Cherry Tree Kindergarten
Aveti careva copilasul la aceasta gradinita?
Sunteti multumiti?
Nicoleta si
Alexia (21 aprilie 2005)
Raspunsuri
clio spune:
Dragele mele,
Dupa propria experienta cu aceasta gradinita va pot spune: lasati-o balta si indreptati-va atentia catre o alta gradinita. Sunt mai multe de spus...
Initial, mi-au spus ca si curtea alaturata este a lor, astazi ducandu-ma sa imi retrag copilul de acolo am aflat ca nu le apartine. In prima zi a copilului acolo, le-am zis sa imi arate asa-zisa sala de serbari pentru ca initial imi aratasera o sala mai mare, atunci mi-au zis ca nu se poate si au dat-o in balbaiala!
Apoi, in prima (si ultima!) zi in care mi-am dus copilul acolo, am realizat ca erau in colectivitate mai multi copii bolnavi: tuseau, stranutau, le curgea nasul.
Parintii si sotul doamnei directoare (el este cel care se ocupa de "bussines" ) intrau cu incaltamintea de afara, fara sa li se dea niste papucei din aia de plastic...
Hmmm, am trecut cu vederea (desi nu trebuia) si mi-am zis ca voi continua sa o duc macar o luna. Intamplarea a facut ca in prima saptamana sa si raceasca (nu stiu daca de acolo sau daca era ea deja racita), iar in urmatoarele saptamani am realizat ca traficul nu imi permite sa traversez cateva noduri din Bucuresti si sa ma incadrez sa duc si copilul la gradinita, sa ajung si la servici. Prin urmare, am decis sa o retrag!
In alta ordine de idei am platit la inscriere 200 ron fara chitanta (mi-au spus ca nu au chitantier, etc)
La 1 octombrie , cand mi-am dus copilul, am platit luna septembrie (mi s-au luat in considerare cele 2 mil) si luna octombrie integral, adica 945ron...Dupa o singura zi de prezenta, i-am anuntat ca nu imi mai duc copilul acolo si ca vreau sa reziliez contractul cu ei.Doamna directoare mi-a zis sa vin sa imi recuperez banii, insa astazi surpriza:m-a lasat cu sotul dumneai care nu a mai recunoscut ca i-am platit cei 200ron...Dupa mai multe discutii am recuperat 400ron, insa ceea ce m-a dezgustat a fost faptul ca nu mai recunostea ca i-am dat cei 200ron!!! Desigur, se contrazicea el insusi...Initial, mi-a zis ca i-a inclus pe factura de 945ron...Dupa ce i-am adus factura si l-am intrebat unde a scris asta , a intors-o...ca de ce nu am cerut factura pe cei 200ron...Ma rog, nici nu mai conteaza cat si cum am dat/am recuperat!
Conteaza felul in care au gasit de cuviinta sa solutioneze problema. Daca imi spuneau din start:"Va returnam doar 400ron din suma pe care ati achitat-o in total", as fi inteles, asta era! Imi asumam o parte din vina si cu asta basta!Dar a-mi spune ca am achitat mai putin din cat am achitat in realitate, mi s-a parut culmea lipsei de bun simt!
Ma rog, cam asta e! Aveti grija s cereti chitanta pentru tot ce achitati!In plus, uitati-va cu atentie in jur!
Nicoleta si
Alexia (21 aprilie 2005)
crisak spune:
Imi pare nespus de rau ca descopar atat de tarziu acest subiect. Am fata la aceasta gradi si pot sa-mi dau cu parerea din interior.
Clio, imi pare rau dar consider ca te-ai grabit cand ai tras concluziile.
Cu fata mea, care are acum 6 ani, am schimbat cateva gradinite. A trebuit sa ajungem la Cherry Tree, la pregatitoare, ca sa vina cu placere la gradi. Inainte am fost la gradinite "de fite", cu sedii mari, pictate si dichisite nevoie-mare, promisiuni de predare in limbi straine, de meniuri "ca acasa", de educatie adevarata si toate au fost doar reclama. Copilul meu o luase razna pentru ca educatoarele numai educatie nu faceau.
Cherry Tree nu este o gradinita mare, cu posibilitati de a-ti asigura somn de pranz, masa sau curte mare pentru joaca insa cu siguranta iti spun ca asigura o buna educatie, atentie la copii, activitati care le face placere si pun pret pe carte. La gradinita asta vin multi copii de catateni straini si se vorbeste in engleza. Din septembrie pana astazi, fata mea a invatat sa vorbeasca bine (pentru varsta ei) in limba engleza. Am fost plecata cu ea din tara si s-a descurtat singura sa poarte conversatii cu vanzatoarele la magazine sau cu copilasi in parc. De cand suntem la aceasta gradi, mancam frumos la masa, vorbim normal (la celalalte gradi copiii tipau non-stop), nu toti copiii pun mana la gura cand tusesc dar ceea ce este foarte important este sa vad ca educatoarele le spun neincetat s-o faca. La celalalte gradi cand mergeam sa-mi iau fata, seara, se auzeau tipete din sali. Aici, am fost socata in primele zile cand intram in gradi si auzeam copiii cantand sau educatoarea le citea o poveste in engleza in timp ce copiii sedeau toti pe scaunele si ascultau frumos sau traduceau pe rand. Printre alte activitati, fac pian. Fata mea vine acasa si exerseaza la pianul ei de jucarie si se vede ca, intr-adevar, lucreaza cu ei. Imi creste sufletul s-o vad preocupata de ce fac ei acolo.
