bebe si ureaplasma
buna ziua dragele mele
sunt insarcinata in 9 saptamani si am venit tremurand de la institutul cantacuzino pt ca din pacate un rezultat a iesit pozitiv.ureaplasma pozitiva ma ingrozeste.imi doresc tare mult acest copilas si de aceea vreau sa fac tot ce este posibil sa l nasc sanatos si sa duc sarcina la bun sfarsit.
sper din suflet sa primesc un raspuns pt ca tratamentul cu antibiotice in timpul sarcinii ma ingrozeste desi...daca este necesar il voi urma.
stanescu
Raspunsuri
alinushca spune:
Buna deea. Poate o idee buna este mai intai sa repeti analiza. Mi s-a intamplat si la case mai mari sa imi iasa un rezultat pozitiv si la a doua recoltare sa fie bine. Despre antibiotice in sarcina iti pot spune ca exista o gama destul de larga care se recomanda in sarcina fara probleme. Uite mie imi daduse un dr. augmentin de 1 gram si imi zisese sa iau 5-7 zile. Nu a mai fost cazul la mine. Dar ca sa stiu ca nu il afecteaza pe bebe le-as lua. Ca dr. cand ti le recomanda, in mod ideal, evalueaza care e riscul mai mare (boala sau medicamentul). Poti mereu sa mergi si la un al doilea doctor, al treilea, al n-lea pana gasesti unul care chiar sa vrea sa te ajute. Daca vrei o recomandate pe tema asta iti pot spune pe PM.
Hai, sa ne povestesti ce ai facut, si multa sanatate!
alinushca spune:
Hmm... din cate citesc ----> Desprecopii/articole/Obstetrica-ginecologie/Infectii_cu_Mycoplasma_si_Ureaplasma/Ureaplasma_urealyticum_si_Mycoplasma_hominis_1183_823.html.
ar cam trebui sa fugi la medic si sa iei acele antibiotice (sa te asiguri ca sunt dintre cele permise in sarcina), ca riscul celalalt e mai mare. Multa sanatate!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded
22+

gologanii spune:
Si eu am descoperit aceeasi problema, in schimb ginecologul nu mi-a recomandat decat antibiotic dupa sapt 14 conform antibiogramei; sa speram ca totul va fi bine!
nebunica-zapacica spune:
Mie mi-a fost descoperita aceasta infectie inainte de a afla ca sunt insarcinata, dar, cum aveam o presimtire ca e BB, nu am luat antibioticul. Testele de sarcina pozitive...m-am documentat despre Ureaplasma si am aflat ce se poate intampla..primul control de sarcina la 7 sapt...eu si dr ne punem de acord sa nu iau antibioticul pana dupa sapt 15 de sarcina. L-am luat, acum sunt in sapt 20+, maine am un alt control la medic si vom vedea daca am scapat de lighioana sau nu, ce e de facut in continuare, daca e vreun pericol vizibil. O sa scriu iar aici sa-ti spun rezultatul de la medic atunci cand o sa se stie sigur.
Pot sa-ti spun ca toate informatiile de pe net despre Ureaplasma sunt destul de confuze si depinde de la sarcina la sarcina ce se va intampla, am citit si de sarcini pierdute dar si de copii nascuti la termen si sanatosi. Iti doresc ce-mi doresc si mie, sa faci parte din a doua categorie.
Dar daca te hotarasti sa faci tratamentul cu antibiotic, asigura-te ca e unul admis in sarcina. La orice semnal de alarma mergi la medic, el e cel mai in masura sa actioneze in cunostinta de cauza.
Mult noroc si sarcina frumoasa si usoara!
20+ 
Bebe in burtica
Samburele nostru
tzitziri spune:
Ddeeaa, sub ce forma este rezultatul?
Te intreb pentru ca eu in analizele facute in decembrie mi-a iesit ureaplasma<10 000 UFC.Si ma speriasem (ca doream mult bebe) dar am citit pe net ca nu se trateaza decat daca e mai mare de 10 000 sau 100 000 - nu mai stiu sigur. Dar si rezultatul meu era pozitiv.
