Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (57)
Raspunsuri - Pagina 15
miri_mik spune:
stiam c-am uitat ceva..
alinatudor, sa va bucurati de casuta! si s-o umpli de flori si de rasete de bebe!
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
aweya spune:
LA MULTI ANI IRINOUKA!
SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE SI TOATE DORINTELE SA TI SE INDEPLINEASCA!
LauraD sa-ti traiasca micuta crestina, ma bucur sa ai revenit printre noi. Suna bine chestia cu dat statul in judecata pt cei 6 mil.
Alinaatudor felicitari pentru casuta, s-o stapaniti sanatosi!
Ceska ma bucur ca esti intr-o dispozitie mai buna, vei vedea ca se rezolva totul, ai incredere!
Theli zic si eu ca si celelalte mamici ca nu este cazul s-o trezesti pe bebelina ca sa manance, dar fa cum crezi tu ca-i mai bine. Va pup!
Noi am inceput sa gustam suculete de fructe si ne place, e tare haios cum deschide gurita sau cum le impinge cu limbuta afara. Am mai pus cateva poze pentru cine vrea sa ne vada :). Pupam toti clopoteii si pe mamicile lor.
Nicole-mamica si Mihai Alexandru (26.01.2008)
www.flickr.com/photos/25114008@N06/" target="_blank">poze Mihai
ceska777 spune:
Miri_mik, aweya mersi de urari.
Miri,
hm, mi-a dat de rumegat mesajul tau. Nu vreau sa il schimb! Vreau sa poata arata, scoate la suprafata sentimentele pt noi care sper/stiu ca zac undeva f adanc in el. pr ca e un om f bun si nu se poate sa il dea peste cap nasterea fiului lui, cu toate grijile pe care le vom avea de acum inainte. Vor fi in mod cert macar tot pe atatea momente de fericire. Si grijile le vom imparti, mai sunt si eu pe aici..... in fine e mai complicat de explicat chiar tot, contextul etc. Dar va multumesc ca imi sunteti alaturi.
Mitsu,
zici ca scriu frumos? Azi dim am uitat sa povestesc cum "aproape" ( la milimetru) am salvat un picaj in cap al lui Benji din pat. ieri dupa masa a dormit uimitor de mult de la 18:15 la 20:15 deja credeam ca vrea sa doarma pana dimineata afara in carucior pe terasa. S-a trezit, papat schimbat pijamale, sac de dormit deja pe la 22:00 speram sa il ia iar cu somn. Da de unde, ne giugiulim noi prin patul nostru si deaodata face bac si vomita tot! Fain , dezbraca sac de dormit noroc ca am sarit rrepede si nu a trebuit schimbata si pijamaua sau body-ul. Dar ca sa verific astea, il asez in plapuma noastra impaturita la capul patului si cu o mana aproape deasupra lui ma intind spre intrerupator sa aprind lumina, era doar lampa de veghe aprinsa. In chiar acel moment dl Benji se ridica singur in fund isi pierde echilibrul se lasa in dr si aluneca cu capul in jos din pat. In secunda aia l-am prins si rasucit cumva in aer -ceva de genul unei aterizari rasucite in surub al gimnastelor de la paralele. important e ca nu a cazut in cap!!!! Era insa pe traiectoria unei reusite cazaturi in cap! Era oricum moale pe jos un covor f gros, cret si pufos dar..... Oricum nu a plans nu a tipat nici macar pst! nu a zis. Revine sotul in camera si ii povestesc: ce credeti ca zice? "Ei pai asa era sa imi scape si mie de cateva ori de pe canapeaua de acasa!!!!!" Sa mor! De ce nu mi-ai zis? -Ca sa nu te sperii?!!! L-am pus sa jure ca nu a ajuns copilul la sol si ca daca se imtampla cumva sa imi zica sa stim ce e de facut! UF!!!!!!! Cand citisem patanile voastre imi promisesem ca mie nu mi se va intampla!!!!! Si uite! A fost doar o tentativa de contactcu solul dar m-a speriat ca lumea!
LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 5 LUNI (23.12.2007)
Filmulete!!!
http://www.youtube.com/watch?v=I9mc8EEY2yk
Poze NOI incepand de aici...
http://good-times.webshots.com/photo/2605877940102658297CCRSyN
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Mitsu-bishu spune:
Bine, Ceska, recunosc ca nu m-am gandit la treburi d'astea aiurea cand ti-am spus sa scrii orice, ca scrii frumos! Poor Benji, ce era sa mai cada in capsorul lui rotund si dragalas! Sa aveti grija de el, daaa?
Am mai pus si eu cateva poze, tot la 4 lunite +, desi ieri am facut 5 lunite, numai ca pozele sunt ceva mai vechi... Sper sa va placa, desi nu's cine stie ce...
Lavi, de baby Conrad
Filmuletse + POZE STUDIO & BOTEZ
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!
www.youtube.com/profile_videos?user=lavibebe" target="_blank">Clipeli
NOU!
rodicamarza spune:
quote:
Originally posted by emabucuresti
Rodica colici?cate luni are bebelusa ta?pune si tu la semnatura data nasterii ei.Eu i-am dat tot ce ai scris tu acolo plus Gripe Water.Asta i l-am dat ultimul si acuma ori o fi bun, ori incepusera sa-i treaca caci se marise, cert e ca la scurt timp dupa, n-a mai avut colici.
Credeti ca pot pune filmulete pe flickr ?Ar fi super, o sa incer dar parca nu am vazut la nimeni filme pe flickr.
LauraD pupici!
Fetelor in afara de branzica facuta in casa, ce alta branzica vom putea da bebelusilor?Eu sunt cam afoana cu bucataria, o sa imi cam prind urechile in complicatul proces al branzaritului.Branza slaba de vaci de la Milli de ex, de care mananc eu, nu este buna pentru ei.Sau de la ce varsta poate fi data asta?
Ema cu bebe Milan(07.02.2008)
http://www.flickr.com/photos/25353433@N07/
se poate si colici la mai 6 luni?e drept ca a avut colici multa vreme dar am crezut ca am terminat
paula mica
rodicamarza spune:
quote:
Originally posted by ceska777
Neata,
afara ploua ca in noiembrie, e frig. Soacra si tati dorm inca! Restul lumii la scoli si la munca! Soacra e putin racita, noi deja avem mucii-asa ca ramanem pe metereze, nu fugim inca acasa pana nu e "formatat" ca lumea sotul. Va multumesc de gandurile bune tuturor: mitsu, anca.b, ginette, ema, ellenuta!
IRINOUKA; LA MULTI ANI!
Benji e in maxi cosi cu mine la sotul soacrei in birou, acuma l-am luat in brate si e f atent la zgomotul facut de tastatura. Auzisem ca functioneaza la unii clopotei cu efect de calmant "in padurea cu alune". Ei, la noi are efect "un elefant, se legana..." il calmeaza repede de tot. Cel mai nasol sambata am iesit sa ne plimbam la pragurile Rinului si incepe B sa urle. Il poarta in brate sotul, sotul soacrei-nimic. Il iau eu si incep sa cant cantecelul.S-a calmat instant! Toti au holbat ochii.Pana la masini am ajuns rupta, copil de 8 kile cam un km purtat de mine cantand! Acasa a inceput tati sa invete textul sa aplice si el metoda. Gata l-am depus iar in scoica ca incepea sa tasteze si el pe aici....
Azi avem la urmatoarea masa numai banane+para+gris, cica ne strica stomacul borcanelele, deci facem 1-2 zile pauza numai ca nu vreau sa renunt la "lingurit" abia ce invata sa pape din lingurita. Acuma am o intrebare: bebeii vostri au invatat repede cum e cu lingurita? Benji scoate limba afara si asa mereu impinge 1/2 din continutul linguritei afara . Am mai obs de ex ceva: la noi sub limba chiar in fata e o pielita f subtire care tine cumva limba (pricepe cineva descrierea?) Ei bine B are cumva o gaurica acolo unde ar trebui sa fie pielita asta. Sa fie asta o problema ca nu foloseste corect limba? Sau e normal??? Pe 23 avem U5 control standard si o sa ii fac pediatrului capul patrat cu toate intrebarile si temerile/supozitiile mele! Ma gandeam chiar aseara daca NU e deplasat o radiografie sa stiu sigur ca vin dintii (daca s-or vedea cumva in gingii) si sa ma linistesc ca ma turbeaza urlatul asta. Plus ca nu ii face bine el deja e ragusit de la mucii pe care ii inghite desi facem tratament nu s-a ameliorat inca....
