copil singur cu avionul

copil singur cu avionul | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Rog modefratorii sa lase subiectul si aici, e postat si la legislative, dar am nevoie urgenta de raspuns acolo nu prea intra lume...

Am si eu o problema...

Noi locuim acum in Suedia. Fata mea cea mare este din prima mea casatorie si va merge in Ro la tatal ei in vacanta. De fapt mergem cu totii in Ro saptamana viitoare insa ea va ramane pana in august, nu se intoarce cu noi. Problema este urmatoarea: la intoarcere, tatal ei o va scoate din Ro cu masina pana in Budapesta, unde o va "urca" pe avion. Adica Diana, care are 11 ani jumate va veni singura pe ruta Budapesta-Stockholm si e posibil, daca nu o vom putea astepta la aeroport(asta nu stiu de acum) sa trebuiasca sa schimbe avionul si sa ajunga in orasul unde locuim.
Intrebarea mea este: ce acte are nevoie fetita pentru a calatori singura cu avionul? Are nevoie de aprobare din partea mea? Ce anume trebuie specificat in acea hartie? Nu stiu daca notarii din Ro stiu despre ce e vorba, nu vreau sa ajung in Ro si sa bajbai intre notari sa aflu ce anume trebuie...si nici sa risc sa fac o hartie aiurea ca apoi fetita sa nu poata veni inapoi.

PS1: Nu ma refer la hartia prin care eu sunt de acord ca fetita sa poata calatori cu tatal ei pana in Budapesta.
PS2: Daca puteti sa ma ajutati cat de urgent, luni plecam spre Ro si acolo nu mai am net...

Multumesc!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Daca are pasaport individual nu-i mai trebuie nici un alt document.
Daca vrei sa scapi de orice grija- poti sa ceri serviciu de companie pentru minori, la unele linii aeriene e gratuit, la altele costa ceva..O persoana va prelua copilul de la tatal ei, va avea grija de ea in avion, o va ajuta cu actele-declaratii vamale, etc, cu schimbatul avioanelor, cu bagajele si la sosire ti-o "inmaneaza" tie!

Daca fata e destul de descurcareata si nu-i e frica sa calatoreasca singura, e bine sa-i faci niste biletele de urgenta, in romana, engleza sau suedeza- bilet in caz de pierdut bagajul, in caz de ratacit prin aeroport...

Daca mai ai ceva intrebari si te pot ajuta...
...stiu cat de jegosi sunt ai nostri din aeroport cand vine vorba de calatorit cu copiii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

Sunt companii aeriene care te obliga sa soliciti serviciul de minor neinsotit, chiar daca fetita ta are 11 ani jumate. Serviciu care costa sau nu, depinde cu ce companie zboara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Baiatul meu (8 ani) a calatorit singur (cu serviciu de insotitor) pe ruta Bucuresti-Montreal si la fel si nepoatele mele (8 si 10 ani) dus intors Montreal-Bucuresti.

La imbarcare trebuie completat un formular unde sa treci cine o asteapta la avion, cine o imbarca, telefoane de contact, etc.

Compania aeriana are grija de ei si unde se face escala, iar la sfarsit nu-i "preda" decat celor care sunt pe lista respectiva.

Drum bun!
Roxana

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri! Am inteles ca tatal va completa hartiile la aeroport, insa problema tot ramane .

Daca tatal ei o va lasa la aeroport in Budapesta, cei de acolo vor cere dovezi(acte) cum ca eu-mama si singura care raspund de copil, pentru ca tatal nu are decat drept de vizitare al copilului-sunt de acord ca ccc copilul sa zboare? Sigur ca vom apela la un insotitor, e posibil sa tebuiasca sa schimbe avionul daca nu va gasi tatal ei unul direct. In fine, astea sunt detalii, ceea ce ma doare pe mine este daca eu trebuie sa fac in Ro un act notarial prin care sa specific ccc ca sunt de acord ca tatal ei sa o "urce" in avion.

Uoof, sper ca nu sunt pisaloaga, dar pentru mine e foarte important!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

quote:
Originally posted by pitilache

Baiatul meu (8 ani) a calatorit singur (cu serviciu de insotitor) pe ruta Bucuresti-Montreal si la fel si nepoatele mele (8 si 10 ani) dus intors Montreal-Bucuresti.

La imbarcare trebuie completat un formular unde sa treci cine o asteapta la avion, cine o imbarca, telefoane de contact, etc.

Compania aeriana are grija de ei si unde se face escala, iar la sfarsit nu-i "preda" decat celor care sunt pe lista respectiva.

Drum bun!
Roxana

Spune-mi te rog cu ce companie au calatorit copiii,cat a costat insotitorul de bord si daca copiii i-ai primit cumva stresati sau speriati, totul a fost in ordine?Se pare ca o sa trec si eu prin povestea asta si am emotii sa las copilul singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Au zburat cu CSA si am platit pretul unui bilet de adult. Mi se pare ca si KLM-ul are aceeasi politica, adica pentru copii cu serviciu de insotire platesti pretul biletului de adult. Copii au fost ok. Este bine sa aibe la ei un Nintendo DS, Game boy sau alte jocuri ca se petrece destul de mult timp si in avion si la escala.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Mihaela, anul trecut am calatorit cu KLM, iar la imbarcare am cunoscut o familie a carei fiica zbura in Romania. Pentru ca nu avea decat 13 ani i-au cerut fie sa plateasca insotitor (vreo 100... sau 200 dolari?), fie sa o dea in grija cuiva. Familia ne-a solicitat pe noi, asa ca sotul impreuna cu tatal au completat niste hartii cu o agenta de la companie. De la 14 ani in sus ar fi putut sa calatoreasca singura.
Probabil cel mai sigur ai afla daca ai intra pe site la compania cu care zboara fetita.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

quote:
Originally posted by pitilache

Au zburat cu CSA si am platit pretul unui bilet de adult. Mi se pare ca si KLM-ul are aceeasi politica, adica pentru copii cu serviciu de insotire platesti pretul biletului de adult. Copii au fost ok. Este bine sa aibe la ei un Nintendo DS, Game boy sau alte jocuri ca se petrece destul de mult timp si in avion si la escala.
Bafta!

Multumesc mult de raspuns.Incep si eu cautarile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Trebuie musai sa iei legatura cu compania de zbor. Ei o sa-ti raspunda la toate intrebarile. Asa cum spunea cineva, s-ar putea sa fii obligata sa iei insotitor de zbor pentru minor.

Mergi la inceput