Cine va asteapta la Marea Neagra romaneasca
Raspunsuri - Pagina 10
blackpanterro spune:
Rufus, ar trebui, nu cred ca friptul fleicilor in roaba corespunde vreunui standard...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Laura T spune:
De 4 ani zic ca nu mai calc pe litoralul romanesc...si in mare asa a fost, cu o exceptie, un we acum 2 ani, naspa rau. Duminica m-a luat valul (gashca ) si am dat o fuga de o zi (ma felicit ca nu de doua zile, noroc ca ideea ne-a venit sambata seara) la Mamaia. Fara copii (iar ma felicit si pentru asta). Sambata seara fata mea insista sa-i spun unde ne pregatim sa plecam si eu tot ezitam, gandindu-ma ca ar vrea sa mearga si ea si eu nu vreau sa le iau. Pana la urma i-am zis: "la noi la mare o fuga". Si ea zice: "aaa, pai acolo eu oricum nu mai merg niciodata, ca ultima data am vazut un kk in apa". Plecam noi duminica la 2 dimineata, ajungem pe la 6 pe plaja din Mamaia, unde de curatenie nu cred ca se mai auzise de mult...era plin de hartii, ambalaje, sticle...ca dupa razboi. Ne gasim un coltisor mai curat, ne asezam, pe la 7 li se face foame unor prieteni, merg la o terasa non-stop care parea ok pe dinafara...si iau tzeapa, normal (2 portii de pulpa dezosata cu cartofi, 2 salate, 2 cafele si o apa = 1 milion, calitate indoielnica, miros ciudat al carnii, buze de ruj pe ceasca de cafea...etc...no comment). Asa ca ne tratam cu o shaorma nici prea-prea nici foarte-foarte si cu merdenele . Mai tarziu dam de o pizza bunicica si in rest completam cu porumb fiert (5 lei bucata si mic) si cu inghetata (Betty Ice ca nu ma risc daca nu cunosc). Inafara de asta, apa calda, dar tulbure si cu ceva alge prin ea (asta ma asteptam, ca Marea Neagra e "neagra" nu turcuaz ca Mediterana, Egeea sau mai stiu eu care), valuri potrivite, distractie si...la a 4-5-a baie pe care o fac (noroc ca nu la prima), "asezonata" cu un kk plutitor, dupa cum imi prevestise fata mea ... Asa ca, normal, fu si ultima mea baie pe litoralul romanesc pentru o mare perioada de timp de aci incolo...sperand ca, atunci cand ma va lua iar "valul", chiar si pentru o zi, sa ma poarte macar cativa km mai incolo, la vecinii nostri bulgari, daca nu acolo unde chiar merita sa dai banii, si unde in ultimii 3-4 ani se duc salariile noastre, pe litoralul altor tari si mari...
J G spune:
Cristina T stiu ca nu e de ras dar eu am ras...
Eu nu am mai mers la marea noastra de vreo 4 ani decat in interesez de serviciu si nici nu am de gand. Sunt atatea alte litorale accesibile, curate...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
inaioana spune:
Laura,si eu am ajus tot manata de gashca, desi imi promisesem ca nu mai merg in veci. Dar acuma chiar ca gata!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
mariamunteanu spune:
Eu n-am mai mers pe litoralul romanesc din 1999 cand, la restaurant, mi-au servit friptura de pui sub a carui piele rumenita se afla o musca verde moarta cu tot cu oua (de muste). Si de cand mi s-a furat aparatul foto la o terasa doar cat m-am intors sa spun ceva prietenului care cumpara sucurile. Si cand ospatarii mi-au scuturat firimiturile de pe masa in poala .. si cand "smecherii" isi prezentau masinile prin Neptun in claxoane ca la nebuni. Sa mai spun ? Nu mai spun.
Era frumos cand mergeam ca studenta sau copil, mi se parea romantic, fermecator si poate chiar era, dar acum - cu familia mea - n-as mai merge nici sa fie gratis.
Maria
ingridnen spune:
Ei, uite d-aia nu merg eu la Neptun sau Mamaia... fitze, bani multzi si calitate ioc !
Mai bine la Low-cost, cum zicea cineva mai sus, in Saturn... merg de cativa ani si chiar mi s-a parut OK. Nu ne-am imbolnavit niciodata (enterocolite sau alte de-astea) si este substantial mai ieftin decat "afara"...
Ingrid si Cristi 5 ani si 3 luni
danitin spune:
Ani buni, de fapt toata copilaria si adolescenta am mers la Marea Neagra - de la Mangalia (in gazda la niste tatari) si pana la Navodari (in tabara), la Mamaia, Venus, Jupiter, Olimp - mai peste tot, numa Neptunu l-am ratat. Si mi-a placut enorm.
