Dulceturi si papanasi de sept-oct (160)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luy spune:

crisstiana, te inteleg foarte bine, imi aduc aminte ca si eu am trecut prin asta. Ce trebuie sa faci ? Sa ai rabdare si sa fii flexibila.
Si Maria a fost alaptata exclusiv pana la 6 luni si cand am inceput diversificarea, am hotarat cu pediatra sa incepem cu cereale la masa de seara, in ideea ca va dormi mai bine noaptea. Numai ca socoteala din targ nu s-a potrivit... a fost un esec total incercarea noastra de a o face sa manance, numai cand vedea lingurita incepea sa planga... Am incercat vreo 3 zile dar fara sa insistam prea mult, sa nu-i creem vreo aversiune fata de lingurita. Daca am vazut ca nu merge asa, am incercat cu fructe la masa de dimineata. Cu acelea am avut mai mult succes, incet-incet a inceput sa pape, mai intai cateva lingurite, apoi ceva mai bine. La pranz am inceput si eu cu zeama chioara, apoi legume pasate... Nu prea manca, doar cateva lingurite... Am zis ca o sa manance mai bine cand o sa-i pun si carnita... As, de unde... Pana nu i-am pus si un pic de unt nu s-a imbunatatit nimic...
Asa ca... ce sa zic... A durat mult pana am diversificat toate cele 3 mese, dar acum mananca bine, nu am probleme. In definitiv, nu te grabeste nimeni... O sa manance el, numai tu sa ai rabdare si... inventivitate.
Asa cum ti-a scris si Roxana, poti sa incerci cu alte legume simple sau poti sa-i faci diverse combinatii, in acelasi timp sa incerci si mai multe consistente. Si nu te astepta sa manance mult de la inceput ! Fii multumita cu cateva lingurite de bebe !
Mult succes !

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

quote:
Originally posted by crisstiana

Buna!
Am o mare problema. Sunt mamica de nov-dec.si am inceput marea diversificare acum 2 saptamani, cu cateva zile inainte de a implini 6 luni. Am inceput cu apa chioara, adica cu zeama de la supa de zarzavat( morcovi, dovleac, cartofi , pastarnac, patrunjel, telina si putina ceapa).La inceput a vrut si nu prea supa asta, dar ne-am obisnuit cumva cu ea.Cand a implinit 6 luni, am introdus piure de cartof(cartof cu putina apa ca sa devina ca o pasta fluida-esec total), ziua urmatoare piure de cartof amestecat cu putina zeama de la supa -esec din nou, apoi cartof amestecat cu putin lapte de la mine- esec, apoi cartof cu pastarnac-esec din nou. Avem deja 4 zile de cand incercam cu cartoful asta si nu vrea nici cum sa-l manance.Desi n-am insistat prea tare, in sensul de a-l forta totusi cand vede lingurita incepe sa planga si nu mai vrea nici zeama, care inainte o manca cu chiu cu vai.

Ce sa fac eu acum in continuare? Sa trec pe morcov simplu, dovleac simplu sau sa le combin intre ele, sa includ si cartoful? Ce sa fac?

Ma gandeam la o pauza de cateva zile(eu alaptand exclusiv, sa nu-i dau altceva decat lapte), dupa care sa incerc cu o noua leguma, iar daca nu merge atunci diversific masa de dimineata, adica las legumele la o parte(desi n-as vrea) si incep sa-i dau fructe. Offff, ce greu e inceputul.

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi??

Mi-e teama ca daca incep sa-i dau fructele, nu mai accepta apoi legumele.

Crisstiana si Mattia-Baietel (22.12.2007)

crisstina poti lasa o perioada cartoful de o parte... sunt copii care il adora si copii care nu-l suporta. Oricum, incearca cu altceva, si dupa vreo 2 saptamani poti reincerca sa-i dai cartof. Poate atunci o sa-l accepte. Uite, Robert initial a urlat pur si simplu cand a gustat iaurtul, iar dupa o pauza de o luna l-a adorat . Curaj, inceputul e mai greu.

Mad, mamica de Robert Stefan (09.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Danuta, cine era in stanga Mirunei ? Cumva micul morosan ? Ca prea era ea asa incantata...

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

pauza sa fac un nou capitol

Mad, mamica de Robert Stefan (09.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

CONTINUAM AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstiana spune:

Rox,Cecilia,Luy si Mad va multumesc pt. sfaturi.

Ma gandisem sa fac o mica pauza, apoi sa incerc cu dovleac. Morcovul fiert nu da constipatie? Parca mi-e frica sa-i dau doar morcov, l-as combina cu ceva si as pune o parte morcov si trei parti alta/alte leguma/e.

Luy, sa stii ca as fi multumita sa manance o singura lingurita de bb, ar fi un inceput super, dar se pare ca nu-i place cartoful.E singura concluzie.O fi el bun, dar nu pt.inceput, asa ca il las pe mai incolo, exact cum zicea Mad.Probabil mai tarziu il va manca cu placere.

Luy, uitasem sa precizez ca cereale nu vreau sa-i dau deocamdata pt ca are aproape 9 kg la 6 luni si eu zic ca e ok.Fructele eu cred ca le-ar accepta cu placere, dar vreau sa diversific prima data masa de pranz.Cat despre aversiunea fata de ligurita, cred ca am comis-o deja(sau cel putin asa am impresia, desi n-am insistat prea mult), asa ca schimbam ligurita si castronasele cand incepem din nou cu dovleacul, ca sa-mi scot un cui din cap.

Pupici si multumiri pt ajutor!

Mergi la inceput