ce activitati se fac in gradinita

ce activitati se fac in gradinita | Autor: gradi_2008

Link direct la acest mesaj

Pentru majoritatea mamicilor, un criteriu important in alegerea gradinitei este educatia. Atunci cand vizitam o gradinita , intrebam ce activitati se fac , ce optionale sunt posibile.
Haideti, va rog, sa facem o lista cu plusuri si minusuri. Daca aveti vreo sugestie de punctaj , chiar va rog.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Eu, desi o am la gradinita de stat sunt multumita. Are activitati extra engleza (de 2 ori pe saptamana) si gimnastica (1 data), dar fac miscare si exercitii fizice in fiecare zi aproape cu educatoarea.

Au caiete speciale , vreo 3 cu activitati matematice, cunoasterea naturii si mai era unul dar nu stiu acum cu ce. Plus fac in fiecare zi cate ceva care se afiseaza afara la avizier. La sf grupei primim o mapa cu "realizarile" odraslelor...mie uneori mi se par multe...

Picteaza si cu acuarele...unii mai frumos decat altii..

Serbarea de anul asta , ca si cea de Craciun a fost f draguta, acum fiecare a fost un personaj dintr-o poveste, cu text adaptat...erau asa simpatici...

Per ansamblu, cred ca merita un 8.5 din 10...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Gradinitele (de stat si particulare) urmeaza o programa a Ministerului Educatiei. Este normal (si obligatoriu) sa faca activitate matematica, educarea limbajului, cunoasterea mediului.
Pentru mine (in situatia actuala, adica imi mut copilul la alta gradinita dupa 3 ani ....) important este sa faca copilul sa se simta bine, sa se simta apreciat si incurajat.
Degeaba fosta noastra gradi ar luat 10 la activitati daca au reusit sa-mi streseze copilul pana la vomitat in fiecare zi!
Eu personal mi-as da acum copilul la o gradi cu foarte putine activitati scolare si foarte multa joaca (din pacate intra in pregatitoare si toate gradinitele urmeaza programa Ministerului - deci tot bastonase si adunari va face la gradi!).

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by sorana

Degeaba fosta noastra gradi ar luat 10 la activitati daca au reusit sa-mi streseze copilul pana la vomitat in fiecare zi!

Sorana si Monica (5 ani)

Doamne, cum e posibil asa ceva? Iti povestea ce i se intampla acolo? Ce se intampla de fapt? Nu ai dat nimic educatoarelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

quote:
Originally posted by sorana

Gradinitele (de stat si particulare) urmeaza o programa a Ministerului Educatiei. Este normal (si obligatoriu) sa faca activitate matematica, educarea limbajului, cunoasterea mediului.
Pentru mine (in situatia actuala, adica imi mut copilul la alta gradinita dupa 3 ani ....) important este sa faca copilul sa se simta bine, sa se simta apreciat si incurajat.
Eu personal mi-as da acum copilul la o gradi cu foarte putine activitati scolare si foarte multa joaca (din pacate intra in pregatitoare si toate gradinitele urmeaza programa Ministerului - deci tot bastonase si adunari va face la gradi!).

Sorana si Monica (5 ani)

Sorana, e cumplit ceea ce vi s-a intamplat.
Si eu sunt pentru mai multa joaca si invatatul in joaca, pentru ca e mai eficient.
Tindem sa-i stresam prea mult pe copiii nostri cu ceea ce noi nu am avut si uitam ca sunt copii si au nevoie de joaca.

Gradinita noastra - Adiwelt:
Plusuri:
- limba germana (dar nu intensiv)
- desen
- gimnastica in fiecare dimineata
- li se citesc povesti (isi pot lua si carti de acasa daca vor sa le fie citita o anume poveste)
- joaca la nisip (au o curte mica, dar suficienta)
- nu au voie cu jucarii de acasa
- se organizeaza vara tabara s.a.

