Cine va asteapta la Marea Neagra romaneasca
Raspunsuri - Pagina 14
buli spune:
eu zic sa facem un topic "iubesc romania, nu sint scirbit de ea"
serios vorbind.
pe mine ma enerveaza si sintagma asta "avem o tara faina, pacat ca-i locuita"
parca nu de noi ar fi locuita - ci mereu si mereu de altii
mie imi place romania, si sint fff multe locuri faine. le iubesc din tot sufletul.
asa cum e multa mizerie si in alte locuri in afara de romania.
daaaar, n-ia sa auzi nicind un italian povestindu-ti de muntii de gunoi din napoli. nu, el iti va spune ce frumos e acolo
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
codruta_grg spune:
Chan, ma bucur ca iti permiti concediu oriunde in lume. Daca nu ti-ai permite te-ai gandi de mai multe ori inainte sa mergi pe litoralul romanesc si sa dai dublu pe pentru servicii care nu exista.
Iar la sintagmele de genul asta, "pacat ca e locuita, etc" ma dispera si pe mine, dar sunt de acord. Am vazut romani care se comporta civilizat in alte tari, arunca gunoiul exact unde trebuie, etc iar aici, in Romania, aceeasi romani se comporta exact invers. De ce? Cine e de vina? stim foarte bine raspunsul..
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
ad_rianna spune:
quote:
citat din mesajul lui Androix
Chan, te contrazici singura: tara e frumoasa si e pacat ca e locuita, nu neapreciata. "Nu astept ca romanii sa fie altfel de cum sunt. Astia suntem! Aceeasi oameni!" Parerea mea este ca mai bine am avea pretentia la schimbare decat sa apreciem situatia actuala.
Si sa nu ma intelegeti gresit dar chiar ma oftic cand citesc platitudini de genul "asta e romanica", "astia suntem, n-o sa ne schimbam niciodata", "offf, hai sa emigram in masa".
Slabesc, slabesc si nu ma mai opresc!
Andreea mama de Filip si Georgia
.....poate nu am inteles eu...unde a zis chan ca e pacat ca e locuita? ca nu e apreciata da. de facptul ca e locuita a zis altcineva. si pana una alta si noi locuim in ea. sa ne luam catrafusele si sa emigram atunci?
Chan spune:
Androix, cand am spus "Nu astept ca romanii sa fie altfel de cum sunt. Astia suntem! Aceeasi oameni!" ma refeream la faptul ca si pe litoralul romanesc sunt aceeasi oameni care ne inconjoara zi de zi. Sunt acei oameni care injura in traficul din Bucuresti, acei oameni care arunca mizerii prin parcurile oraselor mari, aceeasi oameni care se afla zi de zi langa noi: la servici, in parc, pe strada etc. De ce ne-am astepta ca pe litoralul romanesc sa fie altfel de oameni? Vorbeam la prezent – acum, asta e situatia. Asta nu inseamna ca nu “am pretentia la schimbare” pe care mi-am si manifestat-o.
“Si sa nu ma intelegeti gresit dar chiar ma oftic cand citesc platitudini de genul "asta e romanica", "astia suntem, n-o sa ne schimbam niciodata", "offf, hai sa emigram in masa".
Eu nu am spus asa ceva.
Eu am spus ca “… Incet, ca mersul melcului, dar tot atat de incet merge si societatea in ansamblu...in orice domeniu... sanatate, invatamant, agricultura etc. Totul e sa facem si noi ceva petru societatea asta nu numai sa dam cu pietre... un lucru de altfel foarte simplu si la indemana tuturor. “
Cand am spus ca nu e apreciata ma refeream ca daca am aprecia ceea ce avem poate ne-am purta mai frumos cu ceea ce ne-a oferit natura.
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni. Este parerea mea si mi-am exprimat-o.
Multumesc fetelor !
Androix spune:
Uitasem ce era mai important : ma oftica sintagmele de genul asta dar cand vine vorba de litoral asta cu tara locuita chiar se potriveste
Adriana, mai citeste o data ce am scris si vezi ca ghilimelele sunt puse intr-un singur loc
Chan, am inteles ce ai vrut tu sa zici despre oameni. Diferenta este ca aici in Bucuresti, cel putin eu, nu platesc cazare 60 de euro pe noapte ca sa ma balacaresc cu soferii in trafic sau ca s-o las pe fi-mea sa manance chistoace in parc Asta nu inseamna ca-mi place mai mult
Nu ma astept ca oamenii sa fie altfel, ca vorba ta sunt fix aceeasi, dar ma astept ca pentru banii platiti intr-un sejur la mare sa se curete plaja macar la doua zile, pentru o masa de 2 milioane pentru 2 adulti si un copil sa nu ma intorc acasa borind in cele 4 zari, ma astept ca intr-un hotel chiar daca de numai 3 stele (ca pe-asta mi-l permit, dar nici nu am pretentia sa aibe jacuzzi si room service) sa nu culeg gandacii cu lopata de pe pereti, sau igrasia, chestii d-astea care se cumpara pe bani in general cam pe oriunde mergi in lumea asta.