La capitolul curatenie: stiu ca spala des mocheta. Personal, nu m-as supara ca s-a intamplat sa intre o data un adult incaltat. Nu este nicidecum o gradi murdara, din ce-am vazut eu. Ca fapt divers, mi-a placut ca, dupa ce se joaca, ii pune sa stranga singuri. Daca le curge apa de la pictura pe masa, sterg singurei. Ii invata sa fie responsabili.
In ceea ce priveste curtea: intr-adevar, au o curte micuta, care, ca fapt divers, desi nu vad de ce ne-ar interesa acest aspect, este proprietatea lor. Din ce am observat, copiii se distreaza si se simt bine in acel spatiu, ceea ce, pentru mine si copilul meu e suficient (la gradi). Pentru mai mult, merg eu cu ea in parc.
Sala de festivitati: in casa din spatele curtii, la parter, este un living mare care se amenajeaza pentru fiecare festivitate in parte. Probabil nu ti-au aratat-o chiar atunci ca nu era pregatita de vizionare si sunt convinsa ca daca insistai iti programau o zi cand se putea viziona. Pot sa-ti spun ca am avut si serbari pe scene mari (la celalalte gradi), care aratau mai pompos, insa fata n-a resimtit in vreun fel ca si-a jucat rolul intr-o sala mai mica. Serbarea de Craciun a fost foarte reusita si a avut si chestii in plus fata de anii anteriori.
Singurele dezavantaje sunt ca, din lipsa de spatiu, copiii nu pot dormi la pranz acolo si nu asigura mese. Asadar, copiii micuti sunt luati la ora 13:00. Cei mari raman pana dupa-amiaza dar vin cu mancare de acasa. Eu ii dau fetei un fruct pentru ora 11:00 si pranzul il pun in borcanele, cand ajunge la gradi se pune la frigider iar la pranz incalzesc mancarea si totul e OK. M-am nimerit intr-o zi cand mancau si mi-a placut ca mancau frumos, fara vorbe multe, fara plimbari printre mese. Ce ramane se pune inapoi in borcanele, ca sa vedem cat a mancat. La inceput mi s-a parut un pic aiurea, ca eram invatata sa nu am grija ce-i fac la pranz, ce-i fac pentru gustari s.a.m.d., dar, pe de alta parte, macar mananca sigur mancare facuta de casa. In alte parti primeau pateuri gen Pani-Pat si alte porcarii de genul asta iar la fructe aveau O FELIE banana si una de mar... Am pierdut la capitolul lejeritate, ca trebuie sa ma mobilizez cu mancarea, dar castig la calitate, ca e facuta de mine.
Faptul ca n-ai primit chitanta ma mira. Mie nu mi s-a intamplat. Stiu ca sotul patroanei este responsabil cu actele si el emite facturi/chitante. De regula, primesti documentele fiscale urmatoarea zi. Eu le am pe absolut toate lunile.
Eu am ajuns la aceasta gradi tot prin recomandari. Parinti care si-au dat copiii de la grupa mica si, cand au ajuns la scoala, au fost felicitati de invatatoare ca au avut o educatoare buna. Copilul meu s-a schimbat mult in bine, de cand e aici. Vorbeste mai frumos,
Oricum, ca sa concluzionez, important este sa-ti stabilesti prioritatile. Pentru mine, in urma experientelor negative avute la gradinitele anterioare, prioritara a fost educatia. Un educator, din punctul meu de vedere, in primul rand educa. Daca in anii anteriori ma uitam la cum arata gradinita (ma refer numai la amenajari), eram atenta la cum imi faceau capul mare patronii de gradinite, acum am inteles ce este important pentru copilul meu si am gasit aici.
Va doresc bafta in alegerea gradinitelor pentru copilasii vostri si nu ocoliti Cherry Tree ca e OK.
crisak spune:
Revin, dupa un an de zile sa va spun ca am terminat gradinita si, daca as mai avea un copil, tot la Cherry Tree l-as duce.
Si vreau sa-mi cer scuze ca in postul anterior am facut o greseala gramaticala. Am vrut sa spun multe, intr-un timp scurt si... din graba... am facut un dezacord
.
Va doresc succes si, din toamna, revenim cu pareri despre scoala
.