Cat timp petrecem in bucatarie?
Raspunsuri - Pagina 2
ocebine spune:
Eu trisez ca ma ajuta mama cu mincare la copii.
Dimineata eu fac micul dejun pentru copii...ori omletica, ori french toast, ori pancakes (fac mai multe o data si congelez pe portii), mai scap citeodata daca imi cer oatmeal sau cereale. Noi stabilim de seara ce vor de dimineata ca sa nu avem surprize.
Mama le da la prinz de mincare si nu gatim in fiecare zi. Gatim la 3 zile mai multe feluri si reincalzim, adaugam o salata si fruct.
In weekend gatesc eu iar acum vara e mai simplu ca ies afara la gratar, mincam mult mai usor, foarte multe salate, legume, etc.
Nu imi ia mult timp, pentru pe de o parte ii cooptez si pe copii (ai mei sint mai mari)...si pe de alta parte, pe masura ce gatesc, curat...nu le las la sfirsit ca altfel e un morman de vase (in plus masina de spalat vase e o minune). Ma ajuta si sotul la curatenie si la prep work foarte mult.
Nu mincam nimic congelat, nimic din cutie, nimic semipreparat.
Cu cit faci mai des, cu atit devii mai rapida...mie imi place sa bucataresc (nu imi place sa curat)...am stat mult pe linga mama care este o desavirsita gospodina (ea reuseste sa le faca pe toate de 2 ori mai bine ca bine)...dar s-a prins ceva-ceva si de mine.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
alison spune:
in general,incerc sa nu petrec mult timp in bucatarie.imi place uneori sa bucataresc,experimentez ,ma apuca repede plictisul si incerc sa maninc si sanatos...pt. copil am nevoie de mincare proaspata,asa ca pt. el sacrific cel mai mult timp cu gatitul.dar nu stau zilnic in bucatarie si nu mai mult de 2 ore pt. macar 3 feluri si nu stat continuu ci doar verficat cind si cind...iar sotul curata dupa tornada pe care o creez eu...eu mai rar,cind e musai!
alison,mami de simon
poze
maru spune:
daca s-ar inventa ceva care sa gateasca la comanda verbala, mama ce bine ar fi...
pana atunci:
duminica fac o ciorba care tine pana joi ( numai sotul si copilul mananca acasa, eu mananc in campus, iar seara evit cat pot de mult sa mananc)
la fel, un felul 2 pentru 2-3 zile
miercuri mai fac un felul 2
dimineata si Andrei si tats-u isi fac singuri micul dejun (cereale cu lapte)
seara Andrei isi pregateste singur, asta in caz ca nu facem o prajiturica sau niste macaroane cu branza. Victor mananca pe cat posibil fructe seara, sau isi face un sandvis (in caz ca n-am facut ceva bun, si Andrei e multumit tot cu cereale cu lapte, dupa care e topit)
revin sa spun ca de mare ajutor imi e robotul care marunteste legumele pentru ciorba (pre-gatitul) si sotul care deobicei curata potopul lasat de mine
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Mindy spune:
Merci mult de raspunsuri fetelor.
Aseara m-am enervat si am facut o supa care sa ma tina pe 4 zile (ce noroc ca sotul nu e pretentios) si felul doi pt doua zile.
La fetita (1,5) o sa ii mai incropesc mincari rapide si cit mai simple.
Vreau sa imi iau si un robot dinacela care marunteste cum zice Maru, sa termin cit mai repede cu taiatul legumelor.
Si masina de spalat vase ajuta ca doar le umezesc un pic si le pun acolo, dar la vase mari tot am de curatat sau chiuveta, blat, plita, maturat, spalat pe jos (mereu cade ceva lipicios pe jos).
Toate produsele de uz casnic in bucataria mea sint din inox dinacela mai greu de intretinut. Noroc ca nu sint f obsedata de curatenie ca daca mai stau sa le frec si pe alea non stop ma mut definitiv in bucatarie :)
Ce noroc pe cele care mai aveti o mama in preajma sau un sot care sa mai curete, al meu da repede bir cu fugitii si zice ca sta cu fata sau ii face baita asa ca tot mie imi revine toata munca in zona bucatarie.
Ce bine ar fi sa fie ca si pe food chanel, sa le am toate pregatite si doar sa le arunc in oala cu un zimbet pina la urechi, iar la curatat ca si in reclame sa folosesc produsul minune care face totul singur, tu doar o simpla atingere de burete. Ce simplu prezinta astia situatia :)
danyce spune:
La mine e simplu. Eu vin si pap ce face sotul (ca el ajunge primul si pitica tre' sa pape, incarc masina de spalat vase si sprayez aragazul cu spray special pt inox, am o ustensila cu spray cu care curat in 2 minute gresia si-am terminat:)).
In weekend e randul meu sa gatesc ceva mai elaborat (in cursul sapt sotul utilizeaza zilnic fie oala cu presiune, fie wokul) si o fac cu placere si doar daca suntem pe acasa in weekend. Cred ca saptamanal stau maxim 3 ore in bucatarie.
