Valori I.R.in sarcina

Valori I.R.in sarcina | Autor: Fournicutza

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor
sunt o gravidutza in 18 sapt si ieri seara am fost la eco la dr pop la diagnosis.nu mi-a explicat nimic, doar i-a dictat asistentei si am gasit scris pe foaie valori indiecde rezistenta usor crescute resp 0.63 st si 0.69 arterea uterina dreapta.nu gasesc inf despre acest indice de rezistenta pe net.m-a chemat la control intre 26-28 saptamani.joi ajung la dr mea ginecoloaga si nu mai am rabdare pana atunci.
ma ajutati va rog frumos sa ma lamuresc?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

quote:
Initial creeata de Fournicutza

Salutare tuturor
sunt o gravidutza in 18 sapt si ieri seara am fost la eco la dr pop la diagnosis.nu mi-a explicat nimic, doar i-a dictat asistentei si am gasit scris pe foaie valori indiecde rezistenta usor crescute resp 0.63 st si 0.69 arterea uterina dreapta.nu gasesc inf despre acest indice de rezistenta pe net.m-a chemat la control intre 26-28 saptamani.joi ajung la dr mea ginecoloaga si nu mai am rabdare pana atunci.
ma ajutati va rog frumos sa ma lamuresc?

Buna draga mea.

Mai intai sa iti zic ce inseamna. IR= indice de rezistenta a arterelor uterine/ombilicale.
Daca indicele de rezistenta este marit, cauzat de hipertensiunea gestationala, consecintele sunt : preeclampsie, nastere prematura, slaba oxigenare, respectiv alimentare a bebelasului, copil cu greutate micutza la nastere.

Iata valorile IR uterine si ombilicale asa cum le am eu salvate, insa trebuie sa stii un lucru. Medicul s-a hazardat in privinta IR intrucat esti de-abia in S18, eu stiu ca ele se masoara si au relevanta incepand cu S20.

Valori normale IR artere uterine:
Sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53)
Sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49)
Sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)

Valori normale artera ombilicala:

Sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
Sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
Sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)

Multa sanatate.

27+ Luca

AMR PANA LA LUCA 13 SAPTAMANI !!!!!!]

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fournicutza spune:

multumesc mult de tot!m-am mai linistit!

Mergi la inceput