Ce pot sa iti spun este ca in ian am ramas insarcinata si ca medicul care imi recomandase sa fac ureaplasma (sa fiu mai catolica ca papa) a zis sa facem tratament dupa sapt 8.
Am schimbat dr cu alti doi si niciunul dintre ei nu mi-a zis sa fac aceasta analiza pe lista data de analize si cand au vazut rezultatul la ureaplasma nu au zis nimic (desi de altele au zis- deci fusesera atenti).
Asa ca daca e pozitiv depinde si in ce cantitate e. Dar poti sa repeti analiza, sa ceri o a doua parere de la alt dr si sa ai incredere ca totul e bine.
Mai poti citi pe siteul dr Tutunaru - care e ff apreciat de multe fete de pe site - si sa vezi ca el nu e asa de ingrijorat de ureaplasma in sarcina.Siteul e www. infertilitate. ro (fara spatii)
EDIT: uite aici niste raspunsuri de pe siteul cu pricina:
Intrebare: Mi-am facut ureaplasma si nu stiu cum sa interpretez rezultatul. Va rog sa ma ajutati.
Mi-a iesit <10*4.Ce inseamna? Sunt purtatoare? Ce medicamente trebuie sa iau in cazul acesta?Si mai am o intrebare: este posibil sa-mi apara intr-o luna de zile 2 chisturi pe ovar, destul de mari, fara sa iau nici un medicamet?Mentionez ca nu le-am avut pana acum si am facut eco. vaginala in ziua a 34-a a ciclului.Credeti ca HSG-ul este de vina sau intarzierea ciclului?MULTUMESC!
Raspuns: unii dr introduc in screeningul "infectioase" si germenii din familia mycoplasma-ureaplasma. eu nu fac parte dintre ei deoarece ultimele studii nu au aratat nici un risc major pentru fat sau sarcina in general la mamele cu secretii vaginale pozitive pentru acesti germeni (nasterea prematura este cel mai mare risc). dar daca vreti un tratament, in sarcina este safe eritromicina, cam 250-500mg la 6 ore.
Intrebare: D-le doctor am si eu o intrebare: sunt insarcinata in 21 saptamani si am ureaplasma. Doctora care ma are sub observatie mi-a dat klacid (claritomicina) dar am vazut ca e totusi din clasa C(macrolide) a antibioticelor, pe prospect scrie ca nu e sigur in sarcina si ma tem sa iau.
Am consultat o alta doctora care mi-a spus sa iau augumentin. Problema e pe antibiograma mea ureaplasma e sensibila la: Doxycyclina; Josamycima, Tetracyclina; Clarythromycina; Pristinamycina e intermediara la Ofloxamicina si Azithromycina si rezistenta la Erythromycina si Ciprofloxacina. Pana acum nu am luat nimic probabil ca deja e un pic cam tarziu. Multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor.
Raspuns: mai bine... s-a demonstrat recent ca infectiile cu micoplasma si ureaplasma nu influenteaza negativ cursul sarcinii (poate doar un risc usor crescut de nastere prematura)
25+ 
bebe David
luiza@rianna spune:
buna fetelor. eu am o minunatie de fetita care la ora asta nu ma lasa sa va scriu pt ca e foarte preocupata de tastatura. are 6 luni si o zi si vreau sa va spun ca e o dulceata si sanatoasa tun. am nascut-o a doua zi de craciun la ora 20 si 10, adica la 38 de sapt fara cateva ore.am descoperit ca am aceasta lighioana la 7 sapt de sarcina si dr care m-a supravegheat nu a fost de acord sa fac tratament. mi-a zis ca acest microb in unele cazuri duce la sterilitate nu la avort. am citit pe net mai multe, dar parerile sunt impartite. eu nu am luat nici un fel de tratam, asta la indicatia dr si pe toata durata sarcinii nu am avut vreo problema. am nascut normal fara probleme. va doresc sanatate si bebelusi sanatosi si la termen.
luisa