Si da, traiasca robotul de maruntit, mixerul Braun turbo cu care fac maioneza in 2 minute maxim sau piureuri, toc ceapa, usturoiul in cateva secunde, traiasca masina de spalat vase, oala cu presiune (ia incercati o reteta universala de friptura in oala asta, cele care o aveti: se pune o bucate de carne/pulpa de vitel/miel/purcel/sau un pui taiat in bucati la calit pe toate partile +3-4 catei de usturoi +2-3 cepe mijlocii, condimente gen sare, piper, coriandru/busuioc/oregano+ jumate de litru de vin + 400ml suc de rosii+200ml apa). Puneti friptura pe foc (oala trebuie sa aiba capacul inchis bine) si dupa ce oala incepe sa suiere, dati focul la nivel mic si lasati 30-45 oala pe foc (30 min carnea de pui si de vitel tanar/miel tanar, 40 min carnea de porc, 45 min carnea de miel/oaie/vita. Combinati mielul, purcelul cu vin rosu, puiul puteti sa-l combinati cu ambele soiuri (cu vin alb iese "pollo cacciatore", iar cu vin rosu "coq au vin" mai ales daca adaugati si niste ciupercute + 2-3 lgt de amidon), vitelul cu vin alb (mai ales felii de pulpa = iese ossobuco milanese:)))
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Mindy spune:
Danice traiasca toti robotii de bucatarie si orice ne usureaza munca in bucatarie!
ce bine suna reteta de friptane, nu dai un link sau un brand de oala sa ma orientez si eu, sa vad cum arata ? :)
Am descoperit ieri (mi-a dat o tanti) niste lavete de curatat de microfibra, is o minune nu mai tre sa pun nici o solutie de curatat doar cu apa fierbinte si storc laveta tare bine curata, ceva fantastic.
J G spune:
Eu spal vasele in timp ce gatesc, nu suport sa se adune in chiuveta, e mult mai usor asa plus ca murdaria fiind mai proaspata se curata mai usor.
Congelez multe chestii - daca fac snitele pai fac multe odata si pun in pachetele in congelator. La fel fac cu aluaturile de saratele, biscuiti etc. Apoi le dezmortesc la MW si pregatesc.
Si eu cred ca cheia este in organizarea treburilor ca sa le faci repede... insa trebuie sa-ti placa sa gatesti. Daca nu-ti place totul devine un chin.
A inca ceva: fetelor, de ce trebuie sa aveti mereu mancare (gatita) proaspata? Inteleg pentru copil in prima faza dar si pentru aduti? Mi se pare foarte greu...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
rory76 spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Eu trisez ca ma ajuta mama cu mincare la copii.
Dimineata eu fac micul dejun pentru copii...ori omletica, ori french toast, ori pancakes (fac mai multe o data si congelez pe portii), mai scap citeodata daca imi cer oatmeal sau cereale. Noi stabilim de seara ce vor de dimineata ca sa nu avem surprize.
Mama le da la prinz de mincare si nu gatim in fiecare zi. Gatim la 3 zile mai multe feluri si reincalzim, adaugam o salata si fruct.
In weekend gatesc eu iar acum vara e mai simplu ca ies afara la gratar, mincam mult mai usor, foarte multe salate, legume, etc.
Nu imi ia mult timp, pentru pe de o parte ii cooptez si pe copii (ai mei sint mai mari)...si pe de alta parte, pe masura ce gatesc, curat...nu le las la sfirsit ca altfel e un morman de vase (in plus masina de spalat vase e o minune). Ma ajuta si sotul la curatenie si la prep work foarte mult.
Nu mincam nimic congelat, nimic din cutie, nimic semipreparat.
Cu cit faci mai des, cu atit devii mai rapida...mie imi place sa bucataresc (nu imi place sa curat)...am stat mult pe linga mama care este o desavirsita gospodina (ea reuseste sa le faca pe toate de 2 ori mai bine ca bine)...dar s-a prins ceva-ceva si de mine.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Ocebine, am si eu o intrebare: cum faci pancakes? Asa cum vad in filme, ca niste clatite mai groase? Si e aceeasi compozitie? Si cum faci sa se coaca la mijloc, sa nu ramana compozitia cruda? Mercic.
"sky is the limit!"
kariguld spune:
daca stau doua ore pe luna in bucatarie... e mult!!! copii mancau la scoala, sau la soacra seara, noi la servici de la firma de catering, sau seara in oras!
vasele le spala masina, ca sunt putine...
acuma cu vacanta, copii vor pleca. dar, de gatit ne mai gateste soacra.
eu....nu le am cu gatitul, decta foarte rar...nu am nici timp si nici pasiune!
aud si eu la colege, ca fac mancare pentru doua, trei zile, sunt atatea retete usoare si rapide, chiar si pentru mancaruri gatite.
cred ca tine de modul de organizare al fiecareia si de cerintele casei!
Kari
luxe spune:
Offf,nici la mine nu exista pasiune in bucatarie !!! Intotdeauna m-am intrebat de ce naiba a fost inventata mancarea ! Aproape ca-i urasc pe cei care mananca mult !!!! Si tare ma bucur ca sotul nu e un mancacios(chiar daca e corpolent),el seara cand vine mananca doar salate sau congelaturi...nu ma streseaza niciodata cu mancarea...el zice ca atata timp cat sunt congelaturi sau restaurante nu tre sa-mi fac griji !!!
Griji imi fac doar cu fetita, ptr ea mai fac in special seara ca pranzul il ia la gradi !!! Si in weekend ma mai strofoc...dar cu lucruri simple !!!
ps: imi zic eu asa...ca atunci cand oi avea o bucatarie mare ,ca in filme...poate doar atunci voi petrece mai mult timp in ea... Hmmm,dar cred ca daca voi avea bucataria de vis...voi avea si un bucatar....sper