Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 3
irinuca_81 spune:
Dia,
si eu am o pacatoasa de candida de dinainte de sarcina si nu am scapat de ea..ca si lui Bujo mi-a dat si mie ovule sa o tin sub control. Dar mi-a zis ca un tratament complet pentru vindecare nu se poate da in timpul sarcinii si ca o sa vorbim despre acest tratament dupa ce nasc.
Irina37+ Amalia
bebitza
turturica spune:
dia, eu am un fel de container care se inchide etans si in care o sa pun pampersurile ca sa nu miroasa in toata casa. Cred ca se gaseste si in Ro, din cite imi amintesc sun zicea ca si ea are asa ceva.
De spalat o sa le spal si eu cu detergent normal.
De candida nu stiu nimic, eu n-am niciodata habar de cum imi ies analizele astea.
map, scuze, nu stiu de ce credeam ca mergi la servici. Doctorii nu cred ca sint sanse sa se mai intoarca bebe?
narci, misto cu dr leite al tau care iti da atitea optiuni si pare sa fie foarte bun.
Intrebare: voi mai si calcati hainele lui bebe?
31+
MissJJ spune:
Buna fetele!
Bine v-am gasit la un nou capitol speram sa fie plin numai de vesti bune.
Ne rugam in continuare pt Laura si bebe Thea sa fie bine, trebuie sa fie bine.
Dia:
1. Eu zic ca e de ajuns, asa am spalat si eu hainele pt bebe, caoricum erau curate dar trebuiau numai improspatate, daca vrei si te faci sa te simti mai ok le poti si calca eu la Ari prima oara am inceput sa le calc dar mi-a trecut repede.
2. Noi avem cos din ala special pt apmersi dar ca sa va fie mai usor daca nu vreti sa luati unul din asta eu zic sa luati un cos de gunoi mai micutz special pt asa ceva si sa puneti intr-un sac numai pampersii acolo, ca oricum cat bebe e micutz se consuma destul de multi si cand se umple il puteti duce la gunoi, poate gasesti saci parfumati aici sunt sau ceva odorizant special pt cosurile de gunoi.
3. Uite www.babycentre.co.uk/pregnancy/antenatalhealth/physicalhealth/thrush/" target="_blank">aici daca nu este tratata la nastere este posibilitatea sa se transmita la bebe si sa faca bebe afte din alea albe in guritza dar si alea se trateaza fara pb. Si Ari a avut, mai ales ca eu mereu am avut pb cu candidoza si etc si mereu venea si pleca si am dat-o in guritza, pe limba si pe obrajori de doua ori pe zi cu putin bicarbonat si s-a curatat frumos si nu a mai avut pb, numai o sg data a facut.
Monica bafta la medic marti si asteptam vestile. Pupici si la piersicutzul scump.
Narcisa multumim de vesti speram sa fie bine, trebuie sa isi revina printesa mica, pacat ca trebuie sa treaca prin momente asa grele, e cel mai rau sa fie copilul bolnav.
Da in principiu ne gandim si la bebe 3 dar nu e nimic batut in cuie, we go with the flow.
Dana f frumoase pozele cu bolfoselul mic si scump. Referitor la papitza reusiti voi cumva sa le impacati pe toate. oricum ar fi chiar daca nu reusesti sa alaptezi asa cum ti-ai fi dorit nu trebuie sa te invinovatesti, ca am avut si eu sentimentul asta ca nu a iesit cum trebuia dar ce sa fac, fiecare e diferit.
Marina bine ca ai rezolvat cu hartiile. da de la perdele ca trebuie date jos si facute cum ii plac ei si cand vrea ea, nu conteaza ca Flo nu are chef ca e obosit sau ca eu nu ma simt in stare nuuu atunci trebuie facute ca are ea chef. Vai nu o lua cu tine la shopping si eu urasca asta, s-a oferit ea sa imi ia din ro si i-am zis nu ms luam noi altele noi cand vrem si cand avem bani si de care vrem.
Merg sa mai citesc din urma si revin ca ati scris mult si nu am reusit sa retin tot.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 6 Zile
narcisa.s spune:
Turtu, da, e ok ca ai o gramada de optiuni...Pana la urma insa cel mai important e sa fie sanatos bb-le si sa fie sanatoasa si mamica...
Cu calcatul hainelor...eu le-am calcat prima data, cu fierul incins.Apoi nu stiu daca le mai calc...Cred ca nu...
Mada, uite, eu nici nu m-am uitat si nici n-am intrebat pe aici de mini container din ala de zici si tu si Turtu, de are si Sun.Chiar o sa ma uit maine daca merg prin oras
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (33+)si Vil asteptand o
AMR 7
vias spune:
de cand am aflat de Sun....mi-am mai revenit...si m-am apucat de facut curatenie...de sortat haine..o sa bag si la amsina de spalat!
