transaminate mari la copil de 7 ani= hepatita?

transaminate mari la copil de 7 ani= hepatita? | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Buna, tuturor.Iata despre ce e vorba.In urma analizelor facute la sange, fetitei mele la evaluarea nationala a sanatatii, valoarea transaminatelor a iesit foarte mare: 200, in conditiile in care limita superioara este 40!!
Sunt foarte ingrijorata de cauza acestui lucru.
Fetita e cu parintii mei acum intr- statiune(unde aveau ei bilet) si acolo i-au repetat analizele la sange si tot rau au iesit.Valoarea a fost 212!!
Nici doamna doctor de acolo nu stie cum ar fi posibil sa fie o eventuala hepatita la un copil care mananca foarte bine, doarme, nu e slabita, nu e obosita, in concluzie- un copil normal.
O doare in schimb burtica si doamna doctor banuieste ca ar putea fi de la paraziti intestinali(giardia) care pot mari ficatul.Urmeaza luni sa faca ecografie si alte teste de sange.
A trecut cineva prin asa ceva? Sunt extrem de ingrijorata!Ultimul antibiotic i l-am dat acum vreo 3-4 luni in urma, zentel- tot pt giardia si de atunci nimic.
Cine-mi poate da o sugestie, ceva?
Multumesc .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

La giardia nu se da antibiotic, se dau antiparazitare. Exista si medicatie naturista un sirop care trebuie luat o saptamana.
Este foarte probabil sa aiba Giardia , tinand cont ca majoritatea populatiei traieste cu ea .
Asteapta sa faca eco , un examen coproparazitologic.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Giardia iese fff greu la examenul coproparazitologic.Am facut mai multe astfel de examene.
Oare sa se localizeze la ficat? E posibil asa ceva? Am inteles ca sunt si teste de sange la care ar iesi daca e vorba de astfel de paraziti. Dar de unde sa se stie daca sunt la ficat??

Mergi la inceput

Of, am facut tot felul de analize. De data asta n-a iesit nimic la examenul coproparazitologic(desi acum 2-3 saptamani in urma iesise pozitiv- giardia si oxiuri).
Am fost trimisa la un medic gastroenterolog, deoarece ca ecografie fierea apare marita, iar ficatul zice ca e in limite normale.
Hepatita cica nu are, ca i-au facut tot felul de teste, inclusiv la Bioclinica.Si atunci?
Spune medicul ca e posibil sa fi avut o infectie in corp la un moment dat , netratata. Dar in continuare, cu cate teste a facut, nu stie exact de la ce nivelul transaminazelor e asa mare!!!
Mai facem maine 2 analize-cuprurie(un fel de examen de sumar de urina, pt a se vedea sedimentele de cupru) si inca una de sange pt bioclinica.
Mi-a spus si de eventualitatea ca ar fi nevoie de biopsie la ficat?!! Nu vreau sa aud asa ceva! Pt un copil de 7 ani!!!
N-a mai avut nimeni problema asta cu transaminaze mari??
Am mare nevoie si de alte pareri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Am citit mai demult pe forum despre o mamica a carei copilas tot asa avea transaminazele marite si s-a dovedit a fi o infectie cu citomegalovirus. Poate ar trebui sa faci si analiza pt asta.

Mergi la inceput

Multumesc, iulia b, m-am interesat. M-am lamurit ca IgM negativ(cum i-a iesit fetitei mele) inseamna ca nu are virus in corp, iar IgG pozitiv - ca l-a avut la un moment dat si nu-l mai are. Acum, nu stiu inca de la ce e nivelul mare de transaminaze. Mai avem de asteptat rezultatele unor analize.
Ce-am mai gasit pe net legat de citomegalovirus priveste mai ales femeile insarcinate care, daca ai acest virus, e pericol sa-l transmita fatului. N-am gasit insa nimic legat de copii mai marisori.
Mai caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lvalutanu spune:

Ma confrunt si eu cu aceeasi problema. V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati impartasi din experienta avuta. Cum s-a rezolvat? Ce a fost de fapt? Copilul meu are 5 ani si i-au iesit transaminazele crescute, dar nu este hepatita A, B sau C.
Va multumesc

Mergi la inceput