Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 14
CamiM spune:
salut livada!!
cam slaba activitatea pe aici desi sunt convinsa ca multi copacei mai arunca macar ocazional un oki.. poate ar trebuie sa declansam operatiunea "chemarea la apel" sau cam asa ceva si sa asteptam vesti si macar cate o poza noua cu toate ciresele..![]()
Virgi e ok aici desi sa stii ca zapada n-am mai vazut nici eu de cand ne-am mutat in sud. A!! ba mint anul asta pe 1 ianuarie am vazut exact 3 minute de ninsoare dupa care gata.
Si eu abia astept sa mergem in Romania, familiile ne-au pus deja in vedere ca la vara nu mai accepta scuze..![]()
Cu scoala mi se pare un lucru bun ca investesc in educatie coreenii dar parca e cam exagerat sa stea atat..hmm.. parerea mea.
Miki super pozele noi, ati fost la zoo si la gradina botanica? Ce a patit Marc la nasuc.. era asa simpatic cu juliturile alea.. parca ma vedeam pe mine cand eram copil, tot timpul cu "semne de buna purtare" cum le ziceau ai mei.![]()
Arabela super ideile de jocuri. Le studiez si aplicam si noi ca si asa nu stiu ce sa mai fac nou cu Soficu. Multumim
.
revin ca ma cheama Sabina la apel.
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
mikiion spune:
Cami nasuc= gradinita...Cica a cazut, a se citi impins de cineva.
Apoi saptamana asta l-am luat cu cucui pe frunte si julit tot la genunchi. Nu prea indraznesc sa ma plang, ca si al meu nu e usa de biserica. Am fost sambata in parc( nu mai fusesem de mult, ca am avut vremea cam urata, in fiecare seara ploua cand veneam de la servici)si l-am vazut in actiune. Am primit si o lopata de nisip pe cap
. Apoi stai si-l pune la colt( a se citi pe banca) facut teorie....
Plus ca al meu e mare , inalt, dar mintea e tot ca a unuia de 2 ani si doua luni. Insa impinge ca unul de 4 ani.....
Iar aseara la baie m-am prins de unde invatase el sa puna in cap...
Pai de la tatic, care il supravegheaza la baie. Vine cu o sticluta de danonino( iaurt de baut) si ii punea taticului in cap apa, apoi taticul ii punea lui si apoi se distrau tare amandoi......Of taticii astia....
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
mikiion spune:
Cami , lamureste-ma pe privat care e adresa ta actuala. Ca nu am inteles nimic din mesajul tau. E cea de gmail?
Ca vroiam sa-ti cer din nou linkul pt. poze. ca cel vechi nu mai merge .
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
Virsta Marc
CamiM spune:
Miki ti-am trimis mail.
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
virgi spune:
Salutare ciresici!
Gata, pus copil la nani. Ma doare gatul de dimineata. I-am cumparat niste Cd-uri cu muzica, si le-am cantat impreuna. II plac ca sunt scurte si le retine repede.
1.Hello
Hello, Hello
Hello. How are you?
I'm fine. I'm fine
I hope that you are,too. ( Repeat)
2. Peaches, Apples and Pears
Peaches, apples and pears,peaches, apples and pears
What do you want? I want an apple, peaches and pears. ( Repeat)
3. Good Night
Good night daddy, Good night mom.
Good night baby. It's time to go to bed.
Si avem vreo 60 de cantecele de marimea asta. Din Romania i-am luat 6 CD-uri - Cutiuta Muzicala. Asculta mai toata ziua muzica.
Ieri mi-a cantat:
"Soarele e galben
Verde este frunza
Cerul e albastru
Rosu........( ea stie, eu am uitat
)
Totul e culoare."
Eu l-am invatat de la ea. Nu stiu daca-i corect.
Arabela - multumim pentru joculete. Eu ii cant, ii citesc, ii vorbesc, ii explic, insa cand ma pune la jucat, cade cerul pe mine. De asta, astept, sa incepa gradi mai repede
.
O sa incerc sa punem si noi ceva in practica.
Mihaela - ai fost tare haioasa cu " mi-a interzis mama sa mai vin in tara". Am ras cu lacrimi.