Bai...ma dispera astia de la servici...ma suna sa ma intrebe de ce am scris o cantitate de materie prima in luna mai...in nu stiu ce fisier...puii mei...da' cine mai tine minte despre ce era vb????
..asa ca....maine la servici cu mine...
Cami 36s, cu ???????
pustai
Didi81 spune:
Dia, raspund si eu la intrebarea despre candidoza. Si eu am cam de pe la jumatatea sarcinii si nu mi-a trecut desii mi-a dat doctorul s'demii de ovule, disperat ca nu imi mai trece; oricum, am tinut-o cat de cat sub control. Stai linistita ca, asa cum au spus si celelalte fete, nu ii creeaza probleme copilului, poate doar cum a zis Mada, sa faca afte de-alea dar nu-i nimic grav, se trateaza usor. Doctorul mi-a zis ca cel mai nasol aspect al candidozei e ca pielea e mai sensibila in zona aia, si in timpul nasterii poate sa se crape cam aiurea... acuma na, cred ca nu m-am exprimat tocmai bine, eu cam asta am inteles
Didi 36+
bujo spune:
Camy ce-ai tu? Iar la birou? Nu poti sta linistita pe fundu tau? Ia sa se mai descurce fara tine. Ce ma dispera oamenii astia.
bujo 36+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
ankalaura spune:
TECK - fain ce zici, ca arata bine salile la Elias. Drept sa spun, ma cam asteptam, dar cum in Romania nu e intotdeauna clar daca asteptarile iti sunt si satisfacute.... Na, doar te poti astepta la orice...
Ma bucur mult sa vad ca Thea e mai bine si din tot sufletul ma rog sa treaca mai repede, sa fie acasa, sa fie totul bine...
Pe de alta parte, nu ma pot intreba si eu, de "contra" ce sunt... Ziceti ca sunt la Polizu?? O clinica privata care "presteaza" scorurile pe care le presteaza, sa nu aiba conditii pentru o astfel de situatie?? Ma gandesc, daca era sa fie de la membranele fisurate, bebe nu ar fi fost bine imediat dupa nastere nu? Sau poate Sun nu a stiut?
Sincer, mi se pare foarte "romaneasca" treaba asta!!!
DIA -
1. Eu nu am folosit niciodata alt detergent decat al nostru pentru hainele copilului. Nu le-am clatit suplimentar si am folosit intotdeauna balsam.
Personal, sunt impotriva chestiunilor "diferentiate" pentru bebe, in afara cazurilor absolut obligatorii. Mi se pare normal ca bebe sa traiasca intr-un mediu normal inca de la inceput. Tocmai din cauza tendintelor de punere "sub un glob de cristal" a bebeilor, e toata Europa plina de alergici. Parerea mea.
2. si daca arunci scutecele la gunoi ce are? In primul rand nu put daca le impachetezi corect, apoi sunt pungute speciale in care pui pampersul, si in ultimul rand, un pampers plin e asa de baban, incat cosul se umple repede, deci tot trebuie sa arunci gunoiul des.
Sincer, la cat pute pampersul cand il schimbi, cand il pui in gunoi nu simti nimic Acuma glumesc, dar chiar nu pute!
La punctul 3 nu ma pricep
Anca mami de Eliza si 37+ cu Ligia Stefania
diarux spune:
de spalat am inteles cu hainutele lui BB. dar balsamul de rufe banuiesc ca nu e indicat, nu? eu spal de obicei cu ARIEL si pun Calgon. e vreo problema?
Candida am avut si eu de cand ma stiu desi am facut tratamente peste tramente. in ultima perioada (inainte sa raman insarcinata) nu mi-a mai facut asa mari probleme. in sarcina nu am simtit-o, asa ca sper sa nu am probleme. nUmai la asta nu m-am mai gandit! valeu cate apar!
bebe Andrei
Ruxandra 29+ si Andrei Tudor
Dianami spune:
Anca, din pacate maternitatile particulare nu au sectii de terapie intensiva pt. nou-nascuti sau prematuri, cica din cauza costurilor. Deci te primesc sa nasti numai dupa 36 saptamani si daca nu ai probleme. In caz de ceva te transfera la Polizu sau Giulesti, care au sectii bune de neonato, sau la Budimex (aici vin in general copiii cu malformatii si chestii f. grave, fiindca au f. putine locuri).
Asa ca, desi au preturi uriase...tot la stat ajungi cand sunt probleme.
Asta-i tara noastra, ce sa facem.
Diana 37+ si Iulia (15.07.2005)