Juniori de iunie-iulie 2003 (6)
Raspunsuri - Pagina 19
madic spune:
Buna fetelor,
Si eu mai rar pe aici, tot din cauza de responsabilitati noi si multe la job, dar si raceala care nu ma lasa de 2 saptamani, iar de martea asta mi-a fost asa de rau ca nu doream decat sa zac in pat, ceea ce nu e cazul, ca al meu sot e iar plecat si eu singura cu odorul acasa...
S-o felicit intai pe Anamaria pentru mutarea in casa noua si pe Dana pentru dintisorul Stefaniei - noua inca nu ni se misca niciunul, dar o asteptam si noi pe Zana maseluta. Zi-mi si mie cum te-ai lasat de fumat, ca eu nu prea vreau, dar al meu sot tare s-ar mai bucura... De fapt, cred ca intrebarea e retorica, in primul rand ar trebui sa vreau eu. Ce te-a motivat pe tine cel mai tare?
Amik - sa-ti traiasca frumosii, tu zici de Vladimir ca e mare, mie mi se pare Alex asa de mare in poze, dar cred ca e doar o parere, ca in pozele de la mare am vazut ca si domnisoara ta e la categoria "usoara" .
Magda - legat de vaccinul HPV eu sunt 99,99% hotarata sa nu i-l fac, in general eu nu prea i-am facut vaccinuri in afara celor obligatorii, asa ca asta imi inspira cu atat mai putina incredere. Eu l-as considera (oarecum) necesar in cazul celor cu istoric in familie. Asta e parearea mea, nu zic ca e cea mai buna.
Gio - domnisoara noastra de engleza nu vine pana acolo, mai ales ca acum a inceput scoala si pe noi ne-a mutat de la ora 19. Imi pare rau...
Asa, acum sa va spun si dilema mea de ultima ora - legata de activitatile de la gradi. Doamna noastra educatoare lipseste de 2 saptamani, sa-si faca nu-s ce analize si ii tin locul prin rotatie alte colege.
Acum doua seri, ma intreaba Mariuca, pe cand veneam din parc: mami, e greu sa desparti in silabe? Eu, fara sa deau prea multa atentie, ii raspund ca da, e greu, dar ca o sa invete la scoala, ca acum e prea mica.
Azi ma duc s-o duc eu la gradi (dupa vreo saptamana de cand n-am mai fost) si vad pe panou mai multe fise: una cu desenati fructe, alta cu desenati covor de frunze si ultima - o foaie pe care erau diverse desene (mar, copac, nuca, strugure, dovleac, etc), iar ca tema era trecut asa: denumiti obiectele apoi scrieti in dreptul fiecaruia cifra care arata cate silabe are cuvantul .
Mai fetelor, ma intreb si va intreb, sint eu dusa cu capul ca nu consider ca e cazul sa invete sa desparta in silabe si sa si numere cate silabe are cuvantul la cinci ani, mai ales ca eu am spus clar ca n-o dau la anul la scoala????
Mie mi se pare ca ce fac ei la gradi ar trebui facut in clasa intai, nu la grupa mare. Astia tot bat toba cu relaxarea programei in invatamantul primar si gimnaziu, dar ii tampesc de la gradinita, de parca toti ii vrem doctori docenti.
Si la voi la gradi au astfel de activitati, sau pun accentul pe alte activitati, asa cum mi-as dori si eu de fapt?
Nu sint una dintre mamele careia nu-i pasa de copil, stiti si voi ca Mariuca a invatat demult alfabetul, stie sa scrie cifrele, numara pana la 100 in romana si pana la 20 in engleza, dar pentru ca asa a vrut ea, nu pentru ca am fortat-o eu.
Va pup si legat de intalnire, poate ne mobilizam pentru saptamana viitoare - miercuri,joi?
Madi si Mariuca
gabitz78 spune:
madic - pupici si sa treaca repede raceala!legat de despartitul in silabe, se face la grupa mare.si stef face la gradi...asa ne-a zis ca e in programa.
eu votez pentru intalnire sapt viitoare...deci???
1.gio
2.eu
3.madic
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
Kehleyr spune:
Madic, si la noi se va face despartirea in silabe. Asa cum zice si Gaby, e in programa. Nu conteaza ca tu nu o dai la scoala la anul, unii colegi de-ai ei vor merge, asa ca la grupa mare automat se face pregatire pentru scoala...
Cat despre fumat, sa stii ca si la mine a cam lipsit motivatia, adica la nivel teoretic vroiam eu de mult, dar intervenea dependenta de "gest". Cred ca pur si simplu s-au acumulat mai multe motive, mi-am amintit de un unchi al sotului care a murit de cancer la plamani, am vorbitr cu o prietena medic fosta fumatoare si care,oricat de banal ar suna, mi-a reamintit statistica deceselor in randurile fumatorilor fata de ale nefumatorilor precum si efectul asupra tenului, mai incepuse sa imi zica si Stefania "de ce fumezi mami? ca daca fumezi mori"... dar capacul l-a pus faptul ca am fost racita, ma durea gatul, si desi incercam sa fumez ma ustura atat de tare ca nu mai aveam nici o placere . Si am zis, acum e momentul... Pot sa iti spun ca fizic nu mi-e greu deloc (nici nu eram o fumatoare inraita, 5-6 pe zi) dar dpdv social e mai greu sa ma abtin :)
Hai ca am scris o polologhie dar poate te ajuta la ceva :)
Magdone spune:
Buna fetele,
Anamaria, sa va fie de bine in casa noua!