ad_rianna spune:
androix am vazut unde si cum sunt puse ghilimelele, stai linistita, am inteles ce vrei sa spui...si referitor la mesajul tau anterior, parerea mea...exagerezi putin
Androix spune:
Daca asta e parerea ta nu ma deranjeaza si nu intentionez sa te conving de nimic, dar nu am inflorit nimic, am povestit ce mi s-a intamplat. E drept am o exprimare mai plastica asa si poate din cauza asta ai crezut ca povestesc asa la modul general...
Si chiar daca nu e de la mare va dau o poza care ilustreaza perfect zicala cu tara frumoasa dar locuita din 2006 de la www.4shared.com/file/55274940/5015b771/IMG_1364.html?" target="_blank">muntele rosu, n-o ratati ca am sapat printre cd-uri ca sa v-o arat ma intreb daca s-o fi reparat drumul din dn1A pana sus de ce m-oi mai intreba, sunt convinsa ca nu
Este prima data cand o arat pe net, asemeni italianului cand m-am intors din vacanta am povestit si aratat doar ce locuri frumoase am vazut.
Ma lasa memoria din ce in ce: nici eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.
ad_rianna spune:
quote:
citat din mesajul lui Androix
Daca asta e parerea ta nu ma deranjeaza si nu intentionez sa te conving de nimic, dar nu am inflorit nimic, am povestit ce mi s-a intamplat. E drept am o exprimare mai plastica asa si poate din cauza asta ai crezut ca povestesc asa la modul general...
Si chiar daca nu e de la mare va dau o poza care ilustreaza perfect zicala cu tara frumoasa dar locuita din 2006 de la www.4shared.com/file/55274940/5015b771/IMG_1364.html?" target="_blank">muntele rosu, n-o ratati ca am sapat printre cd-uri ca sa v-o arat ma intreb daca s-o fi reparat drumul din dn1A pana sus de ce m-oi mai intreba, sunt convinsa ca nu
Este prima data cand o arat pe net, asemeni italianului cand m-am intors din vacanta am povestit si aratat doar ce locuri frumoase am vazut.
Ma lasa memoria din ce in ce: nici eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.
esti fantastica . hai ca daca tot ai sapat printre cd-uri eu m-am uitat. apoi nu era nevoia ca d'astea am vazut si eu, am vazut si anii trecuti la mare in unele locuri...cum am mai spus noi cel putin anul trecut cand am fost prima data cu copiii chiar nu am avut probleme si ne-am simtit bine...de asta am spus ca parerea mea este ca ai exagerat putin...cat despre partea cu convinsul...eu sunt foarte greu de convins ...nu trebuie sa incerci asta
pisigri spune:
tot asa, nepropunindu-mi sa conving pe nimeni de nimic...
cliseul cu " pacat ca e locuita" pe mine ma scoate din minti. parca am vorbi despre zimbabwe, nu despre tara in care ne-am nascut, in care traim multi dintre noi, in care traiesc parintii, fratii, prietenii...
ok, e mizerie peste tot, si asta este foarte trist. dar am si eu o curiozitate: citi dintre voi, dupa ce fac un gratar la iarba verde si isi string gunoaiele proprii, umplu sacul menajer pe jumatate gol cu gunoaie ramase in padure de la alte gratare, ale altora? citi dintre voi atrageti atentia unei mamici care rupe flori din straturi in parc, pentru distractia copilului? citi dintre voi fumati si purtati dupa voi o scrumiera "de voiaj" sau improvizata?
intreb retoric. dar parerea mea este ca nu va fi mai curata tara noastra decit atunci cind va fi cultivat SIMTUL CIVIC. nu toti copiii au noroc sa fie invatati de mici sa nu lase mizerie in urma lor, dar adultii care au fost invatati chestia asta ar trebui sa dea dovada de simt civic si sa intervina. cind un strain iti zimbeste pe strada si iti atrage politicos atentia ca ambalajul pe care l-ai aruncat a cazut linga cos, putini sint cei care nu se vor apleca sa il ridice. dar....cine se implica in ziua de azi? nimeni. ne plingem de oamenii linga care traim, dar asteptam "statul" sa faca curat si sa parfumeze strazile si plajele. ei, iaca nu se poate numai asa....
if you can't say something nice, then don't say it at all
buli spune:
hehehe, dar ce frumos e sa te urci la tribuna si sa arati cu degetul ...
si ce minunata senzatie de superioritate iti creeaza ...
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@