Arhitectura, proba eliminatorie DESEN

Arhitectura, proba eliminatorie DESEN | Autor: agness.mom

Link direct la acest mesaj

Buna din nou...am o maaare problema...de ce examenul la desen cand dai la arhitectura este eliminatoriu? am o cunostinta care are un talent iesit din comun (face desene la cladiri gen Empire State Building in cel mai mic detaliu...daca n-ar fi facut in creion ai putea jura ca este o fotografie alb-negru) si totusi a picat examenul..pentru ce este aceasta proba eliminatorie...oricum nu se mai folosesc "schitele", avem autocad, katia, nemetzchek etc...aveti vreo idee? pentru ca eu nu-i vad logica...poate daca sunteti studenti pe acolo, sunteti atat de draguti/te sa ma lamuriti si pe mine?
multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

O vorba cu talc spune ca in subsolul oricarei banci, departe de ochii lumii si de monitoarele calculatoarelor, stau niste contopisti care verifica cu creionul pe hartie toate operatiunile bancare.
Arhitectura fara desen tehnic este precum contabilitatea fara aritmetica. Sau precum chirurgia fara anatomie.

PS. Un arhitect nu este un pictor. Empire State Building trebuie sa stea pe pamant, nu numai pe hartie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

De ce a picat examenul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agness.mom spune:

nu era vorba de desen tehnic...acela este indispensabil...era vorba de desen artistic, la mana libera...eu nu cred ca trebuie sa ai neaparat talent sa reprezinti o forma la mana libera atata timp cat exista atatea instrumente, nu neaparat electronice...
nu stiu de ce a picat examenul...cert este ca e total aiurea...in plus, am invatat pe pielea mea ca nu e nevoie neaparat de talent, practica este cea care te formeaza...oricum, multumesc de raspunsuri...poate va interveni cineva care a dat totusi examen pe acolo sa ne lamureasca si pe noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:



degeaba poti gati la un cuptor superperformant daca nu esti in stare sa faci un gratar in curtea din spate. :)

autocadul, arhicadul, toate programele pt desen, sau cele pt randari, iti sunt utile atunci cand deja stii ce vrei sa faci.dar proiectarea (pt ca in arhitectura asta e baza, proiectarea, nu designul interior, de ex) necesita si altceva. necesita abilitatea de a face schite si de a duce o schita la un nivel superior. si toate acestea se fac de mana. si cu cap :). nu desenezi un plan, il faci gata, apoi te apuci sa faci si fatadele, de ex. se lucreaza simultan. si pt asta ai nevoie de 'mana' si de cap. calculatorul vine un pic mai incolo, cand in mare totul e gata.

quote:
eu nu cred ca trebuie sa ai neaparat talent sa reprezinti o forma la mana libera atata timp cat exista atatea instrumente, nu neaparat electronice...

proba la desen nu vrea sa 'masoare' talentul, ci capacitatea de a gandi lucrurile in 3d. o constructie impecabila cu o valoratie saraca poate trece cu brio proba.

a, si ex cu EPS...prin desen liber nu se urmareste sa reproduci ceea ce vezi, ci sa intelegi ceea ce reproduci.


I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pe site-ul institutului de arhitectura Ion Mincu daca te uiti vei gasi exemple de probe de desen, cerinte-text si exemple de schite notate.

Mie mi s-au parut grele la nivel conceptual, la nivelul transpunerii cerintei text in ceva tridimensional nici nu am ajuns sa ma gandesc la executia de fatete si pot spune ca am facut desen tehnic o gramada in facultate. Nu degeaba pentru arhitectura pentru admitere te pregatesti doi, trei ani cel putin.



Andries

Mergi la inceput