oligospermie - putini dar (ne)buni! - 30

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna,
sun_flower04 ti-am trimis un e-mail

sper viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

ailen spermograma este buna,sfatul meu sa nu iei tratament,Importanta este mobilitatea,ea este factorul dominant,pe degeaba ai mil de gigei daca ei se misca f. greu si nu ajung la intilnirea cu ovulul,totul este sa fiti relaxati,eventual citeva zile(in cele fertile)sa gasiti un loc linistit in care sa fiti doar voi,succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandrab spune:

evanescence Sa dea Dumnezeu sa auzim de astfel de vesti la toata lumea!

http://tt.lilypie.com/7aaqp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILEN spune:

Multumesc mult fetelor pentru raspuns.
Titelu, stau sa ma gandesc ca am citit pe net ca stresul poate influenta negativ, temporar, rezultatele spermogramei. Al meu mi-a spus ca i-a fost ”greu” sa-si faca ”recoltarea” si ca, din pacate,independent de vointa lui, in conditiile astea nu a putut sa dea mai mult (1 ml), dar spera sa fie suficient pt a fi facuta analiza. Adevarul este ca a fost prima spermograma pe care a facut-o si nici nu a facut-o intr-un mediu prea familiar, placut. Am focut-o la o clinica particulara dintr-un alt oras. Asa am ajuns sa cred ca volumul mic recoltat are ca si cauza starea psihica de moment. Nu stiu daca si numarul destul de mic (fiind la limita) poate fi pus pe seama acestei probleme.
Cand am facut programarea pentru spermograma(printr-o cunostinta care stia pe cineva la acea clinica), am fost intrebata de ce nu o facem la noi in oras,recomandandu-mi un anume laborator. Avand insa unele retineri cu privire la laboratorul indicat, am dorit sa o facem undeva unde stiam sigur ca nu pot fi incurcate probele asa ca am mintit si am spus ca am facut-o, dar ca dorim sa o refacem (nu am spus ca ar fi iesit buna sau proasta).
Ce m-a derutat pe mine foarte tare a fost faptul ca, la ridicarea rezultatelor analizei am fost intrebata de ce am refacut spermograma, ca este buna. Pe fata dr. se citea o imensa nedumerire de parca ar fi fost imposibil ca o alta spermograma sa fi dat alt rezultat decât bun. Din pacate, la acel moment nestiind care ar fi numarul normal al lor/ml nici nu am pus intrebari suplimentare.
Oricum iau in calcul refacerea acestei analaize dupa TPc-ul care mi-a fost recomandat de dr. ginecolog pt a vedea daca glera cervicala nu ii uraste si ucide pe gigei. Sper ca a doua oara sa fie mai relaxat sotulica al meu si vom mai vedea noi ce va fi dupa aceea.
Oricum, cazul tau Titelule m-a incurajat foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sun_flower04 spune:

Buna fetelor,

Ruxandrab, dupa cate vad avem acelasi medic. Si noi tot la dna. Dinu si ma bucur tare mult ca am vazut ca in cazul vostru tratamentul a dat rezultate. Sper sa dea si la noi.

Noi nu avem gonal, avem Menopur, insa restul le avem si noi, Lyvercin, biozinc, miocor si inca vre-o 2. Nici noi nu am gasit Miocor si am luat substitutul, Carnil, tot fiole buvabile.

Spor in continuare, sa auzim cat mai curand vesti bune de la tine.

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLaura spune:

Buna , urmaresc de mult timp acest forum si citesc mesajele voastre pentru-ca si eu aveam aceeasi problema ca voi. Acum vreau sa va spun povestea mea cu final fericit.Eu si sotul meu ne doream foarte mult un copil incercam de 3ani dar nu sa intamplat , am mers la dr. In 2005 am facut HSG la Sf.Pantelimon , trompele sunt permeabile , am mai facut analizele uzuale care au fost ok, dupa care a facut si sotul spermograma , rezultatul a fost oligospermie severa , am fost la mai multi dr. , sotul a facut fel si fel de tratamente dar degeaba. Parerile erau impartite uni doctori spuneau sa facem FIV sa nu mai asteptam altii spuneau ca ar trebui sa mai avem rabdare.La inceputul anului 2008 am aflat de dr. SOARE COSMIN , dr. sexolog . Auzisem ca a ajutat multe cupluri cu probleme si am hotarat sa mergem la control , am mers cu toate analizele mele si ale sotului care leam facut in acesti 3ani . Va spun sincer acest dr. inainte de toate este om a stat si a ascultat povestea noastra cu multa rabdare , noi am spus ca am vrea chiar sa facem FIV insa dansul a spus ca nu este cazul ca vom reusi pe cale naturala , nea recomandat un tratament naturist cu produse de la 4life , am inceput tratamentul si eu si sotul in luna ianuarie iar in iulie am aflat ca sunt insarcinata , acum sunt in 18saptamani si suntem foarte fericiti ca visul de a deveni parinti se va indeplini. Va recomand dr. SOARE COSMIN , tel. 0722.525.672

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danye spune:

Eu vreau sa atrag atentia asupra modului in care lucreaza spermogramele "celebra" dr. Matei, la laboratorul unde vine din cand in cand, IDS. Sambata am mers cu sotul pt a repeta spermograma si a sta putin de vorba cu dna doctor. Programarea a fost facuta cu doua saptamani inainte. Ajungem acolo la ora 10.45, stam si asteptam pana la ora 12.30 ( la ora 13, cabinetul se inchide ), nici urma de dna doctor! La 12.30 asistenta de receptie o suna si dupa cateva incercari, raspunde si dna doctor care ii transmite ca ea "nu mai vine la clinica" pentru ca este ocupata la spital iar daca sunt pacienti care vor rezultatul in aceeasi zi (n.r: sambata )sa mearga ei cu proba la spital, altfel va trimite ea soferul sa ia probele sa le lucreze la spital. Am intrebat in ce conditii se transporta probele iar asistenta ne-a spus ca intr-un "recipient special". Zicem ok, hai ca mergem noi la spital cu proba si o rugam pe asistenta sa ne-o pregateasca. Am asteptat si ni s-a adus si proba : intr-o cutie de ace, invelita in sevetele si introdusa intr-un chilotel pentru hartie, din acela transparent, cu indicatii pretioase: "trebuie sa o tineti la 37 grade DUPA o jumatate de ora incepand de ACUM"!!!! Am crezut ca mor de nervi vazand "recipientul special " si auzind indicatiile. Cert este ca noi am considerat acea proba compromisa ( ea fiind recoltata in urma cu doua ore si plimbata de vreo doua ori prin frig de la cabinetul unde este receptia pana la alta cladire unde se tin probele ) am cerut banii inapoi si am dat sa iesim. Intre timp a aparut si soferul trimis de dna Matei sa ia probele; recipientul despre care va vorbeam, era acelasi cu cel in care voia acea asistenta sa ne dea si proba noastra : o cutie de servetele de data aceasta, intr-un chilotel!!! Am tinut sa va povestesc si voua acest incident, pentru a stii in ce conditii se lucreaza spermogramele la acest laborator de catre aceasta dna doctor. Nu vreau sa stric reputatia nimanui insa mi se pare inadmisibil sa se lucreze in modul asta, in conditiile in care aceasta analiza la aceasta clinica este cea mai scumpa dintre toate clinicile, in conditiile in care faci programare si te prezinti la ora stabilita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Ha, ha, ha, draga danye te rog sa ma scuzi ca rad, dar nu mai stiu cum sa reactionez. Inseamna ca ne-am intalnit la cabinet, ca si noi am fost sambata. Aveam programare facuta de la inceputul lunii pentru data de 18 oct. dar ne-a sunat asistenta si ne-a spus ca pe 18 nu va fi dr. acolo, sa venim pe 25. Toata saptamana am sunat de doua ori pe zi la cabinet, pentru ca nu suntem din bucuresti si era destul de obositor sa venim in aceeasi dimineata 200 km si ne-a spus asistenta ca dr. sigur va fi pe 25 la ids. Am ajuns pe 9.30 la cabinet, pe la ora 10 am dat proba si cand am intrebat de rezultate ni s-a spus ca vor fi pe la ora 13; la ora 12 cand am intrebat din nou am aflat ca de fapt dr. nu venise inca, si chiar daca mai vine dureaza 4-5 ore pana da rezultatul, ca le face pe toate in acelasi timp si doar am vazut cati pacienti avea! Pana la urma am plecat, si a ramas sa ne dea rezultatele pe fax astazi. Am sunat dimineata, dar rezultatele nu erau venite inca si ar trebui sa incercam pe la ora 15. Asa ca ne-am hotarat frumusel sa facem reclamatie la opc, ca asta e pur si simplu bataie de joc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Si cand ma gandesc ca noi ne-am facut programare la ea, tocmai ca doream sa scapam de medici incompetenti care ne considera doar surse de venit si de care-si pot bate joc dupa cum vor ei. Acum ne-am hotarat sa lasam balta spermogramele si tratamentele prin bucuresti, vom cauta un medic mai putin cunoscut (deci mai liber), in nici un caz din bucuresti si vom mai vedea ce va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danye spune:

Se poate sa ne fi vazut, eram cu o alta tipa, pe scaun in dreapta. Tu ai venit cu sotul si aveai niste cizme cu toc subtire, in picioare? ( ce nebuna sunt, dar asta am remarcat ), erai tipa blonda care s-a certat cu asistenta sau tipa care a asteptat si ea pana la final? In orice caz, tocmai de aia am vrut sa postez,ca sa se stie de ce unele spermograme, NU IES ASA DARNICE la aceasta renumita dna dr. Cum naiba sa mai fie gigeii vii dupa 2 ore de la recoltare,probele transportate prin frig si lucrate cine stie cand? So, e bine ca lumea sa afle si sa repete analiza si in alta parte. Dar unde? Pentru ca din pacate, nicaieri cica nu e mai completa...Ce ne facem in situatia asta? Unde sa facem analize ok si mai ales in cine sa mai avem incredere? Daca nu as fi vazut cu ochii mei in ce conditii se transporta, poate nu era asa grav..dar asa? Cum sa mai am incredere in profesionalismul unor "asa zisi" medici?

Mergi la inceput