TEAM-BUILDING

TEAM-BUILDING | Autor: witeflower

Link direct la acest mesaj

As vrea sa organizez un team-bulding adevarat pentru colegii mei. Fiindca pana acum la noi nu s-a facut asa ceva, decat rare iesiri la o pizza, sau la cate-o pensionare.

As prefera ceva pentru 1 zi - cat sa prinda ideea si sa nu fie prea mult deodata (daca as ocupa tot week-end-ul risc sa ma trezesc cu 2-3 colegi participanti...
O alta problema e ca trebuie sa ne suportam singuri costurile (angajatorul nostru nu plateste asa ceva...), deci as vrea un program care sa nu implice cazare sau alte costuri mari.

doresc sa fie ceva care sa le placa din prima colegilor mei, incat sa fie nerabdatori sa organizam urmatoarea iesire.

Va rog deci sa-mi dati idei de activitati care credeti ca ar face un teem-building reusit. Dupa ce il realizam, promit ca va scriu cum a fost.

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Imi cer scuze pt greseala de editare din titlu - am observat-o dupa ce am postat subiectul. Rog moderatorii sa ma ajute sa o corectez, daca e posibil. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_b spune:

Witeflower, eu am participat cu firma la care lucrez la treambuildinguri organizate de firma, care erau supranumite teamdrinking-uri, pt ca toata lumea se alcoliza, dar in general constau in iesiri la munta, drumetii... Faceam de mancare impreuna, se jucau table, sah, cantam la chitara, etc.
Parerea mea e ca eu as fi vrut si mi-as fi dorit mai degraba sa particip la un paintball ce mi se pare o chestie fte draguta si care chiar necesita "lucrul" in echipa. Am prieteni la TM care fac rafting, catarari si tot felul de lucruri dinastea. Chiar exista firme specializate pentru organizare de teambuildinguri.
Sper sa organizezi ceva frumos si mi-ar placea sa vad poze!

Ale.

Mergi la inceput

Multumesc pt raspuns, andra.
Asa as vrea si eu, ca si tine, ceva distractiv, interactiv, ceva ce nu faci toata ziua. Ca de baut si de mancat - astea se pot face oricand si cu oricine.
La un gratar ma gandeam si eu, dar sa mai fie ceva antrenant.
Ce inseamna "rafting" ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_b spune:

Witeflower, rafting inseamna ceva de genul asta:
http://www.incadventures.com/images/rafting-ad-shot.jpg
dar pentru asa ceva trebuie mai multe "resurse"... Eu am un prieten la TM care se ocupa de asa ceva si a facut asa in teambuilding-urile organizate de firma lui.
Parerea mea e ca poti incepe cu ceva mai mic sau mai simplu care sa implice deasemenea jocul in echipa... Oricum idea e de relaxare si de o cunoastere mai buna reciproca, parerea mea.
Te pup, si SPOR!!!

Ale

------------------------------
Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici; dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit. Dumnezeu este treaz.
------------------------------
http://tt.lilypie.com/DDxbp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Paintball-ul e foarte distractiv- nu am vazut pe cineva care sa nu guste jocul, tanar, batran, femeie sau barbat! Si prin zona Medias, Sibiu, Tg Mures sunt destule firme care organizeaza si multe locatii frumoase pentru "impuscat" colegii si sefii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

quote:
Initial creeata de witeflower

As vrea sa organizez un team-bulding adevarat pentru colegii mei. Fiindca pana acum la noi nu s-a facut asa ceva, decat rare iesiri la o pizza, sau la cate-o pensionare.

As prefera ceva pentru 1 zi - cat sa prinda ideea si sa nu fie prea mult deodata (daca as ocupa tot week-end-ul risc sa ma trezesc cu 2-3 colegi participanti...
O alta problema e ca trebuie sa ne suportam singuri costurile (angajatorul nostru nu plateste asa ceva...), deci as vrea un program care sa nu implice cazare sau alte costuri mari.

doresc sa fie ceva care sa le placa din prima colegilor mei, incat sa fie nerabdatori sa organizam urmatoarea iesire.

Va rog deci sa-mi dati idei de activitati care credeti ca ar face un teem-building reusit. Dupa ce il realizam, promit ca va scriu cum a fost.

Multumesc!

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

Eu as putea sa te ajut cu niste idei.....insa mai intai este esential sa-mi raspunzi la o intrebare: Ce doresti sa obtii cu acest teambuilding? Sau, mai exact, care este obiectivul sau? Cunoasterea reciproca a membrilor, dobandirea unor reguli de munca in echipa, sau pur si simplu distractie?

Mergi la inceput

Multumesc pentru idei tuturor. Deocamdata a trebuit sa aman momentul, ca lumea a plecat prin concedii, dar nu renunt la idee.

adrianaloy - stiu ca sunt firme care fac, dar sa ne lamurim, eu lucrez in invatamant. Nimeni nu ne va plati nimic. Noi ne vom plati singuri. Iar ca sa nu refuze lumea participarea, va trebui ceva ce nu costa mult. Deci exclus sa platim firma specializata. Dar paint-ball e ceva foarte tentant, daca am reusi sa organizam singuri...

Ralumat - ce vreau sa obtin...O mai buna intelegere si colaborare intre colegi. Sa invete sa se si distreze unii cu altii, sa se si aprecieze, sa mai lase la o parte atitudinea critica si sa se mai diminueze tensiunea intre "bisericutze". Si da, as vrea o distractie pe cinste! Cred ca mi-ar fi de mare ajutor ideile tale. Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Witeflower,

era vorba de firme de paintball- stii de la care inchiriezi toate cele, ei au probabil o locatie, sau aranjeaza in alta parte- dupa dorinte.

Stiu ca firmele de consultanta pentru team-building costa(destul) si am inteles conditiile tale din start.

Sper sa va iasa bine si sa nu rezumati numai la o masa"tovaraseasca" !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Witeflower, iti trimit un PM in cursul zilei de azi cu niste idei....in principal de distractie.

Edit: activeaza-ti PM-ul, te rog, ca nu pot sa-ti trimit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_rain spune:

Ce-mi plac mie team-building-urile
Cel la care m-am distrat cel mai mult, a fost in cadrul unei tabere de aventura, si a cuprins: fotbal in teren gonflabil, cu spuma, apa - tot tacamul (asta a fost bestial, toti alunecam si cadeam in fund, numa' goluri nu dadeam), riverbording, catarare, tiroliana, atv-uri, jocuri "terestre": panza de paianjen ( intre doi copaci, se prinde panza din sfoara, toti membrii unei echipe trebuie sa treaca printre orificiile panzei, care sunt din ce in ce mai mici, fara sa atinga sfoara deloc. Se lucreaza in echipa), pastorul si oile - se creaza un labirint, membri unei echipe sunt legati la ochi, fiecare sta in spatele celuilalt; au un pastor care ii indruma doar din fluier :)) si multe alte jocuri de genul asta, bineinteles faimoasa cautare de comori - noapte prin padure, cu faclii.
Ei bine, aceste activitati au fost organizate de catre o firma specializata. A fost extraordinar.
Acum dintre teambuilding-urile organizate de catre mine. Firma mea e mai micuta, suntem putini angajati, dar mai avem si colaboratori si la teambuilding-uri participa toata lumea care doreste. Am facut si rafting in colaborare cu o alta firma, fiindca barca avea 12 locuri
Teambuilding-uri recente:
1.Am iesit la un SPA care este localizat in mijlocul unei paduri. Firma a asigurat si platit toate costurile: transport, mancare (am prajit afara in padure), bautura, intrarea la SPA etc. Am plecat dimineata la ora 8:30 si ne-am intors la 22:30
2. Karaoke party - asta se face mai ales cand e ziua cuiva.
3. Urmeaza: iesire la un Aqua Park, pentru ca urmeaza sa finalizam un contract important
- iesiri la ping pong, darts, bowling ( lunare)
- iesire pe munte.
Costurile sunt mici la genul asta de activitati, dar se creaza o legatura puternica intre colegi.
La iarna vom iesi cu patinele si skiurile, si bineinteles SPA-ul de care colegii mei s-au indragostit

Mergi la inceput