Si inca ceva: de vreo sapt facem si de 2-3 ori kk pe zi unde inainte un pampers plin era de ajuns. Sa fie de la diversificare??????
Gata, ca am umplut o pagina. Se vede ca am revenit, nu? Ce ochi o face soacra daca ma vede cu copilu la comp asa de dimineata (10:20)....
LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 5 LUNI (23.12.2007)
Filmulete!!!
http://www.youtube.com/watch?v=I9mc8EEY2yk
Poze NOI incepand de aici...
http://good-times.webshots.com/photo/2605877940102658297CCRSyN
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
CESKA parca mi-ai descris zi dupa zi programul cu urlat impinsul linguritei cu limba tot-tot.bubulina mea se calmeaza cu "un motan cat un pisoi" chiar functioneaza si socrela mea a ramas muta cind a luat biberonul in momentul care am inceput sa-i cant
paula mica(26.12.2007)
irinouka spune:
buna, fetele!
va multumesc din inima pentru mesaje si urari si sper sa vi se intoarca insutit si sa ne bucuram toate de ce avem frumos pe lumea asta!
eu n-am cine stie ce noutati. in orice caz, nu niste noutati din acela-afara de bune. bine, nici neaparat rele nu-s...asta ca tocmai ziceam de bucuratul de ce-avem frumos. :-)))
noptile sunt, in continuare, dificile. saptamana asta parca se mai linistise treaba, rares se trezea de 3-4 ori si adormea la loc cu suzeta sau pus putin la san. asta-noapte insa a fost rau de tot, cu vreo 6 treziri. ma intreb daca i-o fi foame dar imi raspund ca nu cred, din moment ce ziua e ca o floare, mananca la 4-5 ore, se joaca, se plimba, nu prea plange. nu stiu. o avea vreo legatura sportul? am reinceput jogging-ul dar nu alerg mult, cam 2 km, adica in jur de 17 minute. parca ar exista o leatura. ieri am alergat dupa apoape sapt de chiul si iata de ce noapte am avut parte...
nici cresterea nu merge grozav. in primele 2 sapt ale lunii a patra s-a ales doar cu 50 g. astept bilantul de o luna inainte sa vb cu doctorul dar nu cred ca recupereaza cine stie ce.
dl sotz a venit d p c oclkauri dar azi nu are d ales, sta la munca pana dupa meci. cand ajunge el aks, eu vboi dormi. e cam lonely aniversarea asta dar e cu rares si e cea mai speciala. sori ca am fost cam aiurea in expr dar scriu cu o sg mana si judec cu juma' din creierul folosit.
va pupez!!!
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
rodicamarza spune:
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
ginnette, multam mult, daca dai de detalii, "rastoarna-le" aici, please!
anca.b, un pupic si pentru tine, ca te bucuri alaturi de noi! Da, am fost azi la medic si ii merge mai bine, cica.
Ven, o sa ma tin de antibiotic! Daca asa a zis si doctorita lui care e si alopat si homeopat, dar mai mult homeopat cu sufletul... Asa voi face! Si e aproape sigur ca dupa 7 zile de Augumentin scapam si de infectia urinara, in caz ca "se este". Cat despre Flixotide... Si eu am alergat ceva pana am gasit, la o farmacie 2NA, dar se gaseste si la DONA. In rest, celelalte lanturi nu am auzit sa aiba nebule. Si, da, e tare, mie mi s-a recomandat 10 zile, dar doc. homeopat a spus 2 - 3 ca are corticoizi si e naspaaaa! Adica... C. e putin rahitic, iar hidroc. nu face decat sa intarzie cresterea si sa scada densitatea osoasa. Bine, asta pe termen lung, dar nu vreau sa risc, a zis sa continuam cu Ventolinul 10 zile... A! Daca nu gasesti si nu gasesti F., da un semn si iti trimit eu! Si, last but not least, am vazut pozzzeee! Evident, cel mai mult imi plac alea 2 in care stau fratii veseli impreuna pe pat, dar si aia in care are puiul ochisorii umflati de atata somn, hihihi!
