indemnizatiilot pt cresterea copilului pt straini

indemnizatiilot pt cresterea copilului pt straini | Autor: LESNES

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Sunt cetatean al Republicii Moldova.
Am absolvit o facultate la Iasi, acum sunt in anul 2 la doctorat la zi cu bursa de stat pt basarabeni si mai am si un job cu jumatate de norma. Am inceput sa lucrez din noiembrie 2006 si am lucrat pina-n august 2007, dupa care am avut o pauza de 3 luni si m-am reangajat din decembrie 2007.In aprilie anul acesta m-am casatorit cu un cetatean roman si urmeaza sa obtin permisul de sedere pt reintregirea familiei, caci cel pe care-l am acum este pe baza de studii. Intrebarea mea este urmatoare: daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului in Romania, fiind cetatean strain si daca da, atunci conteaza ca lucrez numai cu jumatate de norma sau nu. stiu ca in lege scrie ca trebuie sa implinesc 12 luni de munca pana la concediu prenatal, dar nu scrie nimic despre norma intreaga. Si am mai auzit ca aceste 12 luni trebuie sa fii angajat continuu. Inseamna asta ca eu practic trebuie sa am 24 de luni de angajare continua ca sa beneficiez de aceasta indemnizatie? Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu sunt necesare 24 de luni ci tot 12. Daca aveti drept legal de munca si veti avea permisul pt reintregirea familiei raspunsul este pozitiv.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput