Muraturi, dulceturi, conserve de tot felul! (3)
Raspunsuri - Pagina 6
principe spune:
cand ti se mai rupe o creanga cu gogonele.![]()
daca pui rosii mature la salata trebuie sa le scoti miezul ,defapt aceasta salata nu trebuie sa fie zemoasa si cu rosii verzi are lata textura.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
chiccutza spune:
ajutor fetelor!
am 100 de kg de rosii si nu stiu ce sa fac din ele in afara de bulion si suc de rosii.
as vrea sa pun si cateva borcane de rosii cu sare si conservant(ptr ciorba) dar nu mai stiu cum se fac.se pune conservantul odata cu sarea sau a doua zi?
MAMA DE FEDE SI DANI
lorellay spune:
Malinka eu am pus dovlecei dupa o reteta de la dr.otker si au iesit super buni.Nu mancasem niciodata dar aveam acum din gradina si nu stiam ce sa fac cu ei.
Se prepara pikant fix dulce-acrisor asa cum scrie pe plic , se pun dovleceii curatati de coaja si de seminte, feliati, in borcane cu cateva crengute de marar.Torni peste ei compozitia..si capsezi si gata. Sunt foarte buni, tari, gustosi.
Sorana 
26+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">
sunt...lo1.
lorellay spune:
chiccutza..si eu am avut rosii mai multe, nu 100 kg ci doar vreo 20 si nu stiam ce sa fac cu ele.
Am facut ketchup si zarzavat pentru mancare pe bazza de rosii.
Sorana 
26+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">
sunt...lo1.
chiccutza spune:
azi noapte am facut sos de rosii si bulion.
mai am vreo30-40 kg.
reteta de ketchup o am,dar ptr zarzavat nu.
MAMA DE FEDE SI DANI
ML spune:
Uscate la cuptor sau la soare, daca ai unde si iti plac.
Iar pt. azi sau maine lutica (cu usturoi).
Take joy! (poze)
Irinusha spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ML Imi poate da cineva un sfat despre gogonele? Nu vreau neaparat sa pun gogonele, dar mi s-a rupt azi o creanga cu mai multe rosii inca verzi. Sunt mari cam cat pumnul meu (un pumn mai slabanog, asa... Ce spuneti (n-am facut niciodata gogonele), sa le pun sau este prea tarziu? Sa o arunc si pe cea rozulie in borcan? Take joy! (poze) |
Din gogonele poti face o delicioasa dulceata!
E probata ... nu vorbesc prostii! :)
Si gogonelele se pun la borcan si cand sunt mai rosii ... numai ca se fac mai moi, unora le place mai mult asa.
Mie o sa-mi aduca mama rosii din tara si doar le cojesc si dau prin razatoare, le fierb putin (fara sare sau altceva), le pun in recipiente de plastic si le tin asa in congelator ... pana cand avem pofta de supa de rosii. Sunt bestiale.
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie ** Stiai deja? => www.sansalaviata.ro **
chiccutza spune:
azi am facut vinete coapte la borcan si
sos pentru friptura:
2 kg gogosari,2 kg rosii,3 capatani usturoi,1 cana zahar,1 cana otet,cimbru,piper,sare.
-gogosarii si usturoiul se dau prin masina de tocat,iar rosiile la separator.
-se adauga zaharul,otetul,cimbrul,sarea si piperul si se fierb toate cam 1 ora.
-compozitia se toarna in borcane si se sterilizeaza la cuptor 1\2 ora.
acum ma pregatesc sa fac zacusca.


MAMA DE FEDE SI DANI
lorellay spune:
Eu asa am facut zarzavatul pentru mancare:
- rosii, morcovi, ardei gras, frunze telina, sare, zahar..amestecate, fierte bine bine.
Puse in borcane si turnat ulei incins deasupra.
Am uitat sa pun conservant sau aspirina, sper sa tina cu uleiul deasupra.
Sorana 
26+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">
sunt...lo1.