E intr-adevar obositor drumul, insa anul asta ne-a fost tare bine in Romania. Doar pentru vacanta e bine acolo. Insa, s-a vazut clar ca eram venita cu pluta. M-au certat toti, pana si femeia de la gogoserie. Eram in bucuresti si-mi zice sotul, "stai si tu la rand aici si i-ami ceva cu branza dulce". Zis si facut. Ajung la rand, intreb, ce are cu branza dulce. Imi spune aia cu o viteza vreo 3 denumiri, nu retin nimic, si o rog..sa-mi repete
si eventual sa-mi arate, ce si cum. Pana aici mi-a fost. M-a luat la trei pazeste, ca ce ea are timp de pierdut cu mine, sa zic mai repede de vreau.
. M-am intors dezamagita si fara placinte.
Eram la mare la Olimp, H Amfiteatru. Ii comand Luanei ceva de la room service. Vine papa, si-mi zice chelnerul sa pun mancarea in "ceva", ca lui ii trebuie farfuria pe motiv ca schimba tura. ii zic, " imi pare rau, dar nu pot sa v-o dau, chiar nu am in ce sa pun", dar il asigur pe om ca-l sun imediat ce termina copilul de mancat. Ce-i drept, a durat putin si n-a mai raspuns nimeni la tel. Dimineata, coboram la micul dejun, si vine una la mine, cu figura de hitlerista. " N-ati adus tacamurile, doamana". M-am speriat. Am zis gata, pana aici mi-a fost. Am lasat tot, am plecat in camera, am spalat farfuria si m-am conformat. Era imposibil sa-i explic acelei femei ce inseamna "room service". Mi-am dat seama ca-i mai bine sa faci ca ei, altfel finalizezi cu scandal, si eu eram totusi in concediu.![]()
Nici un restul Europei, nu-i foarte diferit de Romania. In Londra am stat la un hotel destul de scumput (165 GBP)/noapte. Insa, personalul, era format din romani, rusi, bulgari etc. Servicii de tot rasul. In Paris, am nimerit ceva mai bine, insa stilul lor rece m-a cam dezgustat. Asia are ceva aparte. Indiferent unde te duci, toata lumea iti zambeste, toata lumea te ajuta. "Clientul nostru, stapanul nostru". Incepand cu plecaciunea pana la pamant si pana la uitmul detaliu, esti tratat frumos, indiferent unde intri, indiferent daca ai treaba acolo sau nu. Odata trecut prin fata lui, un zambet si-o plecaciune tot primesti, fie ca esti in market, fie ca esti in hotel sau la banca.
Sunt greu de inteles social( eu una nu pot sa-i inteleg in multe privinte), insa sunt muncitori. "No change, no future".
Ca o concluzie, o fi europa mai civilizata, insa daca mi-ar spune unul acum sa ma mut in Anglia de ex. l-as refuza categoric. Frumos oras , nimic de spus, dar n-as putea trai acolo, aglomerat, periculos. Mie una, mi-a fost frica. Incercam pe cat posibil sa ajungem in hotel inainte de lasarea serii.
So ,vom bantui prin Asia cat va fi posibil, iar apoi vom reveni in Romania. Pana atunci, vom veni in vizita cat de des vom avea ocazia. Pana la sfarsitul anului, preconizam 2 drumuri acasa.
virgi spune:
Si eu obisnuiam s-o cert pe Luana cand lovea sau impingea un copil. Insa, am decis sa n-o mai fac. Ii spun foarte calm si scurt " nu e frumos ce-ai facut" si inchei discutia. Si ea sufera cand i se ia din mana sau cand este impinsa si am observat ca celelalte mamici nu sar pe ei cu gura. So, doar o atentionez, n-o mai cert.
Scuzati desparirea lui "ia-mi" din mesajul anterior.
Dar nu mai schimb.![]()
virgi spune:
Cami- ohooo 3 min.
