Gravidute prin FIV (17)
Raspunsuri - Pagina 16
Mirela_1 spune:
Buna fetele dragi.
Cata un si multa putere.
Luca, sper si eu sa fi eliminat hematoamele si sa te faci bine si tu si fetitele.
Flori si eu am fost la un eco ieri la Iosup. Ne-a spus ca bebe e fetita si parea sa fie in paramentri normali. Bine, mi-a zis si ca placenta e gradul 2 de maturitate (ceea ce nu e chiar OK) si ca as avea IR-urile marite (un indice care arata rezistenta intampinata de sange in arterele uterine). Dar astept sa vad ce zice dr meu, n-am de gand sa ma mai panichez si cu asta. Bine ca era fetita OK. Ieri am facut si TT. In rest, am in continuare dureri ca la CM (dar s-au mai redus ca frecventa) si ciudatenia pe care o simt cand incerc sa dorm pe laterale. Mi-a amortit spatele dormind nuimai pe spate. Cred ca azi am sa sun la dr la cabinet sa intreb despre ce-i vorba.
Cami, ce mai faci? Nu mai avem acelasi dr, pt ca din cate stiu eu nu mai urmareste sarcini. Tu ramai la ea pana la sf?
Madalina, ce mai face Sofia?
Mirela 15+
amzulica spune:
Fetelor are cineva sa-mi dea si mie o fiola de gravibinon? Macar una singura daca nu mai multe. Eu sunt in ziua 16 de la ET, beta de ieri era 334 dar tot de ieri am si pete bejulii-maronii. Nu sunt abundente. Ieri am facut un gravibinon si as mai fi avut nevoie de inca unul pt. martea viitoare pana in prima eco. nu gasesc nicaieri si nu stiu ce sa fac.
Multumesc.
Cami
Mirela_1 spune:
Amzulica, mai intai felicitari si sa ai o sarcina usoara si la termen. Din pacate eu n-am gravibinon. Vroiam sa-ti spun ca si eu in z 12 - 13 de la ET am avut niste pete bejulii-maronii, cred ca a fost vorba de semnul de sarcina, probabil de la implantare. Stai cateva zile in pat cu no-spa.
Mirela 15+
Julia75 spune:
Flori, multumesc de intrebare, nici eu nu stiu cum ma simt, am tot feluri de dureri existente sau imaginare nu mai stiu. Sunt speriata rau de tot, ma dau fata mare dar permanent ma gandesc la Catalina, era cu o zi mai mare sarcina ei decat a mea, nu-mi vine sa cred ca se poate sa intample asa ceva. Ginecologul meu s-a dus in concediu, nu pot sa fac un eco sa ma linistesc, abia peste 3 saptamani am programare, naspa. Nici sotului nu pot sa ma plang ca m-a vazut plangand de 2 ori in fata calculatorului, cand citeam pe Catalina, si mi-a facut circ mare sa nu mai citesc, dar bineinteles nu ma las. Si eu ca Alina, tot astept vestile bune de la voi fete, eu nu aveam ce sa scriu, ca sunt disperata n-am vrut sa scriu.
Amzulica, felicitari si sarcina usoara, noi Utrogestan am folosit pentru sustinerea sarcini.
Catalina
Julia 15+
miki01 spune:
Salutatre la toate burticile!
Alina, Flori76, multumesc pentru urari!
Flori, mai ai putin si afli si tu!
Amzulica, ti-am dat un PM. Ti-a recomandat dr. Dracea Gravibinon?
In rest, ce sa va spun, eu sunt f activa, conduc zilnic (nu f mult, dar..) si am de gand sa merg la serviciu cat am sa ma simt bine si eu si bebele.
Am fost cateva zile la munte, nu am avut curajul pt mare, iar de luni incepem munca.
Alina, stai linistita cu kilogramele ca si la mine a inceput sa se vada ca am luat cam multe. Dr. mi-a zis ca arat f bine, dar tb totusi sa renunt la fainoase si dulciuri pt a nu mai lua in greutate mai mult de 2kg/luna. Ce crezi, pot? Nu prea sunt optimista in sensul asta... Oricum tu ai super scuza cu gemenasi.
Eu cu somnul incep sa stau cam prost, ma trezesc des, stresata sa nu dorm pe spate sau usor amortita pe partea stanga.
Miki 20 +
flori76 spune:
Julia,iubita,te inteleg atat de bine.Eu am zis ca nu cred ca o sa ma pot linisti pana nu o sa-l tin pe bb in brate si sa vad ca-i sanatos.Ce sa facem,daca noi am obtinut sarcinile astea atat de greu...
Auzi?Dar daca dr tau e in concediu,de ce nu te duci tu la un alt medic sa-ti faci un eco,sa vezi ca bb e bine?Nu cred ca-i bine sa stai asa in stres inca 3 sapt..zic si eu...Te pup dulce.
Amzulica:bine ai venit si sarcina usoara si la termen iti doresc.Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu gravibinonul,poate sunt fete care o pot face.
Miki:e super ca te simti bine si ca esti activa.Si eu dorm ff nasol,ma trezesc de multe ori sa merg la baie,amortesc pe parti,dorm cu grija sa nu nu stau pe spate....N-avem Miniblu in Focsani si nu gasesc nicaieri perna de gravida,dar am zis ca daca mergem la mare sigur gasesc in Constanta...abia astept!
Fetelor,voi cand ati inceput sa folositi crema pt burtica?Eu am de la Dr.Fischer si crema si ulei si am zis ca ar fi cazul sa incep sa le folosesc,ca a inceput sa creasca burtica
Va pupic si va doresc sa aveti o noapte linistita,burtici!
Flori 14+
flori76 spune:
Da,Mirela,stiu,am vazut-o.Dar mi-a zis o prietena ca si-a luat-o cumnata ei si ca nu ar fi prea buna,ca nu are de-ajuns poliestiren in ea sau nu stiu cum...Am zis ca mai bine s-o vad cand o cumpar,sa nu am surprize.
Ati cumparat vreuna din voi perna de pe bebelusultau?Sunteti multumite de ea?
Flori 14+
alinusha06 spune:
are vre-o mamica nr de tel al dr miciner de la spitalul cfr2?rog pm
daca un vot ne veti da va vom invita la o cafea cand premiul il vom ridica
http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/concurs/participant/Oprescu-florentina-233.html click pt un vot va rugam mult. multumim
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)
alina_alexandra spune:
Asa fetelor, cu vesti mai bune sa le incurajam pe toate ca se poate si fara probleme.
Flori, calatorie cu vaporul ? Si eu care credeam ca sunt curajoasa... Eu sunt de principiu ca daca nu am contraindicatii, sa ma comport ca un om normal. De fapt, aproape normal ca deja am 16 kg in plus si va spun drept ca le simt pe picioare, in sensul ca mi-e din ce in ce mai greu sa ma ridic si sa ma asez, drept pentru care stau mai mult in picioare.
Cat despre dormit, un picut de rabdare si ai sa te obisnuiesti. Eu inainte de sarcina nu ma trezeam noaptea deloc sa merg la baie asa ca la inceput mi-a fost greu. Acum nu mai tin minte de cate ori ma trezesc intr-o noapte ca sa merg la baie...
Despre crema, eu sunt de parere sa folosesti cat mai repede. Ideea e ca si crema actioneaza in timp, pana se obisnuieste corpul cu ea etc. Oricum, din cate inteleg eu conteaza foarte mult cum e pielea fiecareia, pt ca unele fete oricat de multe si de bune creme au folosit nu le-a ajutat prea mult. Eu am folosit in primele luni de sarcina o crema antirid de corp de la Apicola ceva. M-am simtiti excelent cu ea pt ca intra repede in piele si imi dadea o senzatie de confort. Acum am descoperit ulei de la Chico, e vreo 30 lei si mi s-a parut super; in rest am folosit impreuna cu uleiul si o crema antivergeturi pentru gravide duble action de la Mustela. Vestea buna e ca pana acum nu am nici o vergetura. Vestea proasta e ca nu e timpul pierdut sa le capat...
Mirela si mie mi-au pus diagnostic de placenta imbatranita inainte de vreme, adica prin saptamana 18. Medicul meu mi-a recomandat aspenter 1/3zile insa din cate stiu eu ar trebui sa se faca niste analize de sange care se fac la fundeni. Nu stiu de ce mie nu mi le-a recomandat si m-a trecut direct pe tratament insa placenta mea arata bine acum o saptamana. Ideea e ca nu e o problema fara rezolvare iar medicul tau iti va spune ce ai de facut. Durerile ca la cm sunt de obicei contractii, asa ca ar fi bine totusi sa consulti un medic si intre timp sa iei ceva no spa daca ti-a mai fost recomandat.
Miki eu cred ca poti renunta la fainoase si vei vedea ca se cunoaste imediat, de la o zi la alta. Cat despre dulciuri... eu sunt cu fructele de cand sunt gravida; cred ca am recuperat ultimii 10 ani in care nu prea am mancat fructe. Azi de ex am mancat lapte cu cereale dimineata, pe la 6 un covrig ca mi-era un pic foame si asta aveam la dispozitie iar seara un pepene galben mic. Eu nu prea am luat vitamine pe timpul sarcinii, tocmai pt ca imediat cum iau materna am arsuri si nu imi pot stapani foamea. Mai nou am citit intr-o revista de specialitate ca anumite vitamine nu mai fac bine in trim 3 de sarcina ci ca acum ar trebui un aport de vitamina D.
Julia, nu-ti mai face griji. Pana la urma fiecareia, cum ii este scris si grijile nu au nici un fundament. Sigur ca si eu am plans iar sotul meu a reactionat ca si al tau insa fiecare este altfel. Daca nu mai ai rabdare, du-te la o eco la altcineva insa eu zic sa stai cumintica, sa vorbesti cu bb, sa ii spui ca totul o sa fie bine, ca il astepti sa creasca mare si sanatos in burtica si sa ii mai spui despre ce va descoperi cand va vedea si lumina de aici. Nu uita ca toate grijile noastre le transmitem celor mici iar ei se vor comporta ca atare cand vor veni, asa ca mai bine spune-le ceva frumos.
Va pup pe toate, ma duc la nani.
Alina