Bucurii de sept-oct 2006 (131)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpik_lui spune:

Neata!

Am scris intai reteta pntru xandrutza ca ieri n-am mai avut timp, imi cer scuze.
Am vazut poooooooozele cu Itzy si Lilina si restul familiei si mi-au placut foarte mult, sunt foarte colorate si vesele. Cel mai mult mi-a placut cum impingea Vladone carutul cu papusica. Itzy ti-am trimis aseara PM, ai vazut?

Adriana am Dudu sa nu fie nimic grav si sa treaca repede

Sephora ma bucur ca esti mai bine, multa sanatate

Cristina sper ca febra lui Vladut sa fie de la dintzuci si sa nu fie nimic altceva

xan mai am o reteta de praji, arata super in foto dar eu n-am facut-o inca, o vrei?

Anca, mamica de www.youngnutrition.net/member/tickers/72401/ticker5.png" target="_blank">LUCA (17.10.2006)
Poze Luca <> www.onetruemedia.com/shared?p=1b1d8202eeec5393b9d6a5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmuletz
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte"

Mergi la inceput

Am uitat ce era mai important:

Victorasbine ai venit pe lume! Roxana felicitari, mult laptic pentru pitic si refacere rapida

Anca, mamica de www.youngnutrition.net/member/tickers/72401/ticker5.png" target="_blank">LUCA (17.10.2006)
Poze Luca <> www.onetruemedia.com/shared?p=1b1d8202eeec5393b9d6a5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmuletz
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Am bagat copilu in patut ca sa ma pot descalci cu retele voastre.

Am vazut si pozele lui Itzy, mi-au placut mult.
Itzy, ma bucur ca ai lasat puscociul jos, sa stii ca Vladone este un baiat de nadejde.

Astept reteta pe care o asteapta si Monique si mai am de copiat reteta Scumpikai.

Monique, mai tii minte reteta pe care ti-am postat-o eu, ca nu era Xandrutza momentan pe forum? Cum se numea?

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

GETY era tarta, care a facut-o si Lilina.

POZE COSMI 1 ANISOR
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Gata, am gasit, prima era o tarta.

Adriana_mica, multa sanatate lui Dudu.
Maria a facut pe la un an rubeola si s-a trecut foarte bine, mai rau i-a fost in cele trei zile premergatoare cu febra mare, pana au erupt petele.

Cristina, multa sanatate lui Vladone!

Eu nu prea prajituresc de felul meu, dar imi plac prajiturile cu aluat fin si crema.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Eu am facut prajitura dupa reteta asta, de aici de pe DC, vreau sa va scriu ca iese foarte buna. Prea buna.

Prajitura PRAJITURA KREM A LA KREM

Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata

Crema:
200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
200-220 ml lapte rece
1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie

Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy (eu am pus lichior)
100 g ciocolata
100 g unt

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Apoi se portioneaza si se savureaza.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Monique, eu azi dimineata i-am dat ou fiert moale cu painita, la pranza papa borsulet cu carne de pui, iar spre seara banana cu branza.

Am inceput sa-i gatesc dovlecel, ultima oara i l-am amestecat cu cartof si pe langa ele ficatel pasat.
Imi pare bine ca mananca rosii crude si castravete.
Ma gandeam sa-i mai fac ardei copt cu rosii, inadusite cu putina ceapa (nu prajite). Cu mamaliguta.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

Salutare

Multumim pt aprecieri!

Adriana ...offf sper sa nu fie rujeola...mai ales pe caldurile astea...mititelul...

Sephora ai mai patit-o tu in sarcina cu piaatra aia pacatoasa...sanatate multa!

Scumpik ti-am raspuns la PM...

M-ati innebunit cu prajiturile astea ale voastre...retete si alte cele...ne transformam incet si sigur in forum de cooking...mai vrea omu' s amai slabeasca ...pai ce poate cu voi? Zilnic afisati bunatati pe aici ...offf

Adina tu ai revenit din vacanta din Italia nu? Cum a fost? sau am inteles eu gresit si abia acum urmeaza sa plecati? poate nu ne dai niste pozeee ...ca tare zgarcita esti la poze...

------------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

Mergi la inceput

wow Gety ce de dulciuri acolo...ai reteta si de la crema de zahar ars?

Eu cand vad cate feluri de mancare gatiti pentru copilasii vostri si ei papa, nu-mi vine sa cred ca Luca al meu nu mananca mai nimic in comparatie cu ai vostri. Luca mananca doar lapte, supa si ciorbe de aproape orice fel, omleta, branza, iaurt si de 2 zile a acceptat si pireul. Atat! doar astea le manca copilul meu...a si carnita, dar o tai marunt si o pun in ciorba sau supa, ca altfel nu vrea. Nu stiu ce sa fac si cum sa manance si el mai multe feluri.

Mergi la inceput