Bun si atat. Sincer, nu plang numai dupa zapada, mi-e dor de sarbatorile din copilarie. Mi-e dor de-un Craciun la munte, asa cum il faceam in tinerete. Nu pot sa-ti spun cata emotie am trait anul asta cand am ajuns in Costinesti. Parca ieri mergeam cu gasca acolo, Doamne ce ani!!!! Se observa ca am imbatranit.![]()
La mare anul asta, hotelul avea camere modernizate si ne. Diferenta era de cateva sute, nesemnificativa. Am tinut musai sa luam camera la nemodernizate. Sa fie la fel ca anii din urma. Aceleasi conditii ca inainte de '89 la perla litoralului romanesc. Nu stiu de ce, dar mi-a placut totul, de asta n-am comentat la faza cu room service![]()
In jur erau hoteluri cu program la apa calda, afisat la receptie
.
Daca mai megem la anul, eu tot acolo vreau sa stau.
mikiion spune:
Virgieu cand ma gandeam sa vii mai spre occident nu ma refeream sa te muti chiar in marile centre urbane. Eu am ajuns la concluzia ca viata e mult mai simpla ori la perifierie ori in orasele satelit pe langa marile orase. Lumea normala asa locuieste, si ajunge , poate, o data pe an in centru in zona turistica. Nu cred ca poti sa iti dai seama de cum e o societate dupa centrul capitalei. Daca ar fi asa, pai toata lumea traieste in Bucuresti ca pe Lipscani sau la Romana?
Mie din Europa, nu mi-a placut absolut deloc Italia. Pt. ca nu am vazut decat Roma, locuind mai la periferia orasului. Eu faceam niste schimburi de profesori, deci intram si la ei in casa, vedeam altfel societatea localnica. Insa sunt in continuare indragostita de Danemarca, unde in afara de capitala am fost si in provincie. Iar inSpania, Madrid, n-as locui , dar am vazut doar centru. In schimb nordul Spaniei era superb, viata superba linistita.
Eu vad acum zonele din perspectiva cresterii unui copil. A apropierii de toate serviciile, activitati pt. copii, parcuri. Si aici doar nu stau in centru. E chiar periculos. Chiar stau mai la periferie( aici cartierele periferice sunt mai safe si mai luxoase decat cele din centru, invers decat la noi), din momentul din care ies din casa si pana in centru fac cu mijloacele de transport in comun cam o ora. Iar pana la universitate o ora jumate. Si asta e pt. ca vreau sa stau intr-o zona linistita, fara cladiri inalte, si unde pot sa in seara singura fara probleme. Circulatie auto e foarte putina multe parcuri. Mamei i se parea cam pustiu unde stau eu, dar mie imi place
. Dar n-as putea locui in cartierele centrale aglomerate. Mai ales de cand il am pe Marc. Iar daca ajungem sa ne cumparam propia casa, cred ca vom merge si mai la periferie, in oraselel satelit ale Montrealului, ca acolo sunt si mai ieftine. Insa asta nu inseamna ca nu ai toate beneficiile unui oras. Sunt foarte bine organizati. Poate viata culturala e mai saraca, dar sa ajungi in orasul mare nu e chiar dificil.
Virsta Marc
mikiion spune:
A!!! Si ai Australia la doi pasi. Uneori ne gandeam sa plecamacolo, cand o sa ne saturam de frigl de pe aici. Sau in Spania, cand vom fi la pensie....
Virsta Marc
carminabulina spune:
Buna seara!
Dupa atata timp nici nu stiu cum sa-mi incep mesajul dar este mai putin important asta. Nu am mai intrat pe aici din ...superstitie sa zicem, dar acum ca sunt acasa si am nascut mi-au pierit si temerile. Mi-a fost greu, aproape insuportabil de trait dupa cele 2 pierderi de sarcina iar pe 24 decembrie cand am aflat ca sunt din nou insarcinata nu stiam ce sa fac, sa ma bucur sau sa ma tem. Evident am trait ambele senzatii si a fost cumplit ca aproape nici nu m-am bucurat de perioada de sarcina, de-abia asteptam sa nasc. Si am nascut-o pe Irina si sunt fericita.
Andreea multumesc frumos ca ai facut pe mesagerul vestilor bune
, pup si celelalte mamici atatea cate ati mai ramas pe aici...din pacate foarte putine.
Am vazut ca multe ciresele au deja un fratior sau o surioara. Sa va traisca si sa fie sanatosi!
Cami, Miki, Arabela,
.
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008