Muraturi, dulceturi, conserve de tot felul! (3)
Raspunsuri - Pagina 2
 
  
 
  
  
   Androix spune:
Androix spune:
  Eu as fi zis ca sunt la fel cu castravetii murati, dovleceii adica. Nu de alta dar pepene nu am mancat.
 Eu as fi zis ca sunt la fel cu castravetii murati, dovleceii adica. Nu de alta dar pepene nu am mancat.
300 de kilograme de petale?  
 
Tocmai am oprit focul la o dulceata de capsuni dar mi se pare ca nu e totusi legata cum trebuie desi a scazut considerabil. Mai am cantitate inca pe-atat ca nu-mi incapeau toate in cratita pe care o am si ma gandesc sa nu mai leg zaharul cu apa ci sa pun zaharul direct peste ele si sa le pun la foc. Voi ce ziceti? Credeti c-o sa se lege mai bine? Si atunci n-o sa mai zic ca e dulceata nu? e gem, sau cum, care e diferenta?
Andreea mama de Filip si Georgia

 
  
 
  
  
   lorellay spune:
lorellay spune:
 Violeta eu castarvetii ii pun cu pikant fix..cum scrie acolo..pe plic.Si tin perfect.
Da mai cum 300 kg de petale?
Sorana 
 17+ si
17+ si  Codrin 3 ani
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
 
 
  
 
  
  
   lorellay spune:
lorellay spune:
 Androix..diferenta dintre dulceata si gem..la dulceata fructele sunt bucati-bucatele..la gem e pasta...
AI probat cat e de legat?Adica sa pui cativa stropi pe o farfurie si asa vezi cat e de legat?Eu tot cu gel fix..si dulceata si se leaga perfect...
Sorana 
 17+ si
17+ si  Codrin 3 ani
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
 
 
  
 
  
  
   Androix spune:
Androix spune:
 am probat si de-asta ziceam ca nu parea foarte in regula. Nu mai conteaza, sunt deja date la borcan nu le mai fac nimic am fiert la ele pana am inebunit. Ins chimb de azi dimineata, ce zic eu de azi noapte, mesteresc la o dulceata de visine. Multa, 4 ore am curatat. Nush ce tot am, 3 ani nu fac nik si pe urma brusc uit ce mult e de munca si iar incep si nu ma mai pot opri. Astept zilele astea sa merg in piata dupa zmeura. O fi aparut?
Andreea mama de Filip si Georgia
 
 
  
 
  
  
   lorellay spune:
lorellay spune:
 Am desfacut dovleceii murati...sunt "beeeton"..ii recomand ...
Abea astept sa mai pun, ca am pus doar 2 borcane..sa vad cum sunt...Da aseara am desfacut unul..si pana la urma s-au mancat amandoua....sunt bestiali...
Sorana 
 18+ si
18+ si  Codrin 3 ani
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
 
 
  
 
  
  
   april spune:
april spune:
 Aseara am terminat dulceata de coacaze negre. A iesit o minunatie. 
Nu am pun nimic pt conservare. Niciodata nu pun la dulceturi. Doar ca nu le capacest decat a doua zi dupa ce formeaza o crusta.
 
 
  
 
  
  
   Mercedes spune:
Mercedes spune:
april- nu mi spui cum ai facut dulceata de coacaze ma refer si la cantitati? stii cumva si cum se face siropul?

 
  
 
  
  
   april spune:
april spune:
quote:
Originally posted by Mercedes
april- nu mi spui cum ai facut dulceata de coacaze ma refer si la cantitati? stii cumva si cum se face siropul?
draga mercedes, sirop nu stiu sa fac pt ca nu se trece la noi.
dulceata e asa: am curatat de codite coacazele, le-am spalat bine si le-am adaugat zahar, cca 700-800 gr. la kg de coacaze. le-am lasat pana a doua zi cand le-am pus la fiert. Am adaugat si 1 cana de apa, coacazele nelasand zeama multa ca alte fructe. Le-am fiert pana au ajuns la consistenta de legare. Le-am pus in borcane fierbinti si le-am lasat necapacite pana a doua zi sa se formeze o crusta.
Din coacaze rosii de obicei fac peltea: zdrobesc bine coacazele, pun apa peste ele cat sa le acopere, le fierb bine si le strecor prin sita. Apoi, la fiecare litru de lichid strecurat adaug 700-800 gr zahar si le fierb pana se leaga. Puse in borcane fierbinti si lasate necapacite pana a ddoua zi se face ca o gelatina.
Nu pun niciun fel de conservant! Secretul sa stea bine pe iarna si chiar mai multi ani e sa nu capacesti borcanele in ziua cand pui dulceata in ele, ci a doua zi.
 

 
  
 
  
  
   april spune:
april spune:
quote:
Originally posted by Mercedes
april-multumesc frumos. De pe o zi pe alta cu zahar le ai lasat in frigider nu?
nu in frigider, in bucatarie si am amestecat din cand in cand zaharul cu coacazele