Imediat dupa casatorie am fost in concediu la Venus si a fost un cvasidezastru, cu toata bunavointa si incapatanarea mea de a ma simtii bine. Baia era plina de paianjeni, scurgerea infundata, frigiderul promis in oferta a sosit in a patra zi de sejur (am stat la vila Olga), de peste drum racnea unul ca apucatu manele pana pe la 2 noaptea, plaja era murdara (sotul a facut o alergie de a stat in injectii pana la final de concediu) iar cand am facut gresala majora sa ridic asternutul ca sa-l scutur s-a dus drekului concediul: cum putea sa arate salteaua - n-am crezut ca poate exista asa ceva patat cu diverse substante mai mult decat dubioase.
Anul trecut am fost la 2 mai. Mi-a placut linistea din statiune, nu mi-a placut ca o pisica moarta a zacut pe marginea strazii vreo 7 zile (pe urma am plecat noi). Mi-a placut serviabilitatea din micile restaurante, nu mi-a placut ca dupa o masa la unul din ele am facut cu totii enterocolita. Mi-a placut golful si peisajul, nu mi-a placut weekendul in care plaja a fost arhiplina si a ramas ca dupa razboi: hartii, coji de seminte, peturi, mucuri de tzigara, pahare de plastiv, ambalaje de inghetata. In numai 2 zile din plaja a devenit groapa de gunoi, iar in apa clar nu se mai putea intra.
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
ioanadara spune:
quote:
Originally posted by danitin
Anul trecut am fost la 2 mai. Mi-a placut linistea din statiune, nu mi-a placut ca o pisica moarta a zacut pe marginea strazii vreo 7 zile (pe urma am plecat noi).
Deci, nu va plimbati pe strada pentru a nu da peste asa ceva insa nu va plimbati nici pe plaja (neincaltati) pentru a nu avea alte probleme:
http://www.infoportal.ro/articol~din-actualitate~info-564944~mersul-descult-pe-plaja-va-poate-imbolnavi-de-sida.html
irinai spune:
Am fost eu week-end-ul trecut si nu a fost chiar asa de rau...
Nu mai vizitasem Marea Neagra de vreo 3 ani dar am zis ca decat sa merg cu copii la water Park-ul din Otopeni, mai bine sa ii duc un week-end la mare.
Am stat in Cap Aurora. Asta dupa ce am luat la rand hotelurile intre Eforie Nord si Venus. Am incercat sa gasesc un hotel de 3 stele decent. Ne-am dus frumos la receptia fiecarui hotel, le ceream sa vedem o camera. Unele aveau prosoapele murdare, altele aveau camera prea mica, altele nu aveau resturant si nu ofereau micul dejun, la altele nu aveau aer conditionat sau piscina. In afara de cel cu prosoapele care pareau gri, toate erau hoteluri decente in care as fi putut sa stau fara nici o grija daca nu as fi avut capul plin de fite si nu as fi comparat totul instinctiv cu riviera turceasca.
Aproape toate ofereau acces la o plaja privata. Preturile erau undeva intre 110 si 180 RON pe noapte/camera dubla.
Absolut peste tot am fost bine primiti.
Pana la urma ne-am oprit la Cap Aurora. Desi hotelul avea plaja privata, nu am folosit-o decat in prima zi. Dupa aceea am luat masina si in 5 minute eram pe o plaja frumos amenajata si aproape pustie, undeva intre Venus si Saturn.
Ce mi-a placut - ospitalitatea hotelierilor - pe bune...erau foarte draguti si de fiecare data cand ne intalneau ne intrebau cum ne simtim, cum e camera, daca suntem multumiti, ce mai fac copii, etc...
Restaurantele - am mancat pe rand in Neptun, Jupiter, Cap Aurora si Venus. O masa pentru patru persoane ne costa in jur de 100 RON. Mancarea a fost de fiecare data foarte buna iar chelnerii foarte amabili. Am intrat intr-o seara la o terasa. Pentru ca erau aglomerati, nu ne-au servit si a trebuit sa asteptam cam 5 minute sa ne bage cineva in seama. Si ne-am ridicat frumos dupa 5 minute si ne-am dus la terasa alaturata. Nu m-am enervat, nu m-am certat cu nimeni. Am plecat frumos si m-am dus in alta parte unde am fost serviti foarte bine.
Nu am auzit nici macar o manea. Nici una.
Nu am vazut caini vagabonzi.
Nici tantari, nici gandaci. Nici cutii de bere aruncate pe plaja. Erau cosuri de gunoi si toata lumea punea gunoiul in cosuri.
Ca si minusuri - plaja care era plina de alge si tiganii care umblau pe plaja sa vanda suveniruri. Si lipsa unor magazine de unde sa cumperi inghetata. Erau niste baruri pe plaja, dar nu vindeau decat bauturi si cafea.
Si nu a fost aglomerat. Hotelurile erau pline cu grupuri venite la team building.
Pe scurt - poate mai trag o fuga inca un week-end in acest an.
mariamunteanu spune:
Se poate sa fie si bine, dar depinde atat de mult de noroc, incat prefer sa nu risc. Cum spune Irina ca a cautat hoteluri .. si daca faceam rezervare o saptamana la cel cu prosoapele murdare ? Asta nu e o solutie, sa cauti din hotel in hotel doar-doar gasesti conditii normale.
Maria