Buna!
Voua vi s-a recomandat sa testati cariotipul vostru? Deci nu al copilului. Eu am 30 de ani si ma tot bat niste colege la cap sa fac testul. Am citit ca dupa 35 de ani se recomanda, sau in cazuri de probleme in familie...Voi ce stiti despre acest subiect?
+6
Nu cred ca asa ceva se recomanda frecvent. Adica eu nu am auzit la nimeni de astfel de recomandare. O prietena l-a facut si ea si sotul dar pentru ca a pierdut doua sarcini si a vrut sa stie daca nu e o problema genetica. Altfel nu cred ca trebuie facut.
Ani de
Stefana (23.01.2008)
buna!
si eu am 29 de ani si am facut o gramada de teste-dar asta nu mi-a fost recomandat. Am facut Triplul test (Down)la sapt 15-pentru depistarea unor eventuale anomalii si cele 2 eco 3D care de asemenea pot depista malformatiile frecvet intalnite...in rest...analizele de sange, ecografiile recomandate de medic, etc...nu te lua dupa ce spun colegele "intelepte"-daca dr nu considera necesar, la cee bun un stres suplimentar?
Am si eu o prietena careia i s-a recomandat sa isi faca asa ceva, pentru ca are in familie antecedente. Are doi unchi care sufera de oligofrenie, afectiune care nu se poate determina prin triplutest sau altele asemenea, intrucat este o boala psihica, fara a avea un defect fizic observabil. Pentru mai multa siguranta va trebui sa isi faca dupa 20 de sapt amniocenteza, sa faca practic cariotipul copilului.
Eu zic ca ar trebui sa-ti faci testele, si tu si sotul tau, nu de alta dar e bine sa iti iasa din cap ca ar fi ceva in neregula si, cel mai important, gandeste pozitiv!
Simona