Primul copil a implinit 2 ani pe 28 mai, deci aici mi se termina primul concediu postnatal. Al doilea copil e nascut pe 21 aprilie, dar cele 42 de zile obligatorii se termina pe 1 iunie. Intre 29 mai si 1 iunie am luat concediu medical de la med de fam, mi-au facut angajarea au inregistrat acest concediu si iar suspendarea incep cu 2 iunie. Dupa asta au aflat ca nu trebuia asa, si ca trebuie pur si simplu continuata suspendarea contractului inca 2 ani pe baza unei cereri pe care eu o fac si prin care solicit suspendarea. Dupa muuuulte telefoane am aflat asta.Si primele acte trebuie anulate. Nu ne-au spus pe baza carei litere din lege, cred ca se continua suspendarea incepand cu 29 mai, nu? Ai ideee daca in lege exista vreun articol ceva care sa ne ajute? Deja au trecut doua sapt de cand treb despuse actele si noi inca bajbaim. Multumesc frumos.
Eu cred ca s-a procedat corect. In perioada 29.05.2008-01.06.2008 adica 4 zile pe baza concediului medical se calculeaza postnatal. Incepand cu 02.06.2008 se continu cu CIC2. Baza legala este aceeasi ca si pt primul copil.OG 148 pt CIC si OG 158 pt postnatal. Ambele sunt pe pagina legislativa
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa