Muraturi, dulceturi, conserve de tot felul! (3)
Raspunsuri - Pagina 4
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
jenetfox spune:
[quote]citat din mesajul lui luny
dragelor, cum faceti gemul de caise?..vreau si eu o reteta, pls!eu chia azi am facut gem de caise reteta ala mama delicioasa.4kg.de caise spalate si curatate de samburi(poti sa pui si samburi dar opariti pentru a cadea pelita)se preseaza putin in mina pt.a lasa suc se fierb pina la consistenta dorita.Secretul e ca zaharul 1,500kgse adauga inainte cu o jumatate de ora de a fi gata pt.asi pastra culoarea aurie altfel zaharul se caramelizeaza devenind aramiu cantitatea de zahar variaza dupa gust.Sadisfactie garantata!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
Reteta de castraveti murati de vara
Bic
Trimis la - 31/07/2008 : 04:54:41
--------------------------------------------------------------------------------
Sint convinza ca e pe undeva pe forum, dar nu iese al la iveala.
Ma poate ajuta cineva cu o reteta de castraveti murati de vara crocanti si buni de tot?
Multumesc.
Ramona J
Trimis la: - 31/07/2008 : 07:43:26
--------------------------------------------------------------------------------
Eu tocmai am facut o tura. Am pus usturoi, boabe de mustar si marar. Daca aveam radacina de hrean puneam si din aia.
Borcanul meu a avut un galon. Am pregatit acolo castravetii si am turnat apa. Apoi am golit apa intr-o oala si am adaugat 3.5 linguri de sare (datorita marimii borcanului, nu cantitatii de lichid).
Eu zic c-au iesit gustosi. Poate sare cineva cu vreo reteta mai fancy.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Bic, good luck sa gasesti ceea ce cauti in trei capitole cu tot felul de gemuri, muraturi si alte cele.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chiccutza/chiccutza.jpg)
chiccutza spune:
KECHUP
-5 kg rosii,50 gr sare,piper,2 cepe,2 cuisoare,1 pahar de vin,1 pahar de otet,250 gr zahar,conservant,2 ling ulei.
-rosiile se dau prin separator
-se pun la fiert cu ceapa tocata,sarea,vinul si otetul si se fierb 20 min,amestecand des
-se dau din nou prin separator si se pun pe foc cu zaharul,piperul si cuisoarele
-se fierb pana sosul ajunge la consistenta dorita
-se lasa sa se raceasca bine,se adauga conservantul,se pune in sticle si se acopera cu ulei.se inchid ermetic.
o alternativa a conservantului este sterilizarea in cuptor.
MAMA DE FEDE SI DANI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
witeflower spune:
CASTRAVETI "SARAMURATI" (nu murati...)
adica fara otet - pt cei care vor muraturi delicioase, dar nu prea acre (reteta am preluat-o de la socrul meu...)
1. Pui castravetii in borcane, cu cimbru, hrean, frunze de telina, boabe de piper si mustar, foi de dafin.
2. Torni peste castraveti apa (de la izvor, dupa reteta originala, dar cred ca merge si cu apa plata; numai sa nu fie de la robinet).
3. Golesti apa din borcane intr-un vas - in fct de cata apa a rezultat, pui 2 lg de sare fara iod la 1 l de apa. Amesteci pana se dizolva.
4. Torni apa inapoi peste castraveti. Gata.
Indicatia lui socru-meu e sa pui castravetii - nu in borcane, ci in bidoane de apa plata - el asa ii pune, ceea ce-l ajuta mult si cand ii transporta de la tara pana acasa. La momentul consumului, taie partea de sus a bidonului
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ML/ML.jpg)
ML spune:
Imi poate da cineva un sfat despre gogonele?
Nu vreau neaparat sa pun gogonele, dar mi s-a rupt azi o creanga cu mai multe rosii inca verzi. Sunt mari cam cat pumnul meu (un pumn mai slabanog, asa...) si verzi, dar nu foarte, ba una e cam ca o rosie rozulie.
Ce spuneti (n-am facut niciodata gogonele), sa le pun sau este prea tarziu? Sa o arunc si pe cea rozulie in borcan?
Take joy! (poze)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
principe spune:
Ei, uite ca eram cu ochii pe tine sa vad ce mai ai in gradinaMie imi plac mai mult gogonelele parguite,nu tin mult conservate ca se inmoaie mai repede ca cele verzi.
eu pun la 1 litru de apa 3 linguri de sare,apoi in apa poti pune cozi de marar,seminte de mustar,o ceapa taiata pe jumate(pe care o scoti dupa cateva zile)dafin,boabe de piper negru,cativa catei de usturoi.
tot din rosii verzi poti face si mancarica(asta daca ti se mai rup crengi si rosiile inca nu-s bune de muraturi).
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
ML, sudistii mai fac si fried green tomatoes.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorellay/lorellay.jpg)
lorellay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J ML, sudistii mai fac si fried green tomatoes. ![]() The best thing you can do for your children is to love your wife. |
Adica?
Sorana
![](zana.gif)
![](gravida.gif)
![](hagi.gif)
Where there's a will there's a way!
![](foto.gif)
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)