Dana, felicitari pentru decizie! Vroiam sa-ti zic ca e OK cu excursia aici fac excursii de o zi asa cam de la 4 ani, cum i s-a parut?
Madic, merci pentru raspuns, iar legat de despartitul in silabe, mie mi se pare cam mult ce-i drept, adica sa invete literele sau cifrele hai mai treaca mearga dar sa desparti in silabe mi se pare nu stiu cum. Dar ce sa ma mai mir ca si aici fac destule, v-am mai zis ca Razvan stie sa citeasca deja. Ma gandesc acum ca depinde si de metoda, daca e una buna si nu-i preseaza, sa nu faca nimic fortat, ma gandesc ca ar merge. Aici ii lasa in voia lor, adica daca nu prinde nu prinde, nu-l obliga nimeni sa stie si placa lor e: "fiecare copil cu ritmul lui" daca nu prinde nimic nu e ready
Sa va zic una bucata perla de-a lui Razvan:
ieri a fost ziua mea, si veneau Gabi cu Razvan de la inot si au trecut sa-mi ia flori, s-i spune Gabi lui Razvan ca sa-mi zica La multi ani ca am facut atatia ani etc si Razvan intreaba
Da? si cand moare? ...
sper ca mai am ceva pana mor dar tot ma intrebase el ce inseamna sa mori si la cati ani etc si i s-or fi parut multi tare anii mei nu spui cati
Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
amik spune:
fetele, spuneti-mi si mie cum se infasa baietii? eu pun putica in sus, dar vladi se uda in somn pe spate, de fapt in parti. ce naiba fac gresit? pampersul il pun bine, zic eu... il schimbb si de cate 3 ori pe noapte, asta dupa ce ca suge din 2 in 2 ore, de nici nu apuc bine sa ma bag in pat ca trebuie sa ma scol iar...
Alexandra mare, Alexandra mica (10 iulie 2003) si Vladimir (21 septembrie 2008)
gabitz78 spune:
magdone - la multi ani, sa ne traiesti ca ne trebuiesti!multa sanatate.
amik - eu ii lasam putica in jos in pampers.
dana - cum a fost in excursie?
Kehleyr spune:
Magdone, la multi ani si nu te lasa intimidata de cine-ti spune ca ai mai mult de 19 ani . Noi stim adevarul.
In excursie a fost bine, cel putin din ce am scos de la Stefania. Fara surpize neplacute, au facut gratar, s-au jucat de-a spioanele, cativa s-au bagat in noroi . Si educatoarea a zis ca pentru prima iesire a fost absolut in regula. Ieri nu s-au dus decat vreo 12 la gradinita si erau cu totii rupti de oboseala...
Va pup, w/end placut.
Magdone spune:
Multumesc de urari fetelor
Amik, din ce imi aduc aminte de la Razvan parca aceleasi probleme aveam, se uda in parti, asa ca si eu cateodata i-o mai puneam in jos. Dar stai linistita ca ii pui pampersul bine.
Azi sunt zombie, Olivia nu a dormit bine deloc azi noapte, s-a foit incontinuu nu stiu ce-a avut, sper ca n-o apuca colicii tocmai acum, ca ea nu stie ce-s aia.
weekend placut!
Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
anamaria spune:
salutare fetelor!
scriu si eu repede ca inca nu am reusit sa depasesc perioada incarcata de la job si acasa tot nu am net!
suntem ok, copiii au avut niscaiva mucozitati si un pic de tuse dar sper ca sunt pe calea cea buna deja...
lui tudor ii place la lectiile de canto, iar profu il (cam ) simpatizeaza; a zis ca vrea sa-i scrie o piesa rap pe care s-o cante la spectacol - pregatesc un spectacol musical care va avea premiera undeva prin martie, spectacol in care toti 'actorii' vor fi copii!
in rest, nu prea am noutati...
va felicit pt dintisori, zile de nastere si alte evenimente frumoase si deosebite care au avut loc in vietile voastre!
magdone - nu cred ca e vorba de colici... daca nu a avut pana acum nu cred ca pot aparea la aproape 5 luni, asta e varsta la care TREC colicile! asa ca vezi poate i-a fost prea cald/ racoare, sau apare vreun dintishor, sau cine stie ce altceva
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
gabitz78 spune:
neatza.
pupam fetele!
deci, cine se mai inscrie la o intalnire?sa zicem joi, ca eu miercuri nu pot...
1.eu
2.gio
3.madic
sun eu la bobi si la magda....sa mai dea cineva de stire la andra, crisa....cine mai vrea...