Lauraaaa_D, buna dimineata, soare! Da, ne-a fost dor de tine, de veselia ta! Esti ca o gura de aer proaspat, "te-am citit" pe nerasuflate! Da' poze de la botez nu ne pui?!
rodicamarza, pai sa stii ca biscuitii cu gluten se dau dupa 8 luni, din cauza de risc de celiachie, o alergie naspa care incepe cu dureri de burta, diaree, etc. ducand la deshidratare... Am citit mai multe despre asta, nu imi amintesc bine cum actioneaza glutenul, ideea era sa cauti biscuiti fara gluten daca vrei sa ii dai piticei pana la 8 luni... Dar, eu zic sa eviti biscuitii! Sunt o prostie la copiii asa de mici... Stiu ca medicii inca mai recomanda mar cu biscuit dar, fara suparare, asta se dadea pe vremea lui Ceasca sa ii tina copilului de foame, ca nu se gaseau atatea legume si fructe din belsug si nici atatea soiuri de cereale... De ce biscuiti? Adica, zic si eu, sa nu te superi acuma, dar daca stii ca au gluten, de ce nu incerci cu niste fulgi de orez, cu niste cereale mai ca lumea, pline de fibre si vitamine, fier, etc.?
Lavi, de baby Conrad
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!
NOU!
in rahatul asta de oras( scuze)nu gasesti nik sub 8 luni si cerealele burtica sanatoasa care le-am gasit nu le ia nicicum.si nu m-am suparat ca doar de-aia intreb nu?oricum nu-i mai dau ca am descoperit o metoda de a-i da pireutul.tot citesc si ma minunez de ce inventive sunteti voi mamicile de pe forum.dar m-ati ajutat deja asa de mult........nush care zicea sa pui copilul putin mai pe spate si sa-i impingi putin lingurita mai spre baza limbii.super merge.azi mi-a papat asa:06-150ml lapte in somn
10-pireu de mar,piersica si cirese plus laptic
14-supa de cartof+morcov+piept pui cu piureul
atata nu a papat de cand e
paula mica(26.12.2007)
rodicamarza spune:
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
Nu vreau sa par obsedata, dar daca cititi putin aici, o sa vedeti cat de periculos poate fi glutenul pentru bebelusi!
Lavi, de baby Conrad
Povestea nasterii
Ne facem mari!
NOU!
multumesc din suflet.dupa ce am citit garantat nu-i mai dau biscuiti
paula mica(26.12.2007)
Ven spune:
Buna ziulica!
Doua treburi vreau sa zic.
1. Rodica, Paula de cand e diversificata? Is eu tampita, sau ziceai parca de cateva zile, nu??
In cazul in care rasp. e da, nu papa cumva cam devreme carne? Si cirese? Alea SIGUR ii vor sa dureri de burtica la noapte, trust me.
2. Pt. ca omul cat traieste are de invatat (daca vrea), citindu-ma pe voi am hotarat sa scot biscuitii cu gluten, pe care i-am dat 2 zile, si i-a mancat tare bine (cu fructe). Ziceam ca are copilu' aproape 6 luni, dar cand am citit linkul de la Mitsu nu prea mi-a placut.
Plus ca am avut niste discutii cu Natalia la telefon, si ea a insistat de asemenea sa fac asta . Dupa 8-9 luni vom papa asadar gluten. Better safe than sorry.
AH, si mai povesteam cu Natalia ca teoriile cu diversificarea prin America si Canada zic mai nou ca sucurile/piureurile de fructe crude trebuiesc introduse muuuuuult mai tarziu, dupa cereale si legume fierte. Pentru ca sunt mult prea tari pt. stomacul lor obisnuit numai cu lapte. And it makes sense to me. Desi si eu am inceput cu piure de fructe. Acuma ma mai consolez cu ideea ca fructe ii dau de la borcanel (Hipp mostly) si alea is macar pasteurizate.
Pt. ca vad la al meu cum s-a schimbat la 180 grade de cand e diversificat. Partzuri la greeeeeuuuuu, colici seara (da, colici goraznice in cate o seara, cu urlete infioratoare de cate 1/2 h - 1 h!!!), treziri noaptea dese, papat noaptea, regurgitat etc. etc.
Dar toate dureaza pana se obisnuieste stomacelul mic cu toate cele...
Insa merita sa incercam sa ne informam si sa facem sa le fie lor mai usor, pui mici si nevinovati .