma interesez pe net de acasta transluceta-ce este de fapt,ca sa aflu ca sunt doar niste valori statistice-trebuie masurata doar intre sapt 11-13 si 6 zile de sarcina si in nici un caz in sapt 10.mi-a fost recomandata dr cheles carmen,de la clinica medas.am mers in sapt 12 la ea la ecograf.bb era super ok,nimic suspect-translucenta nucala 1,1.am pastrat bb.in fiecare noapte plangeam la gandul ca ar putea fi bolnav-am lucrat si am mers la cursuri pana cu 2 zile inainte sa nasc,doar sa nu tampesc singura in casa(mentionez ca sunt mama singura-tatal lui bb a hotart ca mititelul de el nu e pregtit sa devina tata) .restul sarcinii nu am fost om,am facut multe ecografii la clinici particulare,teste peste teste-am refuzat amniocenteza-am cheltuit cam 1500$ in total(toate economiile mele).pe 28 nov 2011 am nascut o fetita perfect sanatoasa,a luat nota 10 la scorul apgar,in fiecare zi ii multumsc lui d-zeu ca am luat decizia corecta si ca nu m-am luat dupa idioata de la giulesti care nici macar nu m-a informat ca exista teste mult mai amanuntite care sa depisteze daca e ceva in neregula.daca sunteti in situatia in care am fost eu,asigurati-va ca medicul la care mergeti nu este incompetent(translucenta nucala are valori diferite si in functie de pozitia lui bb),ca aparatura folosita este ok.toate cazurile ca ale mele s-au dovedit a fi alarme false,copii s-au nascut sanatosi.cel mai frumos lucru e sa fi mama si asta e cea mai mare realizare a mea-sper doar ca intr-o zi dumnezeu sa ne ajute sa ii gasesc si un tatic care sa o iubeasca asa cum merita.multa sanatate si intelepciune in a lua cele mai bune decizii-nu uitati ca doar de voi depinde sufletelul care il purtati in pantece.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elenamar/elenamar.jpg)
elenamar spune:
dedeea, te felicit, cu siguranta Dumnezeu va avea grija de voi. Sa-ti traiasca fetita si sa te bucuri de ea, cand va fi mare o sa fie mandra de mama ei.