Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 26
Selene_Bunny spune:
Ledi, eu, vineri (20 iunie, cand am fost la medic), de la prima zi a ultimului CM, aveam fix 14 saptamani, calculand saptamana = 7 zile. Din aceste 14 saptamani, am scazut 2 saptamani (deci 14 zile, nu 10 zile, cum stiu ca scad medicii, in general), ca sa aflu varsta reala a lui bebe.
Acum, cum a facut medicul, de i-a iesit 13 saptamani + 1, 2 zile, nu stiu.
BillyBilly spune:
Selene eu zic sa nu te sperii inca. am citit mai devreme pe DC un topic deschis pe tema pliului nucal si se pare ca-s mai multe indicii de malformatii decat aceasta masuratoare. Cred ca ar trebui sa-ti faci o morfofetala la un doctor cu experienta, care ar putea analiza conformatia bb-ului din mai multe puncte de vedere: osul nazal (treb sa fie prezent), dimensiunea femurului, evolutia bb-ului conform cu varsta (cei cu probleme sunt mai mici) si cred ca mai sunt si altele. Analizele hormonale iara sunt edificatorii (printre care si bhcg). In topicul respectiv spune ca sunt doctori care chiar daca au avut masuratori mari la pliul nucal, totusi bblusii s-au nascut sanatosi. Iar la tine nu este mare, este la limita normalitatii. Hai nu te speria.
Catalina
13+
Bebelusa
cristi_2003 spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123165
CAPITOL NOU
11+
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Iris2002 spune:
Buna fete dragute ce sunteti!
Mai citesc si eu cite un pic printre picaturi, si mai lucrez, ca dupa-masa merg cu mama si cu fata la cumparaturi. Mama se intoarce marti in Romania
si mergem sa gasim ceva pentru nepotel, baiatul fratelui meu.
Irina, ma bucur ca ai dat un semn de viata, e foarte mult 6 kilograme, sper sa iti fie mai bine de acum. Eu am slabit ceva mai mult de 3,5 kilograme, acum vad ca ma mentin de citeva zile, dar mi-a revenit pofta de mincare.
Daiopri, pai esti fotomodel draga mea, cu 1,87! Si zici de 22 kilograme, eu la 1,63 pusesem 26 kilograme (na ca am scris alb pe negru) dupa ce ajunsesem la o greutate frumoasa si marimi XS...si nu le-am dat jos pe toate, din indolenta, lene, pofta de mincare, etc si folosind ca scuza alaptatul, etc...
Despre cum nastem: eu am miopie -10 la ambii ochi si am avut nastere naturala, dificila, nu a afectat ochii si tot naturala vreau
.
Crisia, norocoasa esti cu asa nastere...si al doilea va veni repede, am auzit pe aici asemenea frumoase povesti, ce mai te-ai nascut cu caita pe cap....
Vorbeati despre haine de gravida...eu le am de data trecuta cand am nascut in decembrie, insa problema va fi, cred, ca vor fi cam mici.... poate nu ma mai tin pina spre sfarsit de sarcina pentru ca incep cu alte kilograme. Am cumparat duminica o bluzita si un pantalon frumosi de la H & M, made in Romania.... si in mai cumparasem in Cluj o rochita adorabila de gravida, o sa va pun poze cind o imbrac. In rest sper sa ma descurc cu ce am, si am o gramada de fuste, bluze, pantaloni, am dat atunci bani in disperare ca eram si eu o graviduta model...(pina in luna a 7-a
)
Miereamara, ma bucur ca ai vazut si tu bebe mic si te-ai linistit. Si mie mi s-a spus ca testul dublu e mai sigur decit cel tripul, enfin, sunt oricum doar calcule de sanse. Ma mira citi bani platiti voi acolo, aici sunt incluse in asigurare testele acestea, probabil daca vreau amniocenteza ar trebui sa platesc dar nu m-am interesat pt ca nu vreau. Nici pentru vizitele la doctor nu platesc nimic, sunt incluse in asigurare. Platesc insa jumatate din pretul nasterii in spital(daca nu am indicatie medicala sa nasc in spital, ca la Francesca) si o suma infima pentru persoana care vine la noi acasa 8 zile dupa nastere, sa ne ajute cu copilul si sa ne tina sub observatie pe mine si bebe.(in practic face curatenie si curatenie in casa, primeste musafiri, la unele prietene si mincare facea, la mine nu a fost nevoie ca o aveam pe mama la noi)
A, ti-am vazut pozele, ce bine se vede bebe mic!
Fetelor, mie sange mi-au luat ieri si pentru test dublu, deci luni am doar o noua ecografie pe masurarea pliului nucal si dupa aceea joi intalnire la ginecolog, cind nu cred (mai sper) sa imi faca o ecografie, doar voi avea deja 3 la 12 saptamani!
Va pupacesc si aveti grija de voi