Sigur sunt si minusuri, dar pe mine nu m-a deranjat ceva anume ca sa pot nominaliza.

Mergi la inceput

Era o gradinita particulara! Deci nici macar nu mi-am pus problema de "a da ceva" educatoarelor. Am platit o taxa lunara.
Nu are rost sa dau numele gradinitei. La noi s-a aplicat proverbul "iadul e pavat cu bune intentii".
Nu a fost nimeni rau-voitor. Eu chiar o apreciez pe educatoarea respectiva pentru inventivitate si bune intentii. Problema a fost ca Directoarea (si patroana) gradinitei are idei foarte fixe legate de faptul ca toti copiii tyrebuie sa invete .... multe lucruri. Ca parintii de aia platesc ca stie copilul aia si ailalta.
Si mi s-a explicat de "n" ori, atunci cand le tot spuneam s-o lase in pace pe fi-mea, ca n-am pretentia sa invete nimic, ca "e buna la matematica, e pacat sa nu faca mai mult" , , ca "dati atatia bani si precis vreti sa aiba rezultate" , etc, etc.
Si a culminat cu indicatia de a ma duce cu copilul la tratament psihologic (am fost la o evaluare psihologica) ca sa reziste copilul mai bine la stress, ca sa poata face performanta, ca e desteapta
Deci avand un copil inteligent, vesel, sociabil, ambitios, care a cedat pentru ca nu izbutea sa faca perfect sarcini oricum prea multe si prea grele pentru varsta ei (de exemplu sa scrie o pagina intreaga cu cifra 9 - spre finalul paginii se vedea ca ii tremura mana - si era certata pentru asta ) ar fi trebuit dupa mintea lor sa mergem in mod regulat la psiholog.
Psihologul la care am fost la evaluare a spus ca este un copil inteligent, ambitios, cu ceva lipsa de incredere in sine. Lipsa de incredere in sine se rezolva in timp cu incurajari de la mama si de la educatoare.
Si pentru ca nu am izbutit sa conving directoarea gradinitei ca acest copil reactioneaza doar la incurajari si deloc la certuri am decis sa schimb gradinita.

Eu doar vroiam sa va atrag atentia ca atunci cand alegeti o gradinita care ofera multe activitati si care pare foarte hotarata sa ii invete pe copii multe, multe lucruri riscati sa nu faca fata copilul tuturor cerintelor!
Eu acum, daca ar fi sa-mi dau copilul in grupa mica la gradi, as alege o gradi in care se fac jocuri liber alese, dansuri, li se stimuleaza creativitatea prin teatru, desen, sunt scosi afara la joaca, etc.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Martie vazand cum reactioneaza si eu mi-am pus problema ca pateste ceva mai grav in gradi! Nu mi se parea normal sa reactioneze atat de violent ca manifestare doar pentru ca i se spunea pe ton calm sa nu se mai uite pe geam, sa fie atenta cand scrie, etc.
Din cauza asta am fost la o evaluare psihologica - dar d-na psiholog a zis ca nu, nu se intampla nimic rau acolo. Doar ca e copilul sensibil si pentru ea o chestie gen "Monica, fii atenta! Nu te mai uita pe geam! Ai gresit aici!" echivala cu o cearta serioasa. Si ca si certurile astea daca ar fi in cantitati mici ar fi ok, dar daca doar asta aude copilul si nici o incurajare normal ca-si pierde increderea in sine. Si reactia copilului a fost sa gandeasca "Nu pot", "Nu stiu" "Nu sunt in stare" si sa aiba emotii ca este ascultata si nu stie si e certata .....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolaki spune:

EU CRED CA DEPINDE SI DE COPIL SI DE CAPACITATILE ACESTUIA SI BINENTELES DE CE ISI DORESTE EL SA FACA..BAIETELUL MEU ARE TREI ANI SI DOUA LUNI SI MERGELA GARADI DE VREO DOUA LUNI,LA GRUPA MICA.PSIHOLOGUL GRADINITEI I-A FACUT EVALUARE SI SI N-A RECOMANDAT CA NIKOLAS SA MEARGA LA GRUPA MIJLOCIE PENTRU CA CU COPII DE LA GRUPA MICA NU POATE COMUNICA.EL VORBESTE FOARTE BINE SI II PLACE SA FCA JOCURI LOGICE, SA NUMERE, SI SA CITEASCA PE LITERE BINEINTELES,INSA EU NU VREU SA-L FORTEZ SA FACA DECAT CE-I PLACE LUI.APROPO DE ACTIVITATI EI FAC ENGLEZA INTENSIV(DE LA GRUPA MIJLOCIE IN SUS)SI O ORA DE FRANCEZA PE ZI.LUI NIKOLAS II PLAC LIMBILE STRAINE AFOST CURIOS DE MIC SA STIE CE SPUN JOCURILE LUI IN ENGLEZA,DAR CRED CA PRIN JOC SE INVATA TOTUL SI UN ROL FOARTE IMPORTANT IL ARE EDUCATOAREA SI METODA EI DE A LUCRA CU COPIII.SPORT FAC CAM PUTIN DAR ACUM PE TIMP DE VARA STAU MULT IN CURTE SI SE CATARA SE ALEARGA.FAC AKIDO O DATA PE SAPTAMANA.EU UNA SUNT FOARTE MULTUMITA DE GARDI

Mergi la inceput

Gradi ti-as trimite pm dar nu e activat.
Activitati cu liniute se fac in grupa mijlocie, litere si cifre in grupa mare (cred ca la toata lumea).
Problema nu este ca se fac. Problema este cat de mult si cum este pusa problema fata de copil. Cata vreme e o joaca pentru copil e ok. Atunci cand sunt evaluati, ascultati (scosi la tabla!) criticati, impinsi sa-si depaseasca limitele, atunci apare problema.
Eu am vrut doar sa va atrag atentia (ca deh, acum am experienta) sa luati in considerare si aspectul "prea mult" cand va decideti asupra unei gradinite.
Imi amintesc si acum cand mi-am inscris copilul la gradi ca directoarea imi spunea ca o sa vad cat de multe o sa invete (eu ziceam ca o dau la gradi sa se socializeze, sa se joace cu copii, avea aproape 3 ani cand a mers in grupa mica) - si folosea termeni gen "proces educational", "programa" - mi s-a parut mie exagerat dar am zis ca mi se pare, ca asa e normal. Si uite am ajuns dupa 3 ani de gradi sa ma apuce spumele cand aud de "lectii", "programa", "scos la tabla", "concurs de engleza", "e buna la matematica", etc.
Toate astea sunt pentru scoala nu pentru 3 - 4 ani!!!!

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Nikolaki - da, evident ca depunde si de copil.
Monica a facut fata cu brio in grupa mica si mijloacie.
Problemele au aparut prin martie, deci pe la jumatatea grupei mari.
Eu nu am realizat pana atunci cat de stresata si obosita este ea. Imi reprosez foarte tare eu mie ca am facut cam ce faci tu acum - vai ce desteapta e - uite cum o lauda toata lumea si cum e ea cea mai buna - si uite cat de multe lucruri stie si cat de multe lucruri invata. Si acum tot ce vreau e sa se joace toata ziua in vacanta si sper ca schimband gradinita si avand si 3 luni de relaxare totala isi va reveni. Si bineinteles sper ca la noua gradi sa nu avem parte de sters. Oricum - de data asta am intrat in fiecare camera si m-am uitat cu atentie sa nu existe table pentru ca unul dintre motivele de stress pentru fi-mea era "scosul la tabla".

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gradi_2008 spune:

Sorana nu merge sa-ti trimit pe PM adresa mea si nici sa activez PM-ul meu. E cumva PP?

Mergi la inceput