Risc crescut SD la TT. Ce sa fac?
Am facut TT si mi-a iesit cu risc crescut de SD. Nu vreau sa va spun ca stau ca pe ace, desi in sufletul meu simt ca acel test este un fals pozitiv si ca voi avea un copil sanatos. Sunt insarcinata in 16 saptamani si vreau sa repet testul, dar la un alt doctor. Imi recomanda cineva alt doctor , dar sa fie din Brasov. Nu am mai intalnit pe nimeni cu un caz asemanator de al meu din Brasov.Oricine ma poate ajuta sau sfatui intr-un anume fel o rog sa-mi scrie.
O zi buna tuturor!
Raspunsuri
maryb spune:
caz, mie mi-a iesit prost DT cu risc crescut de SD (1/167), desi toate masuratorile si pliul nucal au fost ok. Apoi am facut TT in alta parte care mi-a iesit fff bine (1/6715). Am renuntat la amnio si acum astept ecografia morfo fetala de trim 2. Si eu simt ca bebele meu este bine iar aceasta eco pe care o am peste 2 saptamani sper sa-mi confirme ca voi avea un bebe sanatos.
daca masuratorile de la 12-13 saptamani si pliul nucal au iesit bine eu zic sa nu te alarmezi, sunt convinsa ca este un fals pozitiv.
si poate ne tii la curent cu ceea ce vei face.
maryb
20+ cu 
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
doinapitica spune:
Eu zic sa stai linistita,desi pare greu de facut acest lucru la prima vedere.Mie mi-a iesit SD la Dublu Test iar la Triplu Test mi-a iesit Sindrom Edwards.Depinde si de clinica unde faci analizele,apropo unde le-ai facut?Eu am repetat TT la o alta clinica particulara si de data aceast au disparut toate sindroamele,cam ciudat nu?Am facut deja morfologia fetala,sarind peste amnioncenteza,mi s-a parut un pic riscanta,si uite ca bebelusa este bine si s-a dezvoltat cum trebuie.
Asa ca fii tare,repeta testul sau fa amniocenteza,depinde de tine,tie iti apartine decizia finala nu medicului,dar ai sa vezi ca totul va fii bine.Poate ma tii la curent cu starea ta si a bebelului tau.Sanatate
Doina 24 saptamani
Nonna76 spune:
Sora mea a avut un rezultat f. prost la DT. Nu l-a repetat, nu a facut TT, oricum nu s-ar fi linistit.A facut direct amniocenteza care a dovedit ca bebelusa e bine.
Si int-adevar bebelusa e bine, s-a nascut si astazi a implinit 2 saptamini.
Cred ca cel mai bine e sa vorbesti cu inca un medic.
Tecky spune:
Si eu am avut risc crescut de trisonomie 18 la TT si am facut o eco 4D si m-am convins ca bb nu avea nici o problema.
Tecky 38 sapt
Raluca Ana
AMR 13 ZILE
AnnaBaby spune:
La Brasov stiu ca este o clinica buna - Eva. Am inteles ca e renumita si pt nasterile sub apa. Poate incerci acolo sa gasesti un altmedic. Mult succes si incearca sa nu te stresezi orea tare, de foarte multe ori rezultatele la TT sunt eronate. Eu nici nu l-am facut tocmai din cauza asta.
Anna
36+ cu
Ioana Maria
AMR 3+ saptamani
vinebarza
bebe
poze
gabitzam spune:
Mi-a iesit risc crescut de SD la DT, 1/186, desi masuratorile din sapt. 12 la ecografie erau normale. Am preferat pemtru linistea mea sa fac direct amniocenteza si rezultatul a fost ca bebelusul nu are nimic. Intr-adevar, puiul meu s-a nascut acum doua saptamani si este perfect sanatos ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Banu2268 spune:
buna eu sunt in 20+. Am facut si eu DT si mi-a iesit risc relativ crescut 1/341. Si mi-am facut o gramada de probleme degeaba. Medicul nu mi-a zpus ca asta e doar statistica!!!! Ma intreba daca vreau sa fac si TT si-am zis ca nu ca vreau sa stau linistita restul sarcinii. Asa ca sa nu lasam statistica sa ne afecteze sarcina!
Sa nu mai fim ingrijorate daca la eco totul a iesit bine!
Multa santatate tutror.
caz spune:
Multumesc mult tuturor celor ce mi-au raspuns si multa sanatate voua si bebelusilor vostri. Saptamana trecuta am fost la medic si mi-a spus ca bebele s-a dezvoltat bine pentru aceasta perioada, desi la 12 saptamani doctorului i s-a parut ca nu sunt ok masuratorile( dr. spune ca erau mai mici decat normal pentru acea perioada). Peste 2 saptamani am sa merg la clinica eva ( multumesc celei ce mi-a recomandat-o)pentru o eco morfo. Sper sa fie bine. TT l-am facut la Bioclinica in Brasov. Am vb cu dr sa repet analiza si mi-a spus ca aceasta se poate face numai la 12 saptamani, eu am 17 saptamani acum. Joi m-am progarmat la alt doctor penrtu o consultaie . Sunt curioasa de opinia acestuia.Am sa va mai tin la curent.
Va pup pe toate, sanatate multa tuturor si sa auzim de bine.
laura_dimitris spune:
Eu credeam ca la 12 saptamani se face dublu test sau dry test.. iar la 16-17 saptamani poti face triplutestul